Przejdź do forum
Artur Wasek Final T...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Artur Wasek Final Table EPT London

82 Posty
51 Użytkownicy
0 Reakcje
11.5 K Wyświetlenia

Napisane przez panpankracy
Przepraszam, ale dla mnie jesli ktos jest w wieku policealnym i nie zna podstaw angielskiego to jest po prostu debilem. No chyba, ze ktos ma 40 lat+ to może nie mial okazji sie nauczyc dobrze.

no widzisz jakie masz proste myslenie

Wiech
Oldschool Grinder

Fachowcom od angielskiego można tylko współczuć. Jesteście ludźmi skrzywionymi przez TV i chore polskie szkoły. Wiedza (w tym znajomość obcych języków) jest tylko środkiem zdobycia umiejętności. Pomyślcie nad sobą. Amerykanie w swojej "głupocie" nie tylko nie mówią żadnym obcym językiem ale nie wiedzą, że Włochy są w Europie. Za to budują największe firmy, najnowocześniejsze komputery i najlepsze oprogramowanie do nich. Dlaczego skoro nie maja wiedzy. Z prostego, najprostszego powodu. Mają umiejętności, czyli to co liczy się w realnym życiu a nie w e-napinkach.

Wasek tym się różni od yntelygentów, że ma na pewno umiejętność gry w pokera. Wy macie zaśniecone łby i życie na skromnej pensyjce do końca waszych dni, ale za to po angielsku.

Nawet nie jest mi śmieszno, tylko straszno.

ciekawe kogo historia zapamieta artura waska czy tysiace tak samo wygladajacych i zachowujacych sie pankracych :facepalm: z ich angielskim

panpankracy Autor wątku
panpankracy
Elite Grinder

o moj boze. niech wam bedzie. artur wasek to inteligent.

w [Treść wyedytowana] to mam jaki jest artur wasek. nie mam potrzeby osadzania jego wyglada, znajomosci angielskiego i tak dalej - widac ty masz. z czego to wynika?
wygral w poksa troche kasy super... a to czy mowi weri czy wery to juz mnie [Treść wyedytowana] w kazdym razie stac go na ta niepoprawnosc _cool:

//Tego typu przekleństwa są zbędne, dziękuję - imgoingtomirage

Napisane przez Winnc
Napisane przez AndrevS
no dobrze ma te miliony i co z tego? mnie zawsze uczono ze to nie pieniadze sa wyznacznikiem człowieka tylko jego cechy :D Czy nie można prowadzić fajnego zycia mając tylko lekko powyżej "tyle ile potrzeba"? Graty za wygranie tych milionów, ale podszedł do sprawy jak stereotypowy polak :D Bo ja na pewno próbowałbym zrobić jakieś wrażenie nie tylko grą, ale i kulturą, wiedząc, że jest z tego transmisja live.

Tez mu zycze duzo sukcesów, mimo tego, że już 2 duże cashe ma. Nie czuję do niego żadnej niechęci, nawet mu kibicowałem ( :f_thumbsup: :f_thumbsup: , ale biorac pod uwagę berlin i londyn to m.in. ziewanie na FT ( tak jak to robimy wstając z łóżka ), dmuchanie w wargi ( tak jak to robimy gdy jest nam zimno ), mlaskanie.Robienie takich rzeczy, gdzie uwaga skierowana jest na kilku graczy i przy każdym stoi mikrofonik, który idzie wprost na transmisje live jest IMO (IN MY OPINION) troszeczkę nie wporządku. Dla mnie to jest przejaw braku kultury, dla jednych to oznaka wyluzowania, jak zwał tak zwał.
Rozumiem, że gracze jak matusow wydziwiają podobne rzeczy, ale tak jak pisałem z początku " Bo ja na pewno próbowałbym zrobić jakieś wrażenie nie tylko grą, ale i kulturą "- jest to moje zdanie.
W zadnych wypadku nie wypowiadam się o jego angielskim ani wyglądzie ( :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: gratulacje dla ludzi wypowiadających się o tym) bo to jest głupota. Nie każdego uczą tego w szkole, a 3letnia nauka niektórym naprawdę starcza na wypowiedzenie tylko " veri gud " ( natłok innych obowiązków, niechęć itp itd ). Włoch z ostatniego FT Gorala też nie za bardzo kojarzył ten język, także jak dla mnie nie ma nic do dodania.

k4m1l0z
PokerStrategist

nie ma co hejtować, dobrze mu idzie i czego chcieć wiecej,

bobosz
Oldschool Grinder
Sterwor
Oldschool Grinder

Artur trzyma poziom kolejny ft sie szykuje

kicekpoland
Poker Player

Naprawdę nie wiem o co wam chodzi ... Patrzę na niego i nie rozumiem wjazdów na jego wygląd , zwykły człowiek ... to że ma gorszy akcent czy umiejętności językowe to co w tym takiego? Ważne , że każdy go rozumie i o to głównie chodzi , a nie żeby brzmieć jak typowi anglik... Przez większość osób taka zazdrość przemawia , że szok :facepalm: Pamiętajcie , że on też zanim doszedł do tego poziomu musiał naprawdę się wiele napracować aby być kim jest i co jak co , ale jest jednym z bardzo niewielu polskich graczy, którzy coś osiągają na takich imprezach i za to należy mu się wielki szacunek :]

k4m1l0z
PokerStrategist

//bez takich proszę - otrzymujesz ostrzeżenie - mooris

panpankracy Autor wątku
panpankracy
Elite Grinder

Hejtowanie hejterów to też hejting. Nie robcie tego.

Frytendo1
PokerStrategist

Taki juz ten polski narod. Co by sie nie robilo to zawsze bedzie sie gownem. Jeden nie umie angielskiego, inny zle sie ubral, kolejny jest dekarzem, nastepny troche przy tuszy, jeszcze inny nie zdal matury. Juz nikogo nie interesuje, ze jest mistrzem w swoim fachu i zamiast siedziec w szkole do matury, a pozniej isc na studia bez przyszlosci to zajal sie czyms na powaznie i teraz jest dobry w tym co robi.

Pewnie i tak Wasek wiecej w zyciu sobie pouzywa niz wiekszosc szuplych filologow angielskich poubieranych w garnitury ;)

Napisane przez Frytendo1
Pewnie i tak Wasek wiecej w zyciu sobie pouzywa niz wiekszosc szuplych filologow angielskich poubieranych w garnitury ;)

ej, on ma zone :f_love: :f_love: :f_love: :f_love:

panpankracy Autor wątku
panpankracy
Elite Grinder

pewnie tylko dupy i hajs sie liczy. a mozna byc skonczonym idiota i to tez jest fajnie. i trzeba to szanowac, a jak nie to jestes zerem.

...

dobra juz nie bede trollowal.

...

nie odbieram waskowi niczego z jego pokerowych umiejetnosci, ktore ma lub nie, nie mam pojecia. moze wyluckboxowal te FT. nie wiem, tego i nie oceniam. moze jest nowym philem iveyem. nie mam pojecia. niech ma chlop troche siana i super, jako polak niech propaguje poksa i super.

zwracam jednak uwage, ze to jak sie zachowuje nie wzbudza mojej sympatii i tyle. nie wiem dlaczego mialbym nie miec do tego prawa. jak widze gorala, ktory wygral niemniej to mysle, ze to naprawde swietny gosc i moznaby z nim pogadac o pokerze i nie tylko. natomiast wasek nie sprawia takiego wrazenia, tyle. jesli dla was artur wasek jest kims godnym nasladowania to krzyzyk na droge i powodzenia, nie odmawiam wam tego. good luck.

Frytendo1
PokerStrategist

Napisane przez AndrevS

Napisane przez Frytendo1

ej, on ma zone :f_love: :f_love: :f_love: :f_love:

jeeez, jakies przyzwoite V8 tez moze dac sporo radosci :D

panpankracy: oczywiscie masz prawo, ale odrobina kurtuazji jeszcze nikomu nie zaszkodzila. To relacja z turnieju pokerowego, a nie wyborow miss. Imo warto oceniac jego pokerowe zdolnosci. Gdyby pchal sie do top model, czy konkursu lingwistycznego to rozmawialibysmy o innych aspektach Artura Waska. Hellmuth tez wyglada fatalnie, wiec to moze jakas metoda na dobre wyniki ;)

Napisane przez Wiech
Fachowcom od angielskiego można tylko współczuć. Jesteście ludźmi skrzywionymi przez TV i chore polskie szkoły. Wiedza (w tym znajomość obcych języków) jest tylko środkiem zdobycia umiejętności. Pomyślcie nad sobą. Amerykanie w swojej "głupocie" nie tylko nie mówią żadnym obcym językiem ale nie wiedzą, że Włochy są w Europie. Za to budują największe firmy, najnowocześniejsze komputery i najlepsze oprogramowanie do nich. Dlaczego skoro nie maja wiedzy. Z prostego, najprostszego powodu. Mają umiejętności, czyli to co liczy się w realnym życiu a nie w e-napinkach.

Wasek tym się różni od yntelygentów, że ma na pewno umiejętność gry w pokera. Wy macie zaśniecone łby i życie na skromnej pensyjce do końca waszych dni, ale za to po angielsku.

Nawet nie jest mi śmieszno, tylko straszno.

maja wiedze po prostu nie marnuja miliardow na bezsensowne wtlaczanie calemu spoleczenstwu do glowy niepotrzebnych nikomu faktow, a pozwalaja 10%, ktore cos wnosi do spoleczenstwa samemu sie wyksztalcic

arthmax
Oldschool Grinder

Miał ktoś przyjemność grać z Arturem Waskiem live, albo on line???
Pytam bo słyszałem relację osoby która grał z nim w jednej z lig pokerowych, dodatkowo kilka osób które śledziło jego grę nawet wtedy gdy te sumy cashował i uważają go za czystego fisha.
Np. raise z UTG za 10bb i fold na push shorta z BTN za 20bb :facepalm:
Nie wiem ile w tym prawdy, w każdym razie jak ktoś poszpera na innych forach i portalach pokerowych można się spotkać z nie najlepszą oceną jego skilla :)

Napisane przez arthmax

Miał ktoś przyjemność grać z Arturem Waskiem live, albo on line???

Pytam bo słyszałem relację osoby która grał z nim w jednej z lig pokerowych, dodatkowo kilka osób które śledziło jego grę nawet wtedy gdy te sumy cashował i uważają go za czystego fisha.

A ja myślę, że żal im dupę ściska, że to nie oni cashują i każdy z nich zamieniłby się z Waskiem miejscami :rolleyes:

Nie ,żebym bym hejcił ,ale miałem okazje widzieć jego zachowanie przy stole live na USOP w Gdańsku w hotelu posejdon. W moich oczach to jest frustrat. Pamiętam jak on się oburzył (dosyć wczesna faza turnieju) , że jak akcja do niego doszła i pula była 4 czy 5betowana to on musiał zrzucić AK...Jakie to były odgłosy.Bez komentarza. Siedział przy stole m.in. z Wiśniewiskim. W moich oczach to taki frustrat i tyle... . Na EPT to co widziałem to było nic. Na oczy nie widziałem jednej akcji, ale ktoś mi opowiadał , że set minig za pół stack'aa pozniej oczywiscie fold :D itp. . Gościu najchętniej by się wcisnął na mega deepie z AA i żeby mega deep dał call z AK,albo lepiej na flopie z setem A a drugi mega deep sprawdza jego all ina z tp tk .Nic nie gra prawie przez cały turniej. Nagle otwarcie za więcej niż 5bb i frustracja ze nikt nie sprawdził jemu AA. Ma koleś to szczęście , że dostaje samograje na tych turniejach. W Berlinie nie pamiętacie jak go jedli w dalszej fazie turnieju.