Przejdź do forum
Ankieta do pracy li...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Ankieta do pracy licencjackiej

60 Posty
55 Użytkownicy
0 Reakcje
3,052 Wyświetlenia
cryspin
Oldschool Grinder
JagaForever
Elite Grinder
kapelusznik
Oldschool Grinder

Wypełniłem :)

Ale.. wiek 15-26? Zmień :D

shin0bi69
PokerStrategist

Co chciałbyś/chciałabyś najbardziej poprawić w swojej grze?

umiejętności odczytania taktyki przeciwnika
liczenie szans uzyskania wygrywającego układu
blefowanie
złamanie psychiki przeciwników
wszystko jest tak samo ważne

PADŁEM :f_o:.

Kristov1986
PokerStrategist

Próbowałem uzupełnić ale nie dałem rady... kilka poprawek (uściśnień) by się w tej ankiecie przydało ;]

Gdzie najczęściej grasz w pokera?

* w kasynie
* w klubach pokerowych
* w serwisach internetowych
* w lidze pokerowej
* u znajomych
* w domu
* w innych miejscach, gdzie?

Może się mylę, ale liga pokerowa chyba może być rozgrywana zarówno w kasynie, klubach, restauracjach jak i w internecie? Trochę tak nie pasuje mi do reszty ;]

Jak dużo pieniędzy w ciągu roku, wydajesz na grę w pokera?

* w ogóle nie wydaję pieniędzy na grę
* 0-50 zł
* 51-500 zł
* 501-10000 zł
* więcej niż 10000zł

tutaj wypada uściślić o co chodzi ;]... czy o płacony roomom rake, czy np o wpisowe to turniejów? Na logikę chodzi o rake (odjąć bonusy?), ale różne osoby mogą to różnie zrozumieć ;]

Co chciałbyś/chciałabyś najbardziej poprawić w swojej grze?

* umiejętności odczytania taktyki przeciwnika
* liczenie szans uzyskania wygrywającego układu
* blefowanie
* złamanie psychiki przeciwników
* wszystko jest tak samo ważne
* inne umiejętności, jakie

wg mnie odpowiedzi a, b i c wszystkie można podciągnąć pod "czytanie taktyki przeciwnika i podejmowanie odpowiednich do niej decyzji" ... wszystkie te rzeczy są ze sobą połączone i nie za bardzo można wybrać tylko jedną. Jakbym miał wymyślić odpowiedzi do tego pytania, dałbym coś w stylu: - grę oop, - grę w 3betowanej puli, - betsizing, - grę live itp.
"wszystko jest tak samo ważne" - ta odpowiedź jak już ktoś wcześniej zauważył jest źle sformułowana i nie ma związku z pytaniem :D

Podczas dotychczasowego kontaktu z pokerem, zyskałeś/łaś czy straciłeś/łaś na tym pieniądze?

* zyskałem dosyć dużo pieniędzy
* zyskałem, ale nie są to wysokie sumy
* nic nie zyskałem, nic nie straciłem
* straciłem niewielką sumę
* straciłem dużo pieniędzy
* trudno powiedzieć

"wysokie sumy" "dosyć dużo" - strasznie subiektywne pojęcia :D, dla jednego wysokie sumy to będzie milion$ , dla drugiego 10$. Czyli odpowiedzi z ekonomicznego punktu widzenia nie dają nam tutaj żadnej istotnej informacji ;]. Podobnie zresztą subiektywne są odp. w pytaniach 17 i 23.

W którym przedziale wiekowym się znajdujesz:

15-26 lat
27-40 lat
41 lub więcej

Tutaj pewnie pierwszą odp można zamienić na "poniżej xx"? :D Poza tym przedział do 26 lat jest strasznie szeroki :(. Ja np jestem ciekaw ile osób ma <18 <21... bo to dość ważne granice jeśli chodzi o grę w pokera ;).
Człowiek mający poniżej 18... wiadomo, że nie będzie na pokerze zarabiał... a przynajmniej nie powinien się przyznawać bo to chyba nielegalne? :P

W pytaniu 15 jak ktoś wcześniej zauważył brakuje waluty ;p
I to chyba by było na tyle z moich uwag :D Rozpisałem się trochę, ale mam nadzieję, że w jakimś stopniu pomogłem ;p

Powodzenia z tym licencjatem ;] ja się właśnie męczę z magisterką, a temat niestety mniej przyjemny :P

edit/

Jeszcze teraz pomyślałem sobie, że fajnie by było dodać pytania typu :P
1. W jakie odmiany pokera grywasz najczęściej? [max 3] PLO NLH FLH, Badugi, Chinese Poker :P itd.
2. Jakie odmiany najbardziej lubisz? [max 3]
3. Za jakie stawki aktualnie grasz/ turnieje z jakim wpisowym? [tutaj przedziały]
4. Jak oceniasz swoją grę?
5. Dla graczy online - na jakim pokerromie zaczynali swoją karierę? ;]
6. Co zachęciło Cię do gry w pokera?
7. Z poniższej listy najbardziej lubisz: Phil Ivey, Durrrr, Ziigmung, Daniel Negreanu, Góral, nie lubię/ nie znam żadnego z nich. [czy kogo tam sobie wpiszesz ;] ]
8. Najlepszym graczem na świecie jest: [to samo co wyżej] :D
9. Twoja największa wygrana turniejowa to:
10. Preferujesz stoliki: 2, 6, 10-osobowe?
11. Przy wyborze pokerroomu najważniejszy jest dla mnie: wygląd stolików, system rakeback, wielkość bonusu początkowego itp [max 2]

dobra, chyba wystarczy... bo tak mogę wymyślać w nieskończoność, a pewnie i tak nic z tego nie wybierzesz :(( ;p

Psychopata
PokerStrategist

wypełniona xD :f_cool:

SeBiX7
PokerStrategist

również wypełniłem :f_thumbsup:

Ja pytanie :
Jak dużo pieniędzy w ciągu roku, wydajesz na grę w pokera?

Zrozumiałem w ten sposób ile kasy przelewam na pokerroom z własnego konta ; p

kalachpl
PokerStrategist

+1

Wypełnione ;)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dziękuję za co raz to nowe uwagi, niektóre zmiany wprowadziłem. Widzę, że trochę osób interesuje bardziej ta ankieta, więc jeśli ktoś ma ochotę dowiedzieć się coś więcej to proszę pisać PW.
Co do wyników ankiety, na pewno je podam, ale zrobię to po napisaniu pracy (gdzieś w czerwcu - jak dobrze pójdzie:P)

wypełnione

pozdrawiam

Jarzab86
PokerStrategist

Done. No to pomogłem, jak student Wydziału Ekonomicznego studentowi Wydziału Ekonomicznego :) Opublikuj potem wyniki bo jestem ciekaw.

Jarzab86
PokerStrategist

A nie sorki ty z Uniwerka, to wyższe progi :) :)

To i ja nabije sobie punkta za post :D

W Y P E L N I L E M :)

A1varo
Poker Player
hazjon
PokerStrategist

Wyklikane i wysłane.
O tych książkach ktoś naprawdę mógłby pomyśleć, książka Dan'a, raczej się w niezłym nakładzie rozeszła - dlaczego nie wydać reszty???

masterxaz
PokerStrategist

wypełnione

podaj chociaz temat pracy póki co :)

"profil hazardzisty w polsce - raport dla gus oraz us" :f_cool: