Przejdź do forum
Zarabianie przez in...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Zarabianie przez interent

110 Posty
41 Użytkownicy
0 Reakcje
16.5 K Wyświetlenia
maesky87
Oldschool Grinder

Przyjmij zapro, to Ci wytłumaczę, że to nie na tym polega, co piszesz.

maklakiewicz
Elite Grinder

Na forum nie możesz wytłumaczyć?

maesky87
Oldschool Grinder

Po prostu nie wiem czy mogę zamieścić tu link, bo w blogu mam najlepiej to opisane. http://bartoszmajewski.blogspot.com/p/ile-mozna-na-tym-zarobic.html

MrM1lo
PokerStrategist

A Ty nie jesteś przpadkiem użytkownikiem BBPower z innego forum? Ostatnio czytałem o bannerbrokers i właśnie ktos podawał ten blog i czynnie promował tą firmę... Taa, to chyba Ty!:D

maesky87
Oldschool Grinder

Nie, to nie ja, w sumie tylko tutaj o BannersBroker wspomniałem. Podaj mi linka do tego forum, z chęcią zobaczę jak koleś zerżnął mojego bloga - owoc mojej 3 dniowej pracy.

maklakiewicz
Elite Grinder

Jak dla mnie tak właśnie wygląda opis piramidy, obojętnie czy nic w niej się nie robi czy też ma się ułudę że się coś robi.

maesky87
Oldschool Grinder

Może masz rację, może nie. Prawdę znają tylko właściciele. Tak naprawdę nie obchodzi mnie czym jest BannersBroker, bo jeśli ta firma będzie istnieć jeszcze przynajmniej rok, to zarobię kupę kasy i to mnie tylko interesuje ;)

MonaiPlox
PokerStrategist

Znalazlem ta wypowiedz na innym forum - gosc sensownie mowi ocb. Zgadzam sie z nim, jak sie wrzuci tam 400$ to biedniejszy nie bedziesz a mozesz zarobic. To jak z wrzucaniem AK preflop ;)

z mojego 3 letniego doświadczenia z tymi inwestycjami wynika, że to wszystko są piramidy finansowe.
I ja, każdy program tak traktuję, w który wchodzę.
Jedyna różnica polega na tym, że jedna piramida jest lepsza, druga gorsza.
I tylko na piramidach da się zarobić tak duże pieniądze, niestety przy ogromnym ryzyku.
Wszystko zależy od tego, kiedy wejdziesz w piramide, jeżeli trafisz na szczyt to masz pecha, piramida zdycha a Ty zostajesz ze stratą.
Podsumowując mogę Ci doradzić to co mnie pomaga minimalizować ryzyko.
Otóż podejście do każdego programu z góry, że to piramida, podpowiada mi żeby nie inwestować tam większej kasy, dla mnie jest to ok. 1000$.
Przy takich %-ach jakie oferują te programy, to jeżeli przez pół roku będziesz reinwestował, to przez następne miesiące wypłat samego zysku i tak sporo zarobisz, ale w przypadku zniknięcia programu nie stracisz dużo. Ale gdy od razu włożysz dużo swojego wkładu (w czym nie widzę wogóle sensu) i akurat program padnie, to bardzo trudno będzie Ci tę stratę odrobić, a Ty skutecznie się do takiej formy inwestowania zrazisz.
No i oczywiście najlepiej wchodzić na początku życia piramidki i ...powtarzam jeszcze raz....z niedużą kwotą.

bek0n
PokerStrategist

nie slyszalem wczesniej o tej firmie - ale z daleka widac ze jest to piramida. Podejscie jak wyzej jest ok - jednak trzeba skalkulowac ryzyko i liczyc sie z utrata 100% inwestycji. Nikt wam nie zagwarantuje ze bedzie dzialala jeszcze 6 miesiecy, moze upasc nawet jutro - a dowiesz sie o tym dzien pozniej.

z innej beczki, pare osob wspominalo ale rozwine:

pro-gaming, ktory rozwija sie calkiem dynamicznie i daje kilka mozliwosci.

najpewniejsza jest pewnie farmienie w grach mmo/online. Zadne kosmiczne zyski ale pewne, regularne (w niektorych grach rosna w raz z rozwojem postaci/konta). Oczywiscie trzeba byc dynamicznym na tyle aby zmieniac gierki kiedy wychodza z mody. Np. taki WOW ktory jest na rynku dobre pare lat i jeszcze pewnie troche na nim posiedzi (niedawno wyszedl nowy dodatek) nie jest duzym ryzykiem. Sprzedawac mozna golda/przedmioty na aukcjach. Dokladnych $/h nie podam, pewnie mozna znalezc w necie albo spytac chinczykow.
Ja osobiscie laczylem przyjemne z pozytecznym grajac w Diablo III - gdzie po premierze grajac przez 3 miesiace po pare godzin dziennie mialem kupe frajdy + sprzedajac niepotrzebne itemki dorabialem 100-300 euro miesiecznie. Jak gierka sie znudzi mozna tez sprzedac konto / swoj ekwipunek (nigdy nie gralem w d3 dla siana, wiec konto mimo ze nie gram sobie zachowalem - co moglo mi dac kolejne 200-300eu).
Mysle ze dla licealistow/studentow swietna opcja - bo kto nie lubi sobie ponapi**** w potwory :D cale zycie robilem to za darmo, a tak jeszcze 'zarobilem' sobie na wakacje.
Moge jeszcze dodac ze znajomy ktory gral w WOWa (od premiery) przez okolo rok sprzedal swoja postac za 700 euro (5+ lat temu?) - teraz mysle ze ceny topowych sprzetow/postaci sa na duuuzo wyzszym poziomie niz wtedy kiedy rynek jeszcze raczkowal.

podsumowujac - for living - da rade ale na niskim poziomie, dobre jak masz duzo czasu i malo obowiazkow (szkola/studia :D) i do tego lubisz gierki (nie znudzi ci sie). Mysle ze przy pracy na pelen etat (40h/tydzien) mozna znajac temat wyciagnac 1000-2000k zl (najlepsi pewnie kilka razy wiecej)

druga opcja, dla wybranych to pro-gaming w powszechnym tego slowa znaczeniu. Czyli zawodowe granie w gry w ktorych wystepuje bezposrednia rywalizacja. Counter-strike, LOL, fifa, starcraft etc, etc.
Tutaj jenak musisz byc naprawde wymiataczem. Wiec przyda sie talent + poswiecenie ogromnej ilosci czasu na treningi etc. Nie zawsze sie zwraca, ryzykowne etc. To bym bardziej porownal do pokera czy sportowej kariery. Nie poznasz swoich mozliwosci dopoki nie sprobujesz, a probowanie kosztuje duzo energii i czasu.
Mozna zarobic na tym bardzo dobre siano - jednak jak w innych sportach - konkretne pieniadze dostaja naprawde nieliczni (duzo mniej niz w pokerze), pewnie gruuuubo mniej niz 1% z populacji grajacych w te gry.
Jesli jednak masz do tego smykalke, jakies doswiadczenie i ducha rywalizacji to czemu nie :) kupa frajdy i niezla przygoda, wyjazdy na turnieje etc.

ktos wspominal o streamowaniu gry - ale to w sumie wchodzi w podpunkt drugi - bo watpie abys znalazl sponsorow/ogladajacych twoja gre jesli jestes niedzielnym graczem. Jezeli jestes topowy to jest to jedno z wielu zrodel przychow.

musashi87
Oldschool Grinder

Zarabianie nie przez interent

trolololo

Ja wogole nie rozumie jak na forum pokerowym może ktoś pisać że inwestowanie w piramidy finansowe może być zyskowne (w długim okresie czasu). Wiadomo, że taka piramida nie zarabia. Nigdy nie wiesz kiedy padnie. To jak stakowanie się AK vs QQ niby szanse fifty fifty a jednak zestakuj się tak kilkaset razy a sporo stracisz. W piramidach też wiecej osob traci niż zyskuje inaczej być nie może.

Orlo007 Autor wątku
Orlo007
Oldschool Grinder

Napisane przez musashi87
...To jak stakowanie się AK vs QQ niby szanse fifty fifty a jednak zestakuj się tak kilkaset razy a sporo stracisz...

Chyba Ty _evil:

Ja Wy pierdolicie o tych piramidach to głowa boli.
A najwięcej do powiedzenia mają oczywiście ci którzy nawet 2 minut na zaznajomienie się z tematem nie poświęcili.

Sami chcecie żeby pokera wszyscy traktowali jak gre logiczną,
a sami jesteś na inne rzeczy tępi i zamknięci jak tabaka w murze.

A wielce zdziwieni że politycy nie rozumieją że to nie hazard.

musashi87
Oldschool Grinder

IMO nie to całkiem inna sprawa.
Poker to gra nie pełnych informacji.
"Inwestowanie" w piramidy finansowe to gra braku informacji. No chyba, że znasz tego kto ją stworzył i wiesz kiedy interes będzie się zwijał. Więc mówienie o tym, że można zarabiać na piramidach finansowych to tak jak mówienie, że można zarabiać na ruletce.
Nie mówię można fajna kase wygrać w ruletce ale nie powiedziałbym że jest to sposób na zarabianie :ayfkm:.

Pomijam oczywiście sytuację gdy ktoś swojej kasy nie wkłada ani złotówki do takiej piramidy a jest tylko naganiaczem(polecajacym) i bierze sobie procent jakis od wpłat przez poleconych. Taka osoba moze zarabiać na tym ale nie nazwałbym jej inaczej jak oszustem. AMEN

Poważnie wierzycie w zysk rzędu kilkuset procent w 6 miesięcy i to za nic? Tyle to nawet AmberGold nie oferowało.

Dla tych co wątpili w RICI - proszę, oto poważny artykuł z poważnej branżowej gazety

Dropbox Logo Download (RICI+ManagerMLM_nr5+.pdf)

Polecam poczytać artykuł a potem się wypowiadać

maklakiewicz
Elite Grinder

Jak dla mnie to wygląda jak wywiad sponsorowany.
Rozumiem, że rozumiesz różnice między MLM, a piramida finansową, pomimo podobieństw to są zupełnie dwie różne sprawy.

RICI nie jest piramidą.
Weź poświęć godzinę na zapoznanie się z tematem, na kto to jest kooperantem i założycielem RICI, jakie firmy przystąpiły itd itp.

Potem dalej podyskutujemy.

maklakiewicz
Elite Grinder

Dla stwierdzenia czy coś jest piramidą czy nie, nie ma znaczenia kto jest założycielem. Jeżeli aby przystąpić do "programu" musisz wpłacić kasę, a wypłatę dostajesz po namówienie do zapisania się kolejnych osób to jest to piramida.

sz3sz
Elite Grinder

moim zdaniem kazda firma oferujaca wyzsza stope zwrotu od swojego WACC jest piramidą finansowa

wynika to z logiki biznesowej
koszt uzyskania kapitalu z rynku finansowego wynosi od ~0 (wypuzsczenie rozwodnionych i przeszacowanych akcji) przez kilka % (wypuszczenie obligacji dluznych) do max kilkunastu % (otworzenie linii kredytowej w banku)

takze jesli firma oferuje 20-100-1000% zysku rdr to jest:
a) piramidą finansowa
b) prowadzona przez kompletnych debili, ktorzy nie zauwazyli ze wiecej zarobia (=mniej profitu oddadza) przy uzyciu innych zrodel finansowania

w obu przypadkach sugeruje nie powierzac pieniedzy ;)

przy takim gamblingu inwestycyjnym jaki tu niektorzy proponuja to shoty do superwtorku wydaja sie dziecinna zabawa ;)

Memoriales
Poker Player

Sam tez juz tyle czasu szukam czegos w internecie do zarobkow, ale tak naprawde nic konkretnego nie ma. Mogłbym nawet dziennie klikac w jakies reklamy albo wyswietlac je ale to wszystko albo mega malo oplacalne ze musial bym klikac 12 godzinn dziennie za 20 zł albo kompletnie bez sensu.

Jedyne na co kiedys natrafilem to serwis otineo. oferowal ogladanie reklam i trajlerow filmow, naprawde fajnie sie to ogladalo. Serwis w zamian oferowal punkty kore wymieniane byly na gry, doladowania do telefonu itp. czasmi naparwde spedzalem 5 godzn na ogladanie tego. Wszystko bylo super jednak po czasie zawyzyli punkty na wymiane a pozniej to mozna bylo zobaczyc 2 trajlery na dzien. wiec to juz nie mialo sensu.