Przejdź do forum
Wimbledon, gdzie na...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Wimbledon, gdzie na żywo?

33 Posty
18 Użytkownicy
0 Reakcje
4,041 Wyświetlenia
PLtotoryl
PokerStrategist

Napisane przez derus

Napisane przez PLtotoryl
Ja żadnego z nich, grają mało widowiskowy tenis (szczególnie Nadal). Dużo lepsze spotkania są z udziałem Tsongi, Baghdatisa, Ferrera i kilku innych.

Jak z Tsongą się mogę zgodzić to nie wiem co jest widowiskowego w tenisie Cypryjczyka i Hiszpana. Chyba najbardziej widowiskowe w karierze Baghdatisa było połamanie 4 rakiet w ciągu minuty:

A tenis Ferrera jest typowo hiszpański no i nudny przez to. Fakt, że tenisista z niego waleczny ale IMO mało widowiskowy. Do widowiskowych można na pewno zaliczyć jeszcze Monfilsa.

Kobiecy tenis to już w ogóle jest parodia tego sportu ale Radwańską trzeba dopingować bo długo może nam się nie trafić zawodnik w top3 choć liczę na wschodzącą gwiazdę - Jerzego Janowicza który był już w tym roku w 3r Wimbledonu (przegrał 3-2 mimo że miał już piłki meczowe).

+1

Zobacz sobie przykładowo spotkanie Bagieta vs Nalbandian w Australian Open w 2006r (pół finał jak dobrze pamiętam).

A to, że złamał 4 rakiety to moim zdaniem tylko dodaje widowiskowości bo jak ktoś jest super opanowany to raczej nie wpływa to na widowiskowe akcje i grę do końca bez względu na konsekwencje tylko zimna kalkulacja czy się opłaca grać taką i taką piłkę czy nie.

Odpowiedz
Cytat
HandOnFire
BlackMember

federer nudny? omg jak mozna powiedziec cos takiego, moim zdaniem to przedewszystkim bardzo solidny gracz, jeden z lepszych w historii, ktory jak jest w formie robi magie na korcie. A jego jednoreczny backhand :heart: :heart: :heart:

Odpowiedz
Cytat
PLtotoryl
PokerStrategist

Jasne, że ma zajebistą technikę i serwis ale to jest właśnie taka zimna kalkulacja z jego strony, ta gra jest dokładna ale bez polotu, a jak serwuje to już w ogóle.
Ot takie dokładne rozbijanie przeciwnika punkt po puncie, skuteczne to na pewno, widowiskowe raczej nie.

Jutro będzie ciekawie, ja życzę Murray'owi żeby w końcu urwał wygraną w wielkoszlemowym turnieju!

Odpowiedz
Cytat
DrugsOrMe
Oldschool Grinder

Federer to pro. Fajnie się go ogląda, ale czasem tęsknie do czasów Samprasa czy Agassiego ;)

Odpowiedz
Cytat
derus
Oldschool Grinder

Ciężko będzie miał Murray jutro, na pewno publika mu pomoże spragniona sukcesów rodzimych grajków. Ale coś czuje, że jak Fedex pyknął Nole i nie gra finału z Nadalem, z którym ma problem natury mentalnej, to nie wypuści możliwości dołożenia kolejnego triumfu wielkoszlemowego. Jestem jutro za Fedexem, ale niech będzie dobre widowisko :)

Odpowiedz
Cytat
maciasowy
PokerStrategist

Gdzie te czasy Wimbledonu kiedy rzadził serve & voley :(. Dawniej przy siatce po kilku dniach były cała trawa wydeptana przy a teraz sami spójrzcie- po 3 akcje w meczu przy siatce to max. Naprawdę wolę włączyć streama z bocznych kortów gdzie są mecze weteranów. Ivanisevic, Bjorkman,Pioline, Rusedski,Krajicek, Enqvist, Ferreira. Same wspomnienia z poczatków interesowania się tenisem- jakiś 96 rok chyba pamiętam jak ogładałem finał kiedy wygrał Krajicek. Ale te czasy już nie wrócą. Zresztą na poczatku kariery Fererer sam grał w Samprasowym stylu s&V ale nieststy odszedł od niego.

Odpowiedz
Cytat
Arystes
Oldschool Grinder

Napisane przez maciasowy
Gdzie te czasy Wimbledonu kiedy rzadził serve & voley :(. Dawniej przy siatce po kilku dniach były cała trawa wydeptana przy a teraz sami spójrzcie- po 3 akcje w meczu przy siatce to max. Naprawdę wolę włączyć streama z bocznych kortów gdzie są mecze weteranów. Ivanisevic, Bjorkman,Pioline, Rusedski,Krajicek, Enqvist, Ferreira. Same wspomnienia z poczatków interesowania się tenisem- jakiś 96 rok chyba pamiętam jak ogładałem finał kiedy wygrał Krajicek. Ale te czasy już nie wrócą. Zresztą na poczatku kariery Fererer sam grał w Samprasowym stylu s&V ale nieststy odszedł od niego.

Myślę, że Federer grałby tak dalej, ale obecnie byłoby to samobójstwo. Umięśnione, w nieskończoność przebijające piłki roboty wykończyłyby go minięciami. No, ale jeszcze gorzej jest u kobiet. Jak ja widzę Serenę Williams stojącą w miejscu i napie***lającą piłkami prawo-lewo-prawo-lewo, to nie mam ochoty oglądać tenisa. Niestety czasy wirtuozów minęły... Dziś liczą się słabi technicznie gracze, którzy wala mocno w piłki jak łopatą.

Odpowiedz
Cytat
DrugsOrMe
Oldschool Grinder

Napisane przez Arystes
Myślę, że Federer grałby tak dalej, ale obecnie byłoby to samobójstwo. Umięśnione, w nieskończoność przebijające piłki roboty wykończyłyby go minięciami. No, ale jeszcze gorzej jest u kobiet. Jak ja widzę Serenę Williams stojącą w miejscu i napie***lającą piłkami prawo-lewo-prawo-lewo, to nie mam ochoty oglądać tenisa. Niestety czasy wirtuozów minęły... Dziś liczą się słabi technicznie gracze, którzy wala mocno w piłki jak łopatą.

+1 Andy Roddick to zawsze był dla mnie przedstawicielem cyborgów. Niesamowicie silny serw i nic więcej.

Odpowiedz
Cytat
HandOnFire
BlackMember

nie rozumiem co jest takiego fajneg w grze serve and voley

Odpowiedz
Cytat
PLtotoryl
PokerStrategist

Gra S&V kończyłaby się w dzisiejszych czasach bardzo szybko, a mianowicie byłby serwis ale do volleya już by nie dochodziło na pewno bo kończyło by się na dokładnym minięciu przy returnie dlatego nikt nie popełni samobójstwa żeby chodzić po serwisie do siatki.

Natomiast nie można narzekać na widowiskowość to właśnie przy S&V wymiana kończyła się bardzo szybko, albo trafiłeś return albo nie i dostawałeś volley którego nie dało rady odebrać, dzisiaj trzeba grać mocno, dokładnie i jeszcze do tego zmieniać tempo żeby rozrzucić przeciwnika po korcie.

Też bym chciał jeszcze oglądać spotkania Samprasa, Agassiego, Beckera albo Raftera ale to już przeszłość i dzisiaj jest nowa generacja graczy z nowym stylem gry i nie ma co płakać :).

Ktoś tu wspomniał o Serenie Wiliams, pozostaje mi się zgodzić, że ta gra to żenada dlatego ja praktycznie z turniejów WTA to oglądam tylko jak gra Radwańska i Ivanovic (bo to dobra dupa :fuckyeah ). Swoją droga skandaliczne jest, że babki zbierają tyle samo kasy za szlemy co faceci którzy grają średnio 2x dłuższe spotkania :facepalm: :facepalm: :facepalm: pomijam fakt, że grają je dużo bardziej widowiskowo.

Odpowiedz
Cytat
maciasowy
PokerStrategist

Zresztą było już wielkokrotnie mówione, że nawierzchnie są wolniejsze niż wcześniej( trawa na wimbledonie teraz to inna mieszanka), inne korty twarde ( decoturf i rebound ace) też zostały zmodernizowane.

Odpowiedz
Cytat
winkel1989
PokerStrategist

Napisane przez maciasowy
Zresztą było już wielkokrotnie mówione, że nawierzchnie są wolniejsze niż wcześniej( trawa na wimbledonie teraz to inna mieszanka), inne korty twarde ( decoturf i rebound ace) też zostały zmodernizowane.

Przy starych nawierzchniach nadal by się grało Serve and volley ale stwierdzono ze to wcale nie jest tak widowiskowe jak niekotrzy tutaj uważają.

BTW król roger :)

Odpowiedz
Cytat
PLtotoryl
PokerStrategist

Dobry mecz był :).

Za 3 tygodnie powtórka na IO :).

Odpowiedz
Cytat