Przejdź do forum
studia; transport, ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

studia; transport, Technologia Żywności czy zarządzanie

20 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
1,352 Wyświetlenia
mouse91
Oldschool Grinder

do 8go lipca mam czas na elektroniczną rejestracje i waham się pomiędzy tymi kierunkami

czy ktoś z Was studiuje coś z tych rzeczy które podałem? i może napisać co nieco? jakie przedmioty tam są, czy jest trudno itd

Transport
Technologia Żywności i Żywienie Człowieka
Zarządzanie

Odpowiedz
Cytat
19 odpowiedzi
Wojaq
PokerStrategist

Nasze pokerowe sukcesy :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat
witia
Oldschool Grinder

na up?

Odpowiedz
Cytat
mouse91 Autor wątku
mouse91
Oldschool Grinder

nosz kurde nie ten dział
:D :D

da sie jakoś przenieśc czy musze nowy robić?

Odpowiedz
Cytat
Wojaq
PokerStrategist

Napisane przez mouse91
nosz kurde nie ten dział

nie ma moduf jak som potrzebne

Odpowiedz
Cytat
salyk
Oldschool Grinder

Napisane przez Wojaq

Napisane przez mouse91
nosz kurde nie ten dział

nie ma moduf jak som potrzebne

jak nie ma jak są :P

Wątek przeniesiony :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
mouse91 Autor wątku
mouse91
Oldschool Grinder

dzięki

to teraz liczę na Waszą pomoc w sprawie studiów :)

Odpowiedz
Cytat
PLtotoryl
PokerStrategist

To zależy co Cię bardziej interesuje i jakie masz plany z tym związane, mi bliżej byłoby do zarządzania.

Napisz coś więcej bo każdy kierunek ma wady i zalety i to raczej indywidualna sprawa, jak myślisz o opłukiwaniu mięcha z pleśni to wybierz opcję 1 a jak chcesz być managerem w mc donaldzie to wybierasz opcje2 :fuckyeah .

Odpowiedz
Cytat
Bolsenpl
PokerStrategist

Napisane przez PLtotoryl
To zależy co Cię bardziej interesuje i jakie masz plany z tym związane, mi bliżej byłoby do zarządzania.

Napisz coś więcej bo każdy kierunek ma wady i zalety i to raczej indywidualna sprawa, jak myślisz o opłukiwaniu mięcha z pleśni to wybierz opcję 1 a jak chcesz być managerem w mc donaldzie to wybierasz opcje2 :fuckyeah .

:nh

Odpowiedz
Cytat
chandlerr12
PokerStrategist

Zainwestuj w swój rozwój i idź na normalny kierunek, po którym będziesz mógł znaleźć pracę albo siedź w domu przez te 5 lat, bo po co masz iść na zarządzanie po którym raz, nic nowego się nie nauczysz, dwa stracisz tylko czas, w którym mógłbyś sobie znaleźć taką samą pracę jak po ukończeniu zarządzania i trzy ten kierunek Ci nic nie da, chyba, że myślisz, że założysz własną firmę, ale szczerze mówiąc to nawet bez tych studiów mógłbyś to zrobić.

Odpowiedz
Cytat
PLtotoryl
PokerStrategist

Napisane przez chandlerr12
Zainwestuj w swój rozwój i idź na normalny kierunek, po którym będziesz mógł znaleźć pracę albo siedź w domu przez te 5 lat, bo po co masz iść na zarządzanie po którym raz, nic nowego się nie nauczysz, dwa stracisz tylko czas, w którym mógłbyś sobie znaleźć taką samą pracę jak po ukończeniu zarządzania i trzy ten kierunek Ci nic nie da, chyba, że myślisz, że założysz własną firmę, ale szczerze mówiąc to nawet bez tych studiów mógłbyś to zrobić.

Tak naprawdę mało który kierunek sam w sobie zapewni Ci pracę, jak się dobrze zakręcisz to po zarządzaniu masz szansę na ciekawą posadę (zakładając, że kogoś interesuje praca etatowa) ale naprawdę niewiele kierunków daje pracę od tak, wpisujemy do CV że skończyliśmy taki kierunek i już...

W każdym razie jak szukałem kiedyś pracy to pamiętam że było sporo ofert który wymagały ukończenia studiów na kierunku zarządzanie, marketing lub pokrewne, ale jak ktoś myśli, że po zarządzaniu to będzie managerem miliardowych koncernów albo banków (albo że będzie nim odrazu po studiach) to może się rozczarować :).

A tak nawiasem, praca etatowa jest EV- :challenge i to bardzo.

Odpowiedz
Cytat

Podobno rynek TSL w PL jest nienasycony i mozna liczyc, ze bedzie sie dalej rozwijal. Jesli jest to polibuda to bym transport wybral. Zrobilbym inzyniera, a pozniej magisterke na uniwerku ze specjalizacja np.ekonomia - spec. transport i logistyka. Tylko, ze moja wiedza opiera sie bardziej na tym co slyszalem, a nie statystykach. Takze konkretnie poszukaj zanim cos wybierzesz.

Odpowiedz
Cytat

Jestem na transporcie, aktualnie koncze 2 rok ( jeszcze jedno zaliczenie w poniedzialek) + wpisy we wrzesniu :) Ogolnie kierunek wedlug mnie bardzo przyszlosciowy, moze na poczatku wydawac sie bardzo ogolny ale po wybraniu specjalnosci juz jestes bardziej ukierunkowany w jakies dziedzinie. Trzeba tez pamietac ze infrastruktura w Polsce dopiero sie rozwija wiec bedzie zapotrzebowanie na ludzi po tym kierunku

Odpowiedz
Cytat
PLtotoryl
PokerStrategist

Napisane przez uploadfun
Jestem na transporcie, aktualnie koncze 2 rok ( jeszcze jedno zaliczenie w poniedzialek) + wpisy we wrzesniu :) Ogolnie kierunek wedlug mnie bardzo przyszlosciowy, moze na poczatku wydawac sie bardzo ogolny ale po wybraniu specjalnosci juz jestes bardziej ukierunkowany w jakies dziedzinie. Trzeba tez pamietac ze infrastruktura w Polsce dopiero sie rozwija wiec bedzie zapotrzebowanie na ludzi po tym kierunku

Szwagier po transporcie (politechnika) właśnie szuka pracy od pół roku i coś kiepsko a szuka w metropolii śląskiej także nie w miasteczku 20k ludzi :).
Dodam, że ma już doświadczenie w branży które zdobył w trakcie studiów. Także tak jak powiedziałem praktycznie żaden kierunek pracy nie zapewni sam z siebie.

Odpowiedz
Cytat
mouse91 Autor wątku
mouse91
Oldschool Grinder

dzięki chłopaki

co do tego czy znajdę pracę po danych studiach itd to na razie mnie nie interesuje

Spoiler

przecież wiadomo że wszyscy będziemy za kilka lat poker players pro :D

głównie chodzi mi o poziom trudności itd

wysłałem zaproszenia do niektórych z Was, wypytałbym chętnie o parę rzeczy na priv

Odpowiedz
Cytat
KudlatyPL
PokerStrategist

Napisane przez mouse91
dzięki chłopaki

co do tego czy znajdę pracę po danych studiach itd to na razie mnie nie interesuje

Spoiler

przecież wiadomo że wszyscy będziemy za kilka lat poker players pro :D

głównie chodzi mi o poziom trudności itd

wysłałem zaproszenia do niektórych z Was, wypytałbym chętnie o parę rzeczy na priv

idz na filozofię :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat
mouse91 Autor wątku
mouse91
Oldschool Grinder

myślałem o filozofii :D

tylko na ten kierunek musiałbym uderzać na Szczecin albo Poznań a nie chce tak daleko :D

Odpowiedz
Cytat
napalm77
PokerStrategist

Zarządzanie - studia piękne, łatwe i przyjemne, dużo lasek... niestety roboty fajnej obecnie po tych studiach mało. ja nawet miałem przez 3 semestry stypendium naukowe

Odpowiedz
Cytat

na zarzadzaniu zawsze jest pelno lasek, ale na technicznych zeby znalezc chociaz jedna na dziesiec juz jest problem :)

Odpowiedz
Cytat
PLtotoryl
PokerStrategist

Napisane przez uploadfun
na zarzadzaniu zawsze jest pelno lasek, ale na technicznych zeby znalezc chociaz jedna na dziesiec juz jest problem :)

Te z zarządzania pewnie lubią dominować. :fuckyeah

Odpowiedz
Cytat