Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Tanie Latanie

25 Posty
14 Użytkownicy
0 Reakcje
1,610 Wyświetlenia
marcinos
BlackMember

Wiele razy widze ze ktos chwali sie ze kupil bilety, do fajnych miejsc, w dwie strony za smieszne kwoty. Moje pytanko jak trafic na takie promocje, co trzeba zrobic zeby te oplaty faktycznie byly tak tanie ? Jakie haczyki stosuja linie lotnicze i jak ich uniknac ?

Prosze o opinie osob ktore korzystaly z podobnych promocji, niedlugo wakacje wiec jesli mialbym wydac stowke zeby dostac sie nad Polskie morze preferowalbym Barcelone czy inna przygode ;)

24 odpowiedzi
mtszrk
Oldschool Grinder

http://www.tanie-loty.com.pl/

Ogólnie na chwilę obecną można znaleźć mnóstwo ofert przelotów za grosze. Ja na przykład wybieram się pod koniec maja do Mediolanu. Cena w obie strony: 32 zł.

marcinos Autor wątku
marcinos
BlackMember

32 zl za obie strony :O dla mnie to jest szok, jak to sie im wogle zwraca ? Czy w takiej cenie mozna tez wziasc jakis bagaz ? Czy jest to promocja dla jednej osoby czy jakbym np z 5 kumplami zamowil bilety to tez daloby rade ?

Najwazniejsze, jakie sa dodatkowe oplaty? Na ktore linie lotnicze uwazac bo maja ukryte koszty ?

dla mnie to jest szok, jak to sie im wogle zwraca

Wydaje mi sie ze cena jest spowodowana tym, ze pieniadze beda mieli juz teraz, a lecisz za pare tygodni,miesiecy i moga nimi obracac,inwestowac,pokrywac ewentualne naprawy itd. Pozatym to nie jest az tak drogie dla nich zapewne skoro sa to az tak smieszne pieniadze.

MongolianoItaliano
Oldschool Grinder

Ja gdzieś słyszałem, że oni nie zarabiają na samych pasażerach tyle, co na przewożonych paczkach. Ale nie wiem jak to jest do końca.

dla mnie to jest szok, jak to sie im wogle zwraca

Szok będzie jak ten samolot zobaczysz :D

Albo jeśli nim wylądujesz w całości :P

marcinos Autor wątku
marcinos
BlackMember

Smiejecie sie no ale Damianpat swojego czasu lecial gdzies tanio do Norwegi, moj znajomy mowil cos kiedys o Londynie za pare PLN wiec jednak to jest mozliwe, sam chcialbym skorzystac ale nie wiem jak to do konca dziala wiec moze ktos doswiadczony sie wypowie ;) a niedowiarki przestana robic off topa ;)

Qsypal
BlackMember

qrde do vegas nic poniżej 3k zł nie ma ;( Może ktoś znajdzie się coś za ~50zł? Będę wdzięczny...:D

To chyba żart. Do Vegas za 50 złotych? Chyba o czymś nie wiem, ale taki bilet MUSI kosztować z 2-3 tysiące

kamil90
PokerStrategist

Kupcie sobie ze 2 gramy i bedziecie mieli rowniez tanie latanie. W kazde miejsce na swiecie :D

marcinos Autor wątku
marcinos
BlackMember

No tak takie sa ceny mysle ze za 2k PLN moze tez by sie znalazlo jakies promo jakby kurs $ byl niski rezerwowane duzo wczesniej z jakas przesiadka ;) Sam jak lecialem do USA (stan montana drugi koniec USA) to lekko ponad 2,5k PLN to kosztowalo fakt z przesiadkami no ale.... samolocik Lufthansy pierwsza klasa piwko co chwile za darmoszke, telewizorek z filmami w kazdym fotelu muzyczka posilki i takie tam :P nie wiem czy tkai standard jest w kazdym locie miedzy kontynentalnym ale nie bylo co tego porownywac do lini lotami LOT do Frankfurtu itd.

Dlatego dziwi, że LOT jest droższy... W Polsce imo brakuje linii coś jak Southwest Airlines w USA, gdzie z jednego krańca Stanów na drugi można dolecieć za śmieszne pieniądze (200-300$). Do tego ta tania linia nie zaliczyła w swojej historii żadnego wypadku śmiertelnego ;)

NotNever
PokerStrategist

Akurat teraz napisze o wspanialych liniach Monarch (loty m in. z Londynu do Gibraltaru).
Pomijajac fakt, ze oczywiscie od poczatkowej ceny zabulilem na samym koncu 2.5x wiecej, bo placisz za wszystko jak w Ryanairze - to jeszcze ok, teraz po 2-woch miechach check-in online kosztuje mnie nastepne pieniadze, bo musze wykupic sobie miejsce w samolocie, a bez wykupionego nie polece. Zalosne. Mogli to zrobic jak bookowalem bilet, a nie teraz wyskakujac. Polecial bym czyms innym, nie stad.

Najsprawniej i bardzo szybko dzieki mozliwosci drop in lata sie Norwegianem, a jest tylko nieznacznie drozszy i to nie zawsze od najtanszych.

galer
Oldschool Grinder

Jak ostatnio leciałem do Maroka, to za bilety w dwie strony chyba zapłaciłem z 250zł czy mniej a to jednak Afryka już :)

Trzeba dużo kombinować, szukać okazji. Przewoźnicy kombinują, że bardzo ciężko czasem połączyć loty jeśli sie jedzie gdzieś daleko, ale na upartego cos zawsze się znajdzie. No i termin ważny, bo tydzień przed odlotem to się jednak już super okazji raczej nie trafi ;)

marcinos Autor wątku
marcinos
BlackMember

Zaplaciles 250 zl za lot z Polski do Afryki w dwie strony ? Powiedz jak Ty to zrobiles gdzie szukac takich okazji ;)? Jak tak tanio to moze na mistrzostwa pilkarskie do Afryki bym sie wybral na wakacje :P

galer
Oldschool Grinder

Gotowych przepisów nie ma. Ja przynajmniej takich stron nie znam. Jest jakiś skyscanner itd. ale to średnio zdaje egzamin. Ceny dokładnej nie pamiętam, ale myślę, że duzo się nie mogła wahać. Trzeba szukać. :)

Po pierwsze z dużym wyprzedzeniem. Po drugie dobrze jest łączyć przewoźników. Ja np. w leciałem do Włoch Wizzairem a z Włoch do Maroka Ryanairem. W obie strony miałem przesiadkę we Włoszech i spędzić musiałem noc na lotnisku. Plus, że zwiedziłem sobie piękne Bergamo :)

Do biletu nie doliczyłem ceny bagażu (ja nie musiałem mieć nic poza podręcznym, ale dziewucha musiała wziąć jakieś swoje babskie pierdoły typu ręcznik ;) ). Bagaż BARDZO podwyższa cenę, bo jak masz przesiadkę to płacisz za niego dwa razy w jedną stronę, a to około 80zł.

Ogólnie o bagaż nie ma się co martwic bo do podręcznego wejdzie naprawdę sporo, a to jak kombinować by przewieźć jak najwięcej bez dodatkowych opłat to temat na osobny post :)

trzcinek
BlackMember

Ja ostatnio byłem w Alicante (Spain)bez przesiadek z Wrocławia w dwie strony za 185zł a wiem ze dalo sie taniej ale termin mi pasowal.

marcinos Autor wątku
marcinos
BlackMember

Podbijam :P

To jak nikt doswiadczony sie nie wypowie jeszcze ;>?

kfas
Elite Grinder

Napisane przez trzcinek
Ja ostatnio byłem w Alicante (Spain)bez przesiadek z Wrocławia w dwie strony za 185zł a wiem ze dalo sie taniej ale termin mi pasowal.

Byles moze w kasynie grac w pokera?