Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Pudzian - Silvia

145 Posty
67 Użytkownicy
0 Reakcje
7,728 Wyświetlenia
Tygrys1985

Postawiłem na Silvie 200 zł. Pudzian jest od niego 15 kg lżejszy, więc już nie da rady klinczować w nieskończoność.

Stawiam, że Tim wygra by armbar jeszcze w pierwszej rundzie. Ewentualnie lekkie mataleo i po krzyku. Obawiam się, że Pudzian może się nabawić kontuzji i pożegnać się ze sportem. Nie wiem jak ucieka przed skrętówkami, ale jeżeli tak samo jak walczy w gardzie to krzyżyk :club:. Może Silvia nie jest graplerem, jednak jak oglądał ostatnią walkę to wie jak Pudzian spina się w klinczu i na glebie. :facepalm: Nawet nie wiem, czy chce mi się czekać na tę walkę.

GuciO

Napisane przez filipCMpl
I co tam się na tej pierwszej stronie pojawi na liście? czy jak?

No powinno się pojawić jeśli będą jakieś relacje a napewno będą. a Jak nie to masz tam coś takiego jak MMA TV i tam na 90% będzie relacja. A jak nie będzie ani tu ani tu to przejrzyjcie stronke www.justin.tv tam jest bardzo dużo telewizji internetowych i relacji sportowych.

Shad0w69

http://www.sport-typ.info/viewpage.php?page_id=137

tutaj jest duzo linkow do walki

ja zawsze tu ogladam F1, ale Pudzian jest tez jak widze :)

SnikerS89

Standardowe pytanie, dokładnie na którą godzinę polskiego czasu zaplanowana jest walka? Ma ktoś może jakiś plan ten gali?

Napisane przez SnikerS89
Standardowe pytanie, dokładnie na którą godzinę polskiego czasu zaplanowana jest walka? Ma ktoś może jakiś plan ten gali?

mazaq Autor wątku
mazaq

Napisane przez petersoncio

Chcialem sie jeszcze tylko odniesc do tego:

Uważam, że z Pudzianem powinien mocno potrenować ktoś z judo albo BJJ i nauczyć go walki w parterze. Jeśli zapanowałby nad tym elementem walki to mógłby być prawdziwym "submission machine", bo właśnie przy wyciąganiu dźwigni jego potężna siła by niesamowicie pomogła i miałby większy pozytek z tego niż z marnowania sił na lekkie ciosy i szamotaninę.

No offence, ale moje zdanie jest takie ze Mariusz nigdy nie bedzie "submission machine", a jesli bedzie to w wieku, ktory nie jest juz taki odpowiedni dla zawodnika mma. Mam czasem okazje uczyc BJJ naprawde duzych gosci i uwierz, ze lapia technike oni o wiele ciezej niz chlopaki tak do 90kg. Szczegolnie poczatkujacy. Bardzo ciezko im rozluznic miesnie, nie spinac sie i co najwazniejsze w parterze - rozruszac biodra. Konczy sie na tym, ze ich plan na kulanke to: "zlapac i urwac glowe" :D wszystko spoko ale to do momentu jak taki klocek nie trafi na kogos kumatego.
Stojka, zapasy, GnP - imo na to powinien klasc Mariusz nacisk w treningach. Jesli chodzi o BJJ to powinien nauczyc sie przede wszystkim jak kontrolowac goscia (zeby nie bylo takiej sytuacji jak z Japonczykiem, ze tamten mial Mariusza w polgardzie a Mariusz zero kontroli i plecy wyprostowane), PODSTAWOWYCH dzwigni (po cholere Mariuszowi znajomosc omoplaty POKI CO?) oraz obron glownie przed dzwigniami na nogi i przed latwym oddawaniem plecow. (Jak ktos mysli ze latwiej wyciagnac balache niz skretowke najsilniejszemu czlowiekowi na ziemi to polecam wziazc najsilniejszego koksa z pobliskiej silowni na mate i porownac ;) )
Tak czy siak wierze ze Mirek wie co robi :)

Pozdro

Jasne ze chodzilo mi o podstawowe dzwignie. Osobiscie trenowalem judo i z takim parterem jestem obeznany. Stad tez moje przypuszczenia. Mysle ze nauczenie go najprostszych wejsc do balachy czy kimury powinno sie udac. Z doswiadczenia wiem, ze im pozniej przeciwnik zorientuje sie ze chcesz mu wyciagnac dzwignie, tym mniej sily trzeba w to wlozyc. Pudzian sile ma ogromna, wiec technicznie nie musi byc tu finezji jakiejs. Nie moze to byc tez niechlujne rzecz jasna, bo wtedy nawet pudzian nie wyciagnie.
Tak, jak mowie- ja znam parter z judo, walki MMA od srodka nie poznalem wiec moge miec jakies potezne bledy w zalozeniach, dlatego nie chce sie z Toba sprzeczac :) Co do wyciagania balachy i skretowki to masz obsolutna racje. W ogole to wg mnie wyciagniecie dzwigni prostej na lokiec Pudzianowi moze okazac sie niemozliwe lub osiagalne dla naprawde niewielu. Ze skretowka sprawa jest inna, bo tam obrona jest o wiele trudniejsza, albo wrecz niemozliwa. Jak mowil moj kumpel trenujacy MMA "skretowka nie boli, tylko od razu niszczy" i ze doswiadczeni zwodnicy gdy tylko zobacza ze sa w takiej sytuacji od razu odklepuja. Boje sie tylko ze Pudzianowi moze tego zabraknac i kontuzje wylapie.

Thorek
Sterwor
kaczuba

Właśnie nie wiem czy iść w kimono na tą chwilę czy koczować?

Thorek
mazaq Autor wątku
mazaq

a walka o 4 omfg sick dead

kaczuba

Na razie widzę jakiś film z Chuckiem Norrisem jest _love:

mazaq Autor wątku
mazaq

Napisane przez kaczuba
Na razie widzę jakiś film z Chuckiem Norrisem jest _love:

wprowadzenie
:D

kaczuba
Rinnok

w programie jest o 3 ale czy bedzie dokladnie o tej czy trzeba bedzie czekac tak jak zazwyczaj w galach bokserskich..? Bo jesli tak to wole na youtube z rana obejrzec.

kosciasty

Napisane przez vintage1981
Będzie transmisja w Polsacie ale późno w nocy gdyż to Hameryka.

http://meczenazywo.eu/

OlsenACAB

Napisane przez Thorek
Na Polsacie transmisja rusza 00:45

o tej porze jest powtorka ksw 13.
Poczatek bloku Pudzian-Silvia jest o 2:15

Pudzian pewnie dogada sie z Silvia ,ze z nim wygra,zaplaci mu z 300tys $ i wygra w 3 rundzie po morderczej walce,postawia oboje caly majatek u bookow na Pudziana i Silvia dostanie jeszcze 10% profitu z przyszlych walk Pudziana bo to zwyciestwo otworzy mu drzwi do MMA,a Silvia nic nie traci bo juz jest za stary na walki

mazaq Autor wątku
mazaq

a o 10-45 jest powtorka na polsacie