Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Polska - Kamerun

14 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
891 Wyświetlenia
iunctim

Niemożliwe, tylu fanów piłki nożnej i nikt nie komentuje meczu?

No way, ja już przestałem mieć nadzieję, że z kimkolwiek powalczymy i osiągniemy chociaż remis

Polski futbol? R.I.P.

Ooooo chuj idę spać, nie da się tego więcej oglądać !!! :facepalm:

Mod, thread closed plz

13 odpowiedzi

Napisane przez iunctim
powalczymy

"Powalczą".

TimotheeS

Napisane przez iunctim

No way, ja już przestałem mieć nadzieję, że z kimkolwiek powalczymy i osiągniemy chociaż remis

Polski futbol? R.I.P.

Mod, thread closed plz

i się dziwisz, że nikt tematu nie chciał zakładać.....
sam się wygłupiłeś ;p :D

RIP :facepalm:

TimotheeS

Zamykam nieoficjalnie, nie piszcie proszę :/

iunctim Autor wątku
iunctim

Napisane przez TimotheeS

Napisane przez iunctim

Polski futbol? R.I.P.

Mod, thread closed plz

i się dziwisz, że nikt tematu nie chciał zakładać.....
sam się wygłupiłeś ;p :D

RIP :facepalm:

widocznie nikt już nie miał ochoty pisać w sprawie jakichkolwiek meczów naszej reprezentacji, tylko pytanie ilu z nas będzie oglądało euro 2012 i srało w gacie przed tv żebyśmy tylko strzelili jedną bramkę więcej od naszych przeciwników, o ile jest ktoś w ogóle w stanie z naszych "napastników" strzelić cokolwiek

może nasi już się zmęczyli sezonem? 4 mecze w pucharach, 1 kolejka "ekstraklasy"? dajmy odpocząć niektórym i zregenerować siły, ale z nas kibice mamy wymagania, żeby wygrali w reprezentacji :rage: :facepalm:

dobra miał być temat zamknięty, więc zamknij Timo :D

Thorek

Jest źle. Zacznijmy od bramkarzy. Fabiański identyczny błąd, jak w meczu Legia-Arsenal. Tytoń - wtf? Kto to jest? Jest Boruc, Przyrowski nawet Szczęsny. Kogo on szuka?

Wiadomo, że drużynę należy budować od obrony, a tu właśnie jest największy problem. Powtórzę się, ale Żewłakow nie jest graczem perspektywicznym i ja nie widzę go biegającego na ME - on wtedy będzie miał 36 lat... przecież to nie jest Maldini. Niestety dalej jest jeszcze gorzej. Glik to kompletna porażka w tym meczu od samego początku mnóstwo strat, złych podań i niepewnych interwencji. Na drugiej stronie nie było lepiej. Wojtkowiak wolny, ale powiedzmy, że kontuzja, ale Kowalczyk to porażka szczególnie w akcjach ofensywnych. Gość się potyka o własne nogi i o piłkę szkoda słów. Sadlok - też szału nie było, ale nie grał on na swojej nominalnej pozycji.

Pozytywnym zaskoczeniem był dla mnie Murawski, który miał kilka dobrych zagrań i jako jedyny oddał groźny strzał zza pola karnego. Inni podawali piłkę do bramkarza przeciwników i żeby nie miał zbyt wielu problemów robili to po ziemii. Ludo nie pokazał nic nadzwyczajnego, ale też chyba nie ma się specjalnie do czego przyczepić - na plus fakt wielu udanych powrotów i odbierania piłki. Błaszczykowski klasa sama dla siebie. Gdybyśmy mieli ze 3 takich piłkarzy jeszcze to może coś by się dało zrobić. Najbardziej podobało mi się w końcówce, jak już się tak wkurzył, że odebrał piłkę przeciwnikowi, przedryblował 2, wyprowadził akcję i za nią poszedł. Kilka genialnych wyłożeń piłki, których nasi piłkarze nie potrafili wykorzystać - kolejno Lewandowski, Mierzejewski i Kowalczyk. Jedyna pozytywna postać w meczu. Generalnie myślę, że z pomocą mamy najmniej problemów, ale nie stanowi ona kolektywu przez co nasi napastnicy bardzo rzadko mają okazję do wykazania.

Co do napastników. Brożek całkowicie niewidoczny. Lewandowski niestety nie zagrał najlepszego meczu, a szkoda bo temu piłkarzowi bardzo kibicuję i chciałbym żeby zrobił karierę, ponieważ ma do tego predyspozycje. Niestety tutaj zagrał źle, bo rolą napastnika jest strzelanie goli, czego nie zrobił, chociaż powinien. W pierwszej połowie dobre podanie od Kuby, ale niestety się spóźnił. W drugiej połowie perfidnie faulowany i to powinien być karny + czerwona. Niestety to co zrobił w końcówce nie przystoi napastnikowi. Napastnik musi wykorzystywać takie akcje sam na sam, a to była setka.

Co do zmienników. Peszko jeden strzał prosto w bramkarza, Rybus nic nie pokazał, Kowalczyk już mówiłem. Jedynie Mierzejewskiemu chciało się grać, ale troszkę czasami plątały się nogi - może trema, ale generalnie pozytywnie grał. Tyle ode mnie.

ligabb

a tam piłka nożna... ja od daaawna nie oglądam nic poza ME, MŚ, Copa America, CL i czasem Liga Europejska. polską piłką nie zaprzątam sobie głowy.

dla mnie narodowe sporty to ręczna (kocham po prostu, oj, kiedyś się grało... :) ) no i siatkówka - polecam wszystkim wyjazd na ligę światową albo mistrzostwa świata w 2014 - część mojego bankroll'a na pewno pójdzie na bilet :) szkoda tylko, ze po sukcesach siatkarzy bilety poszły o 50-80% w górę :(

@Thorek - gratuluję cierpliwości w wypisywaniu relacji i konstruktywnej krytyki, czegoś się o meczu dowiedziałem :)

z innego źródła (któryś z naszych piłkarzy w wywiadzie) usłyszałem, że grali lepiej niż z Hiszpanią :)

EDIT: kurde, dopiero teraz zauważyłem, że temat "zamknięty" :D sry ;)

kongobongo

Ale Eto ładnie grał :)

może trzeba było Olisadebe na nich wypuścić :f_confused:

Mooris

ale że Dudka na mundial nie wzięli... :facepalm:

zal.pl - tyle w temacie...

TimotheeS

A mi się gra Błaszczykowskiego aż tak bardzo nie podobała.
To znaczy - zagrał najlepiej z naszych, ale jednak imo jeszcze do dobrej formy mu brakuje.
Bramkarze - Jest Szczęsny, jest Boruc, powinien grać jeden z nich.
Obrońcy - brak słów :) Kowalczyk - drewno, brak techniki, brak szybkości, nie zagra nigdy na wysokim poziomie, bo po prostu nie te umiejętności. Żewłakow i Glik - Thorek napisał już co myślę. Sadlok - zagrał przeciętnie, ale i tak najlepszy z naszych w defensywie.
Pomoc - Błaszczu j.w. Dudka - nie dziwię się że w Auxerre grzeje ławę, można już sobie go odpuścić, fakt że potrafi czasem odebrać piłkę, ale nie potrafi podwajać i asekurować. Murawski - w miarę dobrze, w drugiej połowie już sporo strat i nieudanych podań, ale w pierwszej połowie pokazał dokładnie to, o czym pisałem gdy mówiłem, że w Lechu szczególnie widać brak piłkarza jego klasy. Dobry odbiór połączony z szybkim rozpoczęciem kontry. Obraniak - walczył, ale za bardzo nie miał pomocy od innych (Sadlok grał bez pomysłu, gdy leciał do przodu).
Napastnicy:
Brożek - nie dziwię się, że zszedł w przerwie, dziwię się, że w ogóle wyszedł.
Lewandowski - podobała mi się jego waleczność, nie podobała mi się nieskuteczność. Niestety - jak się w takim meczu ma tą jedną jedyną szansę na strzelenie gola, to trzeba ją wykorzystać. Strzelił źle, więc i ocena nie może być pozytywna, choć i tak zagrał o niebo lepiej niż Brożek.

No jak wszyscy uszanowali 'Thread Closed' to i ja się dołączyć musiałem :D

Edit: w obrońcach zapomniałem o Wojtkowiaku, ale to chyba dobrze :D

Tak ciekawostka kogo spotkałem :P

P.S smuda wkruwiony był ze az sie trzasł ;p

simon1989

Napisane przez TimotheeS
A mi się gra Błaszczykowskiego aż tak bardzo nie podobała.
To znaczy - zagrał najlepiej z naszych, ale jednak imo jeszcze do dobrej formy mu brakuje.
Bramkarze - Jest Szczęsny, jest Boruc, powinien grać jeden z nich.

Nie zgadzam się. Po pierwsze znowu z tego co pamiętam leczył kontuzje to raz a mamy POCZĄTEK sezonu więc jak on ma być w najwyższej formie ?? Wg. mnie świetny mecz tego gracza i w ciągu sezonu rozegra się i dojdzie do wysokiej formy, to samo Lewandowski. Zwróćcie uwagę, że ich kluby jeszcze nie rozpoczęły sezonu więc jak oni mają być w najwyższej formie ??

Co do bramkarzy. Wg. mnie mamy tylu bramkarzy, że SMuda chce zobaczyć wszystkich. Wiadomo na co stać Boruca, ale Tytoń to jeden z najlepszych jak nie najlepszy bramkarz w Holandii i jeden z większych talentów. Dla mnie obsada bramki akurat nie gra roli bo mamy 4-5 bramkarzy na wysokim poziomie.

Reszta bez komentarza bo szkoda. Dla mnie obrona to będzie największy mankament bo nie mamy obrońców. Katastrofa i boję się myśleć czy Smuda da radę coś z tym zrobić.

O środek pola się nie martwię jeżeli chłopaki się zgrają a sądzę, że prędzej czy później tak dobrzey gracze zaczną się rozumieć to będzie tutaj cikeawie: Jeleń, Lewandowski, Murawski, Błaszczykowski, Obraniak, Peszko jak dojdzie do formy. Taka 2 linia mi się podoba.

Glik, Wojtkowiak, Kowalczyk, Żewłakow :facepalm:

TimotheeS

Napisane przez simon1989
Nie zgadzam się. Po pierwsze znowu z tego co pamiętam leczył kontuzje to raz a mamy POCZĄTEK sezonu więc jak on ma być w najwyższej formie ?? Wg. mnie świetny mecz tego gracza i w ciągu sezonu rozegra się i dojdzie do wysokiej formy, to samo Lewandowski. Zwróćcie uwagę, że ich kluby jeszcze nie rozpoczęły sezonu więc jak oni mają być w najwyższej formie ??

Nie zgadzam się ;p :D
Nie mówię, że ma być w najwyższej formie, ale nie był imo w tym meczu nawet w dobrej, po prostu przyzwoicie jak na niego ;)
Nie pokazał w ogóle tego z czego słynie - drybling na pełnej szybkości, gra 1 na 1. A i gry z klepki za dużo w jego wykonaniu też nie było, choć akurat to, to raczej wina tego że nie miał za bardzo z kim tak pograć....
A zgadzam się z tym że z naszych był najlepszy na boisku, bo reszta zaprezentowała się przeciętnie, słabo, a niektórzy wręcz fatalnie.
Obrony nie mamy i za bardzo nie widzę perspektyw wielkich w tej dziedzinie. Ale jeszcze troszkę czasu jest.
Co do pomocy i ataku - w 100% się z Tobą zgadzam, mamy potencjał, potrzeba tylko formy i zgrania.
Daleki jestem jednak od osądzania ostatecznego tej kadry, musimy pamiętać, w jakiej formie są obecnie wszyscy nasi piłkarze (obrazują to choćby puchary.... :facepalm: ) i że ta ekipa jest dopiero w budowie.
Imo wszystko idzie w dobrym kierunku - to znaczy - Smuda robi teraz selekcję, próbuje różnych wariantów, a najważniejsze mecze (ze sparingowych) i tak będą dopiero za półtora roku i dopiero wtedy będzie można powiedzieć, czy Smuda dobrze wykonał swoją pracę, czy też nie.
W końcu nie pracuje on z tymi ludźmi na co dzień, więc wpojenie im pewnych wariantów gry, schematów, jakich oczekuje Smuda, też wymaga sporo czasu.
Dlatego śmieszą mnie opinie na niektórych forach, że należy zwolnić Smudę i poszukać kogoś lepszego.....Budowanie drużyny wymaga czasu, imo nie ma innego wyjścia, jak ten czas Smudzie dać i niech potwierdzi, że naprawdę umie budować drużyny, a już niejednokrotnie to udowodnił.
Pozdro!