Przejdź do forum
Pokerowe "wspomagac...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Pokerowe "wspomagacze"

51 Posty
30 Użytkownicy
0 Reakcje
6,655 Wyświetlenia
ilidek
Oldschool Grinder

Ale wlasnie z tych wszystkich powodow, jednostek wybitnych na swiecie jest malo.

Jeżeli wszyscy byliby wybitni, nikt nie byłby wybitny.

ale napisalem juz o tym. wytlumacz mi jak mozna nie miec czasu na inne jedzenie? zajmuje to w przyblizeniu tyle samo czasu co 'przecietne' jedzenie. jak mozna nie miec czasu na odrzucenie uzywek? co wiecej, odrzucenie uzywek da Ci duzy zastrzyk dodatkowego czasu jak mozna nie miec czasu na sport, skoro to wszystko zwiekszy bardzo efektywnosc Twojej nauki i innych zajec wymagajacych koncentracji i sie zwroci czas poswiecony na to

Manti każdy ma swoje priorytety. Jeżeli chodzi o dobre odżywianie to nie jest tak że dobre odżywianie od złego różni tylko zakup produktów. Jeżeli chcesz się dobrze odżywiać musisz wiedzieć co i jak jeść. Musisz się nauczyć jakie produkty z czym łączyć, musisz obserwować reakcje swojego organizmu na dane produkty, musisz zapamiętywać i zwracać uwagę na wszystko co wkładasz do ust. Będziesz podatny na dezinformację powstałą z przesytu informacjami. Jeden autor będzie zachwalał jedzenie nisko węglowodanowe i wysokotłuszczowe (low carb) inny będzie zachwalał jedzenie samych owoców a trzeci jedzenie surowego mięsa. Zanim się połapiesz wtf poświęcisz na to sporo energii. Dietetyka była kiedyś moim konikiem i w dobrym odżywaniu nie chodziło o 6 posiłków, owsiankę na śniadanie i jedzenie dużej ilości owoców i warzyw.

@krzysiek

Ok wychodzimy z założenia, że nie masz czasu. Odpowiedz na kilka pytań.

Jak wykorzystujesz swój czas jadąc komunikacją miejską? Czy ten czas w pełni poświęcasz na relaks bądź na naukę czy po prostu jesteś nieobecny ten czas jakoś Ci mija a potem musisz odpocząć?

Czy w ramach relaksu oglądasz filmy / tv samotnie zamiast zrobić sobie 20 minutową drzemkę bądź spacer?

Czy zamiast spotkać się z kimś face-to-face przyłapujesz się na bezsensownych rozmowach na GG, FB, skypie czy smsowaniu?

Czy dużo czasu schodzi Ci na "wzięciu się w garść" i przystąpieniu do nauki?

Czy często się rozpraszasz podczas robienia jakiejś czynności a potem tracisz czas na powrót do stanu skupienia?

Ile razy dziennie sprawdzasz mejla / przeglądasz forum i robisz inne nie konieczne rzeczy?

Czy masz jasny i precyzyjny plan na dany dzień czy zdarza Ci się że miotasz się nie wiedząc od czego zacząć?

Czy dużo czasu poświęcasz na życie przeszłością (dupy, oceny, kasa) bądź przyszłością (jak ją poderwać, ciekawe jak skołuję kasę) nie wpływając na nie?

Czy dalej naprawdę uważasz że nie masz czasu? Czy jesteś świadom że mówiąc na prawo i lewo nie mam czasu programujesz się na brak czasu i zamiast zastanawiać się gdzie możesz znaleźć trochę czasu szukasz potwierdzeń że faktycznie go nie masz? Nie chodzi o to żeby pozbyć się wszystkich negatywnych nawyków w jednym momencie. Ani Tobie ani mi ani nikomu się to nie uda. Sam mam wiele tego typu nawyków ale warto chociażby na sam początek je zauważać i spróbować zmienić jedną rzecz która może dużo odmienić. Nie chodzi też o to żeby ześwirować i przestać robić jakieś rzeczy tylko dlatego że są przyjemne.

Pzdr _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
kr2ys1ek
Poker Player

.

Odpowiedz
Cytat

Twoj ostatni post, koleg, nalezy podsumowujac tylko krotkiem ehh z usmiechem:)

dla mnie koniec tematu

Odpowiedz
Cytat
Puczek
PokerStrategist

Napisane przez galer

Napisane przez Puczek

Napisane przez sojowyjarz
Whisky bez wody ;)

this

+kostka lodu (musi byc, ci co wiedza-ok, ci co nie- edukowac sie :f_thumbsup: )

:facepalm:

O rany a ja pije zawsze tylko samego łiskacza w temp. pokojowej..

shame on me :f_frown:

zapewne Walker'a, Daniels'a, albo Ballantines'a gdzie picie go z woda/cola/spritem/lodem/zimnego/ciplego nie ma zadnego znaczenia.
Whiskey typu blended zostaly stworzone do picia ich tak, jak zyczy sobie konsument bez ingerowania w smak.

A whiskey typu Single Malt (czyli "prawdziwe" nie polaczone i nie destylowane stopniowo i w innych miejscach) pija sie tak jak napisales, temp pokojowa (tylko i wylacznie z woda dla uwolnienia smaku) ewentualnie z lodem (chociaz koneserzy cie za to zamorduja).

/topic
Czasami wystarczy tez, ze dostarcze czystego powietrza, wyjde na dwor sie przjesc doslownie 5 min i jestem rdy to rumble :f_thumbsup:

Zalezy od organizmu i trybu zycia

Edit.
Nadal... co kto lubi

Odpowiedz
Cytat
Franczo
PokerStrategist

Napisane przez Puczek

Napisane przez galer

Napisane przez Puczek

Whisky bez wody ;)

this

zapewne Walker'a, Daniels'a, albo Ballantines'a gdzie picie go z woda/cola/spritem/lodem/zimnego/ciplego nie ma zadnego znaczenia.
Whiskey typu blended zostaly stworzone do picia ich tak, jak zyczy sobie konsument bez ingerowania w smak.

A whiskey typu Single Malt (czyli "prawdziwe" nie polaczone i nie destylowane stopniowo i w innych miejscach) pija sie tak jak napisales, temp pokojowa (tylko i wylacznie z woda dla uwolnienia smaku) ewentualnie z lodem (chociaz koneserzy cie za to zamorduja).

/topic
Czasami wystarczy tez, ze dostarcze czystego powietrza, wyjde na dwor sie przjesc doslownie 5 min i jestem rdy to rumble :f_thumbsup:

Zalezy od organizmu i trybu zycia

Edit.
Nadal... co kto lubi

NIE ZMIENIA TO FAKTU, IŻ VODKA NAJLEPSZA !~ _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Puczek
PokerStrategist

Napisane przez Franczo

NIE ZMIENIA TO FAKTU, IŻ VODKA NAJLEPSZA !~ _thumbsup:

3rd best :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
galer
Oldschool Grinder

Napisane przez Puczek

Napisane przez galer

Napisane przez Puczek

Whisky bez wody ;)

this

To są głupoty i już kiedyś była pamiętam podobna dyskusja na forum. :)

Pije się tak jak napisałeś na końcu "co kto lubi".
I tyle.

To tak jakbym napisał, że kebaby tylko powinno się jeść w sosie pikantnym (to akurat prawda ;) ), albo herbatę tylko i wyłącznie bez cukru..

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez galer

To tak jakbym napisał, że kebaby tylko powinno się jeść w sosie pikantnym (to akurat prawda ;) ), albo herbatę tylko i wyłącznie bez cukru..

potwierdzam
+kawe :P

Odpowiedz
Cytat
Kaeresen
Oldschool Grinder

To tak jakbym napisał, że kebaby tylko powinno się jeść w sosie pikantnym (to akurat prawda )

Yep, dobry kebab pali dwa razy.

Odpowiedz
Cytat
galer
Oldschool Grinder

Napisane przez Kiersno

To tak jakbym napisał, że kebaby tylko powinno się jeść w sosie pikantnym (to akurat prawda )

Yep, dobre żarcie pali dwa razy.

FYP ;)

Odpowiedz
Cytat
WolnaStrefaa
Poker Player

Do tych wszystkich co z takim rozmarzeniem rozpisywali się o piciu kawy czy energetyków i też do tych co twierdzą, że nie potrafią bez tego funkcjonować-obrazicie się jak nazwę Was ćpunami? Bo jesteście nimi. Tak jak cpuń wciąga amfetamina bo "bez niej nie potrafi funkcjonować, tak wy nie radzicie sobie bez kawy. Wasza sprawa; ja również nie raz traktowałem siebie samego i wciąż traktuje różnymi używkami, ale ciekaw jestem jakie macie poglądy na temat legalizacji marihuany tj. czy jesteście hipokrytami bo to domena ogromnej większości ludzi.
Poza tym peace dla wszystkich, nikogo nie osądzam, nie potępiam i w ogóle Was wszystkich akceptuje :D
Pozdrawiam ;)

aha jeszcze taki maly edicik skierowany do kolegi moderatora Idka czy jakoś tak.
Chyba za dużo nlp i innych psychologicznych zagadnień w siebie wtłaczasz. Mądrze myślisz, mądrze piszesz ale widzę, że jesteś tym nazbyt przesycony.
Dla przykładu. Skoro jesteś taki oczytany to chyba powinieneś zdawać sobie sprawę, że każdy z nas jest indywidualną osobowością tak? Nie zakładaj z góry jakiejś dezinformacji. Ktoś może mieć głowę do spraw żywieniowych i wszystko będzie niemal intuicyjnie wiedział w jakich ilościach spożywać, a ktoś inny może prowadzić notatki. Zresztą podałeś przykład kretyna. Jeśli będziesz słuchał wszystkich to na pewno nie wyjdzie Ci to na dobre. Trzeba selekcjonować informacje a nie łykać wszystko co tylko powiedzą 'fachowcy'.

Moim zdaniem najlepszą partią jest PO i to jej powinieneś pozwolić założyć sobie na ręce kajdany.
Ale ale! mój kolega uważa, że lepiej rządzi PIS.

Którą opcję wybierasz? Moją? Jego? Obie naraz? A może ruszysz swoim rozumem, przeanalizujesz ich programy pod kątem swojej wizji świata i a nuż zagłosujesz na Kongres Nowej Prawicy bez sugerowania się tym co radzą pseudo doradcy. :D
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

Odpowiedz
Cytat