Przejdź do forum
Pijemy piwo z Poker...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Pijemy piwo z PokerStrategy

477 Posty
76 Użytkownicy
40 Reakcje
55.5 K Wyświetlenia
Delcrimo
Elite Grinder

Ja piłem ostatnio z pl craftu so far so dark bdobre, nowego starego grodziskiego, ciagle nie lubię tego stylu jednak, no i czarna wołga z arteza fajna czekoladowo kawowo palona Om om

Na. Behomtha sie nie skuszę nie mój klimat muzyczny i piwny, nie jestem zaciekawiony stylem belgijskim

Odpowiedz
Cytat
imgoingtomirage
PokerStrategist

Ja też belgi nie lubię, ale Behemoth mi smakował :)
Z Grodziszy nowych, to Sophia z Olimpu całkiem fajnie wyszła.

Odpowiedz
Cytat
moonson13
PokerStrategist

Behemoth :f_thumbsup:

Za to dziś pierwsze od bardzo długiego czasu piwko wylądowało w zlewie - Birbant Citra IPA :f_mad:

Odpowiedz
Cytat
imgoingtomirage
PokerStrategist

To musiało coś nie pójść w kolejnej warce, bo Citra IPA, które piłem już jakiś czas temu to bardzo dobre piwo.

Odpowiedz
Cytat
preludiumm
PokerStrategist

Ktoś poleci dobre piwo marcowe? :P

Odpowiedz
Cytat
moonson13
PokerStrategist

Napisane przez preludiumm
Ktoś poleci dobre piwo marcowe? :P

Nie mam zbyt wielkiego porównania, ale kiedyś bardzo mi smakowało z Kormorana (ostatnio piłem chyba z rok temu).

Odpowiedz
Cytat
Delcrimo
Elite Grinder

Ktos na hevelke sie wybiera?

Odpowiedz
Cytat
preludiumm
PokerStrategist

omnomnomnomnom <3

Odpowiedz
Cytat
djhowk
PokerStrategist

ktoś smakuje w piwach brytyjskich, które są obecnie w Lidlu? ma jakieś ulubiene? przed chwilą wypiłem Ipę Gold. efekt "łał" pierwsze piwo w stylu gold, które tak mi smakowało. owocowość w zapachu w smaku kwaskowość i goryczka- świetnie gasi pragnienie.

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
imgoingtomirage
PokerStrategist

Za polskimi premierami ciężko nadążyć, nie mówiąc o zagranicznych, szkoda czasu na takie koncerniaki z importu.

Odpowiedz
Cytat
djhowk
PokerStrategist

Napisane przez imgoingtomirage
Za polskimi premierami ciężko nadążyć, nie mówiąc o zagranicznych, szkoda czasu na takie koncerniaki z importu.

tylko polskie premiery drogie i ciężko dostępne. a Lidl nie wiem jak to robi, że te piwa są tańsze w przeliczeniu niż w UK;)

Odpowiedz
Cytat
imgoingtomirage
PokerStrategist

Ceny są rozsądne, jeśli nie jest to jakiś dziwny wynalazek to 5-8zł za butelkę nie jest czymś nieosiągalnym. Dostępność - może tak być, ale w każdym mieście znajdzie się sklep specjalistyczny, a jak nie to przez Internet można zamówić ;)

Odpowiedz
Cytat

Ja uwielbiam to piwko :)

Odpowiedz
Cytat
Thinloth
Oldschool Grinder
imgoingtomirage
PokerStrategist

Piłem #8 i #6 z tej listy. O piwach Artezana można dużo dobrego napisać, ale słowa nie opiszą tego jak zajebistymi piwami są Samiec Alfa i Preparat - klasa światowa, najlepsze polskie piwa kraftowe jakie dotychczas powstały. Fakt leżakowania Samca w beczkach po burbonie wynosi go na level wyżej. Myślę, że zapłaciłbym i 40zł za 0,33 tego piwa.

Mocne piwa z Pracowni Piwa z drugiej strony jakoś mnie nie porywają, zarówno RIS jak i Imperialne IPA czy Imperialny Wheat, który piłem w zeszłym tygodniu. Myślę, że za duży nacisk kładą na marketing i "unikalność" piw, czy inaczej mówiąc - walkę na parametry (np. seria specjalna: 100, 200, 300, 400, 22) do czego oczywiście mają pełne prawo, w końcu to kraft, warzysz co chcesz :) Piwa ciekawe, można spróbować, ale kiedy jednocześnie mówimy o Artezanie, to moim zdaniem jest to inna liga.

Kingpina już odpuściłem jakiś czas temu, kończąc na Geezerze, za dużo kombinowania z dodatkami jak dla mnie, a efekty najczęściej nie powalają. Ostatnio marzę o dobrym kraftowym Pilsie :D

Odpowiedz
Cytat
Thinloth
Oldschool Grinder

RIS z Pracowni też wg mnie przereklamowany, podchodziłem do niego kilka razy i zawsze czegoś mi w nim brakuje, ale 400! to według mnie klasa światowa.

Co do Kingpina to też mam mieszane uczucia, są piwka dobre, ale też zupełnie przeciętne. Kraftowy pils: Kraftwerk - Pils był spoko i podobno dobre opinie miał INNE BECZKI - PILZNER BOHEMIAN PILS, ale nie piłem :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
imgoingtomirage
PokerStrategist

Kraftwerk - Pils, potwierdzam.

Odpowiedz
Cytat
bondzyn
PokerStrategist

piłem jedynie #9 i potwierdzam, dupa nie została urwana, ot dobre ciemne ekstraktywne piwo. Pił ktoś z was Imperium Prunum z Kormorana? Ja już nigdzie nie moge znaleźć a słyszałem że jest mega.

Odpowiedz
Cytat
imgoingtomirage
PokerStrategist

Nie załapałem się :(

Odpowiedz
Cytat
Thinloth
Oldschool Grinder

Piłem i faktycznie jest miazga. Choć aromat mógłby być bardziej złożony, bo zdominowany jest dymem i śliwką. Smak za to to bomba: czekolada, śliwki, dym i wszystko z nutą dobrze ułożonego alkoholu. Degustacyjne piwo. Może jeszcze w jakiś internetowych sklepach mają?

Odpowiedz
Cytat