Z ciekawości wszedłem na kilka serwisów sportowych żeby sprawdzić jakim echem odbił się sukces Dominika.
Wielkie gratulacje
Na www.sport.tvn24.pl znalazłem taki oto artykuł:
http://sport.tvn24.pl/inne,132/poker-panka-przebil-wszystkich-w-jednym-turnieju-lista-polskich-krezusow,387801.html
Tak wybiórczo i na szybko:
Spoiler
W Polsce grać i trenować legalnie nie mogą, bo zabrania tego ustawa hazardowa - za grę w internecie w naszym kraju grozi nawet kara więzienia.
Pokerzyści zmuszeni są więc do startów w innych zakątkach świata.
Spoiler
Pańka do turnieju dostał się dzięki kwalifikacjom, za które zapłacił... 700 dolarów. Jego inwestycja zwróciła się ponad 2000-krotnie.
Z jednej strony informacja o tym że za granie w pokera on line może być karane nawet więzieniem - z drugiej historia z rodzaju "Moneymakera".
Ciekaw jestem Waszych opinii na temat wpływu wielkiego sukcesu naszego rodaka na zainteresowanie tą dyscypliną.
Moim zdaniem, niestety, może się to skończyć "wgryzieniem" się w świat pokera przez osoby rządzące i zatrucie życia samym graczom. Wiadomo że wszyscy grają na wirtualne żetony a nie kasę i przepis jest w zasadzie martwy ale moim zdaniem istnieje ryzyko niepotrzebnego zwrócenia na siebie uwagi.
Zwłaszcza że w tym samym artykule mamy wymienionych "krezusów" pokera w naszym kraju, i to niestety z imienia i nazwiska.
Spoiler
Polscy pokerowi rekordziści (wygrane w dolarach):
1. Dominik Pańka - 1 431 188
2. Marcin Horecki - 1 251 179
3. Jakub Michalak - 931 305
4. Artur Wasek - 801 010
5. Marcin Wydrowski - 636 326
6. Michał Półchłopek - 612 624
7. Grzegorz Cichocki - 533 388
8. Grzegorz Derkowski - 307 537
9. Mikołaj Zawadzki - 270 748
10. Patryk Ślusarek - 246 650