Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Okulary Gunnar

124 Posty
68 Użytkownicy
0 Reakcje
23.7 K Wyświetlenia

Używam gunnarów od 2 tygodni gram MTT sesje po 10h-12h i te okulary to po prostu bajka :heart: wcześniej używałem normalnych antyrefleksów też trochę pomagały ale w porównaniu do gunnarow to były kiepskie. Największą poprawę czuje z rana zawsze oczy mnie bardzo szczypały pomimo że używam kropli do oczu btw najlepsze Starazolin (10zl) nie dajcie sobie wcisnąć jakiegoś innego gówna za 20 zl lub więcej testowałem i są dużo gorsze.

Co do gunnarow to ja kupiłem najtańsze na allegro płacąc 250 zł razem z przesyłką, polecam każdemu kto dużo siedzi przy kompie.

Teraz żałuje że tak długo zwlekałem z tym, bo wmawiałem sobie że i tak nic to nie da :facepalm:

10/10 :nh

Odpowiedz
Cytat
mistrzwsadow

Używam Gunnarów od kilku dni. Czuję dużą różnicę, a przy kompie spędzam 17godzin dziennie.

Wydaje mi się, że to była dobra inwestycja.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez evLeisure
Dwa pytanka.

Advanced Computer Eyewear

Advanced Gaming Eyewear

Które do pokera?

Model Stylus

Wiecie może czy powyższy model można zamówić w wersji outdoor?

Napisane przez streamus
jak to do pokera ? nie ma znaczenia ktore, szkla sa takie same, tylko oprawki inne

outdoor ? te okulary nie sa przeznaczone do chodzenia na powietrzu : )

Napisane przez evLeisure
Jesteś pewny streamus? Wydaje mi się, że Gunnar wypuścił kilka serii okularów, które mają różne właściwości. Chyba maja też serię okularów przeciwsłonecznych oznaczoną jako "Advanced Outdoor Eyewear".

Niestety chyba każda seria ma swoje własne oprawki i nie można dostać np. modelu Stylus z serii "Advanced Computer Eyewear" w wersji "Advanced Outdoor Eyewear".

bump

Odpowiedz
Cytat
whiler

może komuś się przyda

http://www.saturnpolska.com/gunnar-inne-gunnar-sheadog,id-158853

niestety dostępne tylko w Lublinie ;)

Odpowiedz
Cytat
Przemo88

Kto z Lublina zbiera zmowienie? :D

Odpowiedz
Cytat
avril1991

Ja tam widzę Lubin.

Pytanko na szybko: korzysta ktoś z okularów Gunnar jednocześnie z soczewkami (szkła kontaktowe korekcyjne)?

Odpowiedz
Cytat
eNPe

Wie ktoś czy gdzieś w Polsce można dostać gunnarowe etui na ich okulary? Bo mam tylko ten satynowy woreczek a to trochę słabo wg mnie :P

Odpowiedz
Cytat
SeBiX7

Napisane przez eNPe
Wie ktoś czy gdzieś w Polsce można dostać gunnarowe etui na ich okulary? Bo mam tylko ten satynowy woreczek a to trochę słabo wg mnie :P

to samo, dziwnie ta firma to sobie wymyśliła dawać okulary bez etui :ayfkm:
ja już swoje porysowałem :rage:

Odpowiedz
Cytat
piecykowy

ma ktoś może te okularki z kategorii gaming (Gunnar Gamer Coco)?
nie widzę ich na głównej stronie producenta, dlatego boję się trochę żeby to nie była jakaś podróbka

EDIT. znalazłem je na stronie producenta, a więc są OK
może ktoś używa ich i wypowie się o ich wadach/zaletach ?

Uploaded with ImageShack.us

Odpowiedz
Cytat
SeBiX7

piecyk, w tych okularach szkła są te same, tylko oprawki się różnią.
jeżeli ci się podobają to bierz :)

Odpowiedz
Cytat

SeBiX7
Jesteś pewny? Przeczytaj to co cytowałem kilka postów wyżej.

Odpowiedz
Cytat
marinero36

.

Odpowiedz
Cytat
SeBiX7

Napisane przez evLeisure
SeBiX7

wiem ze mają inne serie tych okularów, ale to co były/są dostępne w polsce i na allegro, czyli gaming/office różnią się oprawkami tylko

Odpowiedz
Cytat

Ktoś wie gdzie w Warszawie można gunnary przymierzyć? Posiadam jakiś model-kiedyś dostałem ale coś mi nie pasują...

Odpowiedz
Cytat
streamus

Napisane przez evLeisure
SeBiX7

myslalem, ze piszemy tutaj o modelach do siedzenia przed monitorem, a nie do np. chodzenia po gorach

ja kupilem juz dosyc dawno Gunnar Gamer E11ven w Vobisie, pytalem o szkla, powiedziano mi ze wszystkie maja te same wlasciwosci, a roznia sie oprawkami

okulary gaming/office z zalozenia maja ulatwic prace przy komputerze, nie mieszajmy do tego serii outdoor

Odpowiedz
Cytat
chinaski01

Do uzytkowników okularow:

> Czy zolte zabarwienie szkiel nie przeszkadza w jakis sposob?
> Da rade sie szybko przyzwyczaic ze wszystko na zabarwienie zoltawe?

Odpowiedz
Cytat
Agilitys

Osobiście nie mogę się przyzwyczaić, że mój std sight nie ma żółtego zabarwienia :pokerface:

Wyostrza obraz, fajnie sie pracuje :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
grzesiek

Raczej nie przeszkadza, tak naprawdę różnica jest niewielka, ale np w nocy jest dużo wygodniej, bo monitor aż tak nie "razi".

Co do przyzwyczajenia, mi to zajęło jakieś 3-4 dni i muszę przyznać że były to stosunkowo ciężkie dni (nie noszę okularów na co dzień, więc nie jestem przyzwyczajony do patrzenia przez nie). Było niewygodnie itp. jednak po paru dniach, jak się do nich przyzwyczaiłem i moje oczy zaczęły je tolerować jest dużo lepiej i na pewno nie żałuję zakupu :)

Odpowiedz
Cytat
chinaski01

Jeszcze pytanie o te "0,2 dioptrii" w sensie ze powiekszaja.
W wczesniejszych wpisach ktos pisze ze okulista nie poleca, pozniej ktos pisze ze jak sie ma zdrowe oczy ( bez zadnej wady) to 0,2d w niczym nie przeszkadza/ nie popsuje wzroku.

Kto jeszcze konsultowal sie z okulista w tej sprawie?

Pytam zapobiegawczo bo tez nie sadze ze wprowadzili by na rynek okolary ktore mogly by popsuc wzrok przy dlugim korzystaniu bo z zalozenia przeciez mialy byc dla osob dlugo siedzacych przy monitorze..

Odpowiedz
Cytat
kodiusz

Odnośnie modeli Office/Gaming - różnica jest w oprawkach, modele gaming przystosowane są do słuchawek i bardziej przylegają do głowy, szkła są wszędzie takie same.
Co do wady wzroku, konsultowałem z okulistą i stwierdził, że nie ma przeciwwskazań przy soczewkach kontaktowych.
Ktos tam miał wątpliwości o podróbki - nie ma podróbek gunnarów ( i pewnie nie będzie póki nie zyskają na popularności ).
Pzdr

Odpowiedz
Cytat