Napisane przez Knockout88
Witam, kupiłem okularki jakiś czas temu i byłem z nich bardzo zadowolony, ale coś mi nie pasowało z tymi dioptriami... Poszedłem specjalnie do okulisty z tymi okularami i jak się kobieta dowiedziała ze na zdrowe oczy zakładam 0,2 dioptrii to się za głowę złapała i kazała nie używać. Bardzo mnie ta informacja zmartwiła bo naprawdę komfort grania jest bajeczny. Z drugiej strony nie chce mi się wierzyć ,że firma Swiss Optic, wyprodukowała okulary mogące psuć wzrok...
P.S nie pamietam dokładnie kto jest porducentem ,ale napewno jakaś Szwajcarska duża firma optycza, na szybko tego nie znalazłem ale prawdopodbnie jest to właśnie Swiss Optic.
To nie jest do końca tak jak piszesz. Jeżeli nie masz żadnej większej wady wzroku, którą musisz korygować, to tak naprawdę te 0,2 dioptrie w niczym nie będą przeszkadzać. Tak przynajmniej powiedziała mi okulistka u której byłem. Także, moim zdaniem, gunnary przynoszą więcej pożytku niż szkody i mimo wszystko będę chciał je nosić jeszcze dłuższy czas aby przekonać się o ich walorach :-)