Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Okulary Gunnar

124 Posty
68 Użytkownicy
0 Reakcje
23.7 K Wyświetlenia
piecykowy

Napisane przez Alocha18

Napisane przez grzesiek
Znacie jakieś miejsce gdzie można najtaniej kupić takie okulary? Próbowałem przez allegro, ale trochę nie wyszło. Cała sytuacja wygląda na wałek, więc prawdopodobnie będę musiał poszukać innego sklepu. Co polecacie?

na p* promocja za 7,5k FPP

nie wiem czy się opłaca ..
przy SN wychodzi, że kosztują 120$ :) najlepiej znaleźć na allegro przez jakiś sklep z pozytywnymi komentarzami

Odpowiedz
Cytat
lorpio Autor wątku
lorpio

Napisane przez grzesiek
Znacie jakieś miejsce gdzie można najtaniej kupić takie okulary? Próbowałem przez allegro, ale trochę nie wyszło. Cała sytuacja wygląda na wałek, więc prawdopodobnie będę musiał poszukać innego sklepu. Co polecacie?

Media Markt

Odpowiedz
Cytat
grzesiek

dzwoniłem do wrocławkiego media, saturna i vobisa i wszyscy twierdzą że nie mają, zostaje chyba tylsko sprzedaż wysyłkowa z tego co mi się wydaje, kwestia tylko gdzie.

Odpowiedz
Cytat
Alocha18

Z oficjalnej strony z przesyłką wychodzi 100$

Odpowiedz
Cytat
grzesiek

Czym się różni wersja "office" od "gaming"? Podobno szkła są takie same, więc wg jakich kryteriów okulary przydzielane są do poszczególnych grup :P?

Odpowiedz
Cytat
evog
luckywin85

Ciekawe, bo w recenzji wp piszą, że oczy są bardziej nawilożne bo mruga się w nich częściej, a w recenzji chip, że mniej się męczą oczy, bo mruga się rzadziej.

Podłączam się do poprzedniego pytania, czy używanie 0,2 dioptrii dla zdrowych oczu w long runie nie może lekko uszkodzić wzroku?

Odpowiedz
Cytat
persii

Napisane przez luckywin85
Podłączam się do poprzedniego pytania, czy używanie 0,2 dioptrii dla zdrowych oczu w long runie nie może lekko uszkodzić wzroku?

tez podlaczam sie do pytania, moze ktos moglby uruchomic jakies kontakty? ;p
dzieki z gory

Odpowiedz
Cytat
grzesiek

A ja ponowie pytanie na temat kolekcji office/gaming. Czy to ma jakiekolwiek różnice poza zabiegiem marketingowym? Niektóre z modeli z poszczególnych kolekcji są do siebie bardzo podobne, więc gdzie tkwi różnica?

Odpowiedz
Cytat
Mooris

Tak jak już wspomnieli poprzednicy, różnica jest w oprawkach - szkła są te same.

Jeśli chodzi o konkrety - faktycznie powiększają i faktycznie mniej bolą oczy/głowa po całodziennej pracy _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Spontann

Też sie zastanawialem nad tymi okularami bo mam problemy z koncentracja, ból oczu i glowy pod dluzszym (zaczyna sie juz po 2-3h) siedzeniu przy komputerze. Nie trafilem na ten temat wczesniej i uznalem (zwlaszcza jak znalazlem sponsorowane recenzje w internecie) ze okulary to raczej tandeta i pic na wode. Dlatego zdecydowalem sie na kupno okularow do kompa u optyka. Bylem w vision expres, jeszcze jednym i w fielmann'ie. W tym ostatnim mieli najnizsze ceny na szkla i najtansze oprawki nie jak w vision expres za 160 tylko za 40 wiec roznica spora(szkla u kazdego te same bo dokladnie wypytalem :)). Kupilem okulary z najlepszymi szklami za 300zł (szkla bez korekty) i tez uwazam ze daja sporo, oczy mnie bola duzo mniej, niestety glowa dalej ale tez mam wrazenie ze w mniejszym stopniu. Bez okularow juz siadam do sesji.

Ma ktoś moze porównanie takich okularow do kompa od optyka z gunnar'sami?

Odpowiedz
Cytat
evog

Napisane przez Spontann
Też sie zastanawialem nad tymi okularami bo mam problemy z koncentracja, ból oczu i glowy pod dluzszym (zaczyna sie juz po 2-3h) siedzeniu przy komputerze. Nie trafilem na ten temat wczesniej i uznalem (zwlaszcza jak znalazlem sponsorowane recenzje w internecie) ze okulary to raczej tandeta i pic na wode. Dlatego zdecydowalem sie na kupno okularow do kompa u optyka. Bylem w vision expres, jeszcze jednym i w fielmann'ie. W tym ostatnim mieli najnizsze ceny na szkla i najtansze oprawki nie jak w vision expres za 160 tylko za 40 wiec roznica spora(szkla u kazdego te same bo dokladnie wypytalem :)). Kupilem okulary z najlepszymi szklami za 300zł (szkla bez korekty) i tez uwazam ze daja sporo, oczy mnie bola duzo mniej, niestety glowa dalej ale tez mam wrazenie ze w mniejszym stopniu. Bez okularow juz siadam do sesji.

Ból głowy może byc też związany z tym że krzywo sziedzić (może się garbisz, może masz skrzywienie kręgosłupa), albo masz źle ustawiony monitor/y.
Górna krawędź ekranu musi być na wysokości oczu, nie można na monitor patrzeć w dół lub do góry.

Odpowiedz
Cytat
PLtotoryl

Napisane przez evog

Napisane przez Spontann

Ból głowy może byc też związany z tym że krzywo sziedzić (może się garbisz, może masz skrzywienie kręgosłupa), albo masz źle ustawiony monitor/y.
Górna krawędź ekranu musi być na wysokości oczu, nie można na monitor patrzeć w dół lub do góry.

Dobrze, że już nie gram w pokera (raz na rok odpale jakiś micro mtt jak mam drobne) bo ja siedzę bardzo krzywo, mam niewygodny fotel a ekran jakieś 30 centymetrów niżej niż wysokość wzroku :facepalm: ale nie granie w pokera ma też plusy bo jak grałem to siedziałem ze 2 razy dłużej przy kompie także i tak same korzyści dla zdrowia (bo dodatkowo nie trzeba się wk*wiać :) ).

Odpowiedz
Cytat

Dwa pytanka.

Advanced Computer Eyewear

Advanced Gaming Eyewear

Które do pokera?

Model Stylus

Wiecie może czy powyższy model można zamówić w wersji outdoor?

Odpowiedz
Cytat
streamus

jak to do pokera ? nie ma znaczenia ktore, szkla sa takie same, tylko oprawki inne

outdoor ? te okulary nie sa przeznaczone do chodzenia na powietrzu : )

Odpowiedz
Cytat
grzesiek

Ja od jakiegoś miesiąca mam phenomy - http://www.gunnars.com/shop/Phenom.html i bardzo sobie chwalę, ale tak jak napisał kolega wyżej, szkła są takie same, różnica jest tylko w oprawkach, a tu jest już kwestia gustu.

Jedno co mogę powiedzieć, phenomy są naprawdę dobrze wykonane i przede wszystkim wygodne. Śmiało mogę polecić.

Odpowiedz
Cytat

Jesteś pewny streamus? Wydaje mi się, że Gunnar wypuścił kilka serii okularów, które mają różne właściwości. Chyba maja też serię okularów przeciwsłonecznych oznaczoną jako "Advanced Outdoor Eyewear".

Niestety chyba każda seria ma swoje własne oprawki i nie można dostać np. modelu Stylus z serii "Advanced Computer Eyewear" w wersji "Advanced Outdoor Eyewear".

Odpowiedz
Cytat
Knockout88

Witam, kupiłem okularki jakiś czas temu i byłem z nich bardzo zadowolony, ale coś mi nie pasowało z tymi dioptriami... Poszedłem specjalnie do okulisty z tymi okularami i jak się kobieta dowiedziała ze na zdrowe oczy zakładam 0,2 dioptrii to się za głowę złapała i kazała nie używać. Bardzo mnie ta informacja zmartwiła bo naprawdę komfort grania jest bajeczny. Z drugiej strony nie chce mi się wierzyć ,że firma Swiss Optic, wyprodukowała okulary mogące psuć wzrok...

P.S nie pamietam dokładnie kto jest porducentem ,ale napewno jakaś Szwajcarska duża firma optycza, na szybko tego nie znalazłem ale prawdopodbnie jest to właśnie Swiss Optic.

Odpowiedz
Cytat

kogo interesuje dzialanie, najwazniejszy jest markieting :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
eNPe

Napisane przez Knockout88
Witam, kupiłem okularki jakiś czas temu i byłem z nich bardzo zadowolony, ale coś mi nie pasowało z tymi dioptriami... Poszedłem specjalnie do okulisty z tymi okularami i jak się kobieta dowiedziała ze na zdrowe oczy zakładam 0,2 dioptrii to się za głowę złapała i kazała nie używać. Bardzo mnie ta informacja zmartwiła bo naprawdę komfort grania jest bajeczny. Z drugiej strony nie chce mi się wierzyć ,że firma Swiss Optic, wyprodukowała okulary mogące psuć wzrok...

P.S nie pamietam dokładnie kto jest porducentem ,ale napewno jakaś Szwajcarska duża firma optycza, na szybko tego nie znalazłem ale prawdopodbnie jest to właśnie Swiss Optic.

To nie jest do końca tak jak piszesz. Jeżeli nie masz żadnej większej wady wzroku, którą musisz korygować, to tak naprawdę te 0,2 dioptrie w niczym nie będą przeszkadzać. Tak przynajmniej powiedziała mi okulistka u której byłem. Także, moim zdaniem, gunnary przynoszą więcej pożytku niż szkody i mimo wszystko będę chciał je nosić jeszcze dłuższy czas aby przekonać się o ich walorach :-)

Odpowiedz
Cytat