Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Okulary Gunnar

124 Posty
68 Użytkownicy
0 Reakcje
23.7 K Wyświetlenia
Refic

Napisane przez chinaski01
Jeszcze pytanie o te "0,2 dioptrii" w sensie ze powiekszaja.
W wczesniejszych wpisach ktos pisze ze okulista nie poleca, pozniej ktos pisze ze jak sie ma zdrowe oczy ( bez zadnej wady) to 0,2d w niczym nie przeszkadza/ nie popsuje wzroku.

Kto jeszcze konsultowal sie z okulista w tej sprawie?

Pytam zapobiegawczo bo tez nie sadze ze wprowadzili by na rynek okolary ktore mogly by popsuc wzrok przy dlugim korzystaniu bo z zalozenia przeciez mialy byc dla osob dlugo siedzacych przy monitorze..

Również byłbym wdzięczny za ewentualną odpowiedź.

Pozdro

Odpowiedz
Cytat

Ponowię pytanie, gdzie w Warszawie można przymierzyć gunnary?

Odpowiedz
Cytat

Efekt taki sam jak na okularach za 10zl.

Odpowiedz
Cytat
Deemerus

Napisane przez cARALooH
Efekt taki sam jak na okularach za 10zl.

A stosowałeś gunnary, czy stwierdziłeś, że nie wiesz to się wypowiesz?

Odpowiedz
Cytat

Bardzo trudno jest znaleźć opinie specjalistów na ten temat. Te, które widziałem pochlebne nie były np. http://www.forum.gazeta-optyka.pl/viewtopic.php?f=8&t=4789 (O Gunnarach tak gdzieś od połowy wątku)
Niby użytkownicy sobie chwalą ale z drugiej strony niektórzy sobie chwalą leki homeopatyczne :facepalm:
Na forach lekarze wysyłają do okulistów. Oczywiście byłem. Werdykt:"wzrok ma pan zjebisty, przy pracy z komputerem sztuczne łzy wystarczą" W praktyce czasem już po godzinie grindu mam dość :ayfkm: I weź bądź tu mądry.

Odpowiedz
Cytat

No wiadomo jak pracujesz w biurze gdzie klepiesz na pałę to gunnary nie są potrzebne, ale w pokerze nawet takie małe detale się liczą.

Odpowiedz
Cytat
napalm77

"na piasek w oczach" mi pomogły zwykłe okulary "zerówki" antyrefleksy w promocji w salonie jeszcze zwrot kasy dostałem w robocie :fuckyeah

Odpowiedz
Cytat
tooshee

Jak po testach wyglądają Wasze odczucia z użytkowania Gunnarów?

Odpowiedz
Cytat
Alocha18

Napisane przez tooshee
Jak po testach wyglądają Wasze odczucia z użytkowania Gunnarów?

magia, nie wyobrażam sobie teraz pracy bez nich, kolega gdy 1 raz je ubrał u mnie od razu się zakochał, także coś magicznego w sobie maja.

Odpowiedz
Cytat
tooshee

A to nie wiedziałem ;) Just trying to be helpful.

Odpowiedz
Cytat
Smokie111

:diamond:Jeśli ktoś z okolic warszawy chciałby przymierzyć to można w Jankach w saturnie, inne Warszawskie saturny nie posiadają, przynajmniej pół roku temu nie mieli.
:diamond:Ja przymierzałem w Jankach i kupiłem na allegro.
:diamond:Co ciekawe Pani w sklepie powiedziała mi, że ta firma ze 2 lata temu ( to tak pi razy oko piszę ) splajtowała bo mieli strasznie mało klientów. Też powiedziała mi, że niedługo po splajtowaniu tej firmy w polsce zaczeły się zgłaszać do nich spore ilości osób chętnych na kupno tych że okularów.
:diamond: Teraz mam pytanko do innych użytkowników tych okularów, korzystam z nich jednocześnie z F.luxem i niestety mam ostatnio wrażenie, że ból oczu jest większy niż bez ich stosowania, ale możę jest to poprostu efekt używania tych 2 rzeczy na raz ?

Odpowiedz
Cytat
MrBaikal

siema, wam również się wydaje, że mają trochę małe rozmary tych okularów? kupiłem bratu na mikołaja gunnry BitSurfer - i mogły by być trochę większe (jak dla mnie) nie mam ani wielkiej głowy ani wodogłowia, jakie macie modele, wiekość

Odpowiedz
Cytat
Gratek

Jak wygląda praca przy komputerze po zdjęciu gunnarów?

Odpowiedz
Cytat
eNPe

Napisane przez Gratek
Jak wygląda praca przy komputerze po zdjęciu gunnarów?

chu***o ;)

A tak na serio ja widzę dosyć znaczną różnicę w momencie gdy siedzę przed monitorem w gunnarach dłuższy czas, a potem z jakiś względów ich nie używam. Po prostu oczy zaczynają mnie piec i łzawić.

Odpowiedz
Cytat
Gratek

No niestety trochę się obawiam przyzwyczajenia oka do okularów i niemożności pracowania bez nich.
Nie zawsze takie okulary ma się przy sobie.
Poza tym czy nie pojawią się kłopoty przy oglądaniu tv na lcd?

Odpowiedz
Cytat
solmyr9

Okulary na promocji w P* za 4,999 SP :fdrink

Odpowiedz
Cytat
Ein89

Posiada ktoś może te okulary z P*? Zamówiłem tydzień temu, ale teraz mnie naszło jak jest z dopasowaniem tych okularów? Korzysta ktoś z tych od P*?

Odpowiedz
Cytat
enader

gdzie je mogę przymierzyc i kupic w Warszawie??

Odpowiedz
Cytat