Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Okulary Gunnar

124 Posty
68 Użytkownicy
0 Reakcje
23.7 K Wyświetlenia
mgrudzie

kupilem je rok temu jakis i powiem ze bez nich bola mnie oczy przed kompem i bolaly - jak je zaloze to po chwili przestaja
(uzywam tez programu f.lux)

wczesniej mialem zwykle okulary z zerowym powiekszeniem i tez costam dawaly

wazne zeby nie lazic z nimi po domu albo wogole nie patrzec na cokolwiek innego niz komp bo one maja +0,2 chyba i zle sie widzi w nich 'dalsze' przestrzenie

Odpowiedz
Cytat
Kuubek

Napisane przez mgrudzie
kupilem je rok temu jakis i powiem ze bez nich bola mnie oczy przed kompem i bolaly - jak je zaloze to po chwili przestaja
(uzywam tez programu f.lux)

wczesniej mialem zwykle okulary z zerowym powiekszeniem i tez costam dawaly

otóż to, nie dość że oczy nie bolą, to do tego o wiele wyraźniej wszystko widać

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez EndWgw

Napisane przez BGawli
czy przydatny jest F.lux?
przeciez w nocy nie siedzimy przed kompem przy zgaszonym swiele...

nie? :f_confused:

podstawa to dobrze oswietlone pomieszczenie

a co do szkiel... to kupilem w salonie okulistycznym i oczy nie bola...
wczesniej mialem pelen gnoj

Odpowiedz
Cytat
PLtotoryl

Pogubiłem się.

Czyli mając zapalone światło w nocy nie ma potrzeby uruchamiania f.luxa?

Ja zazwyczaj odpalam tylko lampkę biurkową w nocy żeby widzieć klawiaturę.

Jak ustawić tego f.luxa odpowiednio, bo teraz do 20-30 albo i dłużej jest jasno jeszcze a f.lux zmienia ekran już o 20-00 u mnie...

Odpowiedz
Cytat
mgrudzie

flux sprawia ze biel monitora jest mniej biala co w nocy daje mniejszy kontrast

Odpowiedz
Cytat
kodiusz

Mam gunnary od jakiegoś miesiąca i również bardzo mocno polecam. Specjalnie zacząłem nosić soczewki kontaktowe żebym mógł używać gunnarów :) Ktoś tu pytał o możliwość wprowadzenia szkieł korekcyjnych do nich - jest taka możliwość ale za astronomiczne ceny - taniej jak za 1500 zł nie wyrobią. Nie zgadzam się również co do tandetności tychże okularów - ktoś tu chyba nie widział tandetnych, bazarowych okularów z Chin czy Turcji :)
Fajnie, że nakierowaliście mnie na Flux'a bo nigdy nie słyszałem o tym programie, dzisiaj w nocy przetestuję ;)

Odpowiedz
Cytat
mgrudzie

sa 2 rodzaje gunnarow tak jak zwyklych przeciwslonecznych - takie bez noskow plastikowe i takie z noskami jak np w sklepie p*

Odpowiedz
Cytat

.

Odpowiedz
Cytat
grzesiek

Dalej można je kupić w mediamarktach i saturnach? (Znalazłem jakieś info o tym z początku 2012r). Ktoś ma jakieś nowe przemyślenia na ten temat? Warto/nie warto? Już trochę czasu ich używacie, godne swojej ceny, nie żalujecie zakupu :)?

Odpowiedz
Cytat
grzesiek

A jak z rozmiarem? Nie obawiałeś się że nie będą pasować?

+ Czym się różnią o 20zł tańsze "demo" od zwykłych?

Okulary Gunnar Gamer Jigsaw demo [12228_demo] 203zl

Okulary Gunnar Gamer Jigsaw [12228] 230zl

Odpowiedz
Cytat
Asura2006

Zgadzam się z Nimruzanem okulary są godne polecenia. Ja kupiłem jakoś w kwietniu w tej promocji vobisowskiej i nie żałuję.

@ grzesiek może te demo był używane do mierzenia przez ludzi na wystawie ?:)

Odpowiedz
Cytat
grzesiek

Ponowie pytanie na temat rozmiaru. Nie widzę możliwości wyboru rozmiaru przy składaniu zamówienia. Oznacza to że jest tylko jeden?

Nie będzie problemu że będą za małe/za duże? Może ktoś ma konkretne info gdzie można we Wrocławiu dostać takie okulary? Wtedy byłoby dużo łatwiej "przymierzyć" itp.

Odpowiedz
Cytat
Mooris

Co polecacie z tych ? Bo ostatnio coś zmęczenie daje mi się we znaki + ból głowy od ciągłego gapienia się w monitor

http://allegro.pl/listing.php/search?change_view=1&order=bd&sg=0&string=gunnar

Z góry dzięki

Odpowiedz
Cytat
whiler

Napisane przez Mooris
Co polecacie z tych ? Bo ostatnio coś zmęczenie daje mi się we znaki + ból głowy od ciągłego gapienia się w monitor

Z góry dzięki

Życie w morzu zbiera dobre recenzje

Odpowiedz
Cytat
mgrudzie

te najtansze nie maja noskow wiec miej to na uwadze, reszta podobno rozni sie tylko wygladem

Odpowiedz
Cytat
Mooris

Napisane przez whiler

Napisane przez Mooris

Z góry dzięki

Życie w morzu zbiera dobre recenzje

Kurcze, to mnie zaskoczyłeś, bo już nastawiłem się na "Utajone miasto" ;)

@mgrudzie - dzięki

Odpowiedz
Cytat
SeBiX7

zgadza, się, szkła wszędzie takie same, cena różni się ze względu na oprawki :fdrink

Odpowiedz
Cytat
krzychoo89

niedawno pękła mi obudowa (uzywam juz ich dluuuugo) ale przylozylem kawalek plastiku, kropelka i po sprawie ;)

Odpowiedz
Cytat
grzesiek

Znacie jakieś miejsce gdzie można najtaniej kupić takie okulary? Próbowałem przez allegro, ale trochę nie wyszło. Cała sytuacja wygląda na wałek, więc prawdopodobnie będę musiał poszukać innego sklepu. Co polecacie?

Odpowiedz
Cytat
Alocha18

Napisane przez grzesiek
Znacie jakieś miejsce gdzie można najtaniej kupić takie okulary? Próbowałem przez allegro, ale trochę nie wyszło. Cała sytuacja wygląda na wałek, więc prawdopodobnie będę musiał poszukać innego sklepu. Co polecacie?

na p* promocja za 7,5k FPP

Odpowiedz
Cytat