Przejdź do forum
kurs dolara , bankr...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

kurs dolara , bankructwo USA

379 Posty
119 Użytkownicy
1 Reakcje
58.9 K Wyświetlenia
zenderr
PokerStrategist

Napisane przez ygrek3
Sądzisz, że jeżeli jest na interwencja ze strony PL wobec kursu usd/pln to nie wie o tym wcześniej określona grupka osób? Nawet szwagier się załapie -.-

tak naprade to sie nazywa interwencja a w praktyce to wyglada tak ze sprzedaja czesc eurasow z unii i zadnej w tym interwencji nie widze
moze czesc szwagrow sie zalapac ale to nie az tak wazne to raczej wyglada tylko na nagonke polityczna ze cos niby robia a tak naprawde nic nie robia..

pamietam rok 2007 jak pisali o interwencjach itp ...
pozniej NBP zanotowal rok strata na poziome 7mld :)

tak naprawde glownie nas dymaja instytucje i fundy z anglii
oni maja najwiecej unas pozainwestowane spekulacyjnego kapitalu
i tak nas sobie wkolko dymaja ...zzzz

Odpowiedz
Cytat
ygrek3
PokerStrategist

Co spowodowało dzisiejszy spadek? wszędzie tylko info wyborcze nawet w dziale gospodarki nic nie widac :O

Odpowiedz
Cytat
czarnyyy0
PokerStrategist

@ygrek3
Co mogło spowodować umocnienie złotego??? Tylko i wyłącznie wybory, a raczej pozywny odbiór przez rynki interpretowany jako stabilny rząd przez następne 4 lata...

Odpowiedz
Cytat
zenderr
PokerStrategist

Napisane przez czarnyyy0
@ygrek3
Co mogło spowodować umocnienie złotego??? Tylko i wyłącznie wybory, a raczej pozywny odbiór przez rynki interpretowany jako stabilny rząd przez następne 4 lata...[/quote

niestety nie jest tak jak piszesz :D

dane lepsze od prognoz z rynku pracy w usa ...

duze spadki byly wiec czas na ruch korekcyjny na gieldach ..

a polska zalicza sie do emergin markets wiec kapital spekulacyjny chwilowo przestal odplywac ...

wiec jak w usa a oni wyznaczaja zawsze kierunek papier w cenie chwilowo(akcje) to waluta down (usd)

jesli awersja do ryzyka sie chwilowo zatrzymala to jest to adekwatne ze kapital spekulacyjny nie ucieka dalej z naszego kraju wiec zlotowka sie umacnia ...

takie sa realia a nie polityczny belkot....

dolar na 3,0x lub 2.9x leci
pozniej prawdopodbnie dalej pompka ale to sie okaze po 2 listopada bo wtedy jest fed...do tego czasu bedzie zjazd ....

Odpowiedz
Cytat

siema, chłopaki mam większy (jak dla mnie) cashout w planie 2k$, czy ktoś ktoto ogarnia może mi powiedzieć jaka jest mniej więcej prognoza kursu na najbliższy miesiąc? czy to w ogóle da się określić? bo jak ma dalej spadać jak ostatnie 2-3 dni to trzeba do bankomatu zapi..lać :]
z góry dzięki, peace :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
hellYeahEnT
Elite Grinder

Napisane przez Durex86
siema, chłopaki mam większy (jak dla mnie) cashout w planie 2k$, czy ktoś ktoto ogarnia może mi powiedzieć jaka jest mniej więcej prognoza kursu na najbliższy miesiąc? czy to w ogóle da się określić? bo jak ma dalej spadać jak ostatnie 2-3 dni to trzeba do bankomatu zapi..lać :]

Nie da sie przewidziec co bedzie jutro a Ty chcesz prognoze na miesiac :D

Odpowiedz
Cytat
zenderr
PokerStrategist

Napisane przez Durex86

siema

jak masz na to miesiac
to czekaj na 3.3

chwilowo dolar sie oslabia jest to zwykly ruch korekcyjny po wybiciu ...
fed 2 listopada raczej nie dodrukuje pieniedzy ...
chwilowo powiedzmy ze jest senstyment na plus dla naszej waluty bo awersja do ryzyka zmalala ale nie zmienia to faktu ze to ruch korekcyjny trend jest down na gieldach wiec zacznie spadac nei martw sie kwestia tylko kiedy nastapi odwort a tego nikt nie wiem na dolarze sa szanse zobaczyc 1.42xx nawet wiec i na pln/usd mozesz zobacyzc chwilowo 2.9x
3.x5
pozniej nastapi kolejna fala uderzeniowa w dol na gieldach wiec dolar up
zlotowka down i odplyw kapitalu z emerrgin markets

wiec jak masz miesiac czasu
to ja bym poczekal bo dzisaij kurs slaby jak dla ciebie ...

pozdro

Odpowiedz
Cytat

dzieki zender, spoko moge to jeszcze troche holdnąć pzdr _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
zenderr
PokerStrategist

to 3maj ile mozesz...

do maja nxt year jak fed nie zacznie drukowac pieniedzy a raczej masz 90% ze tak nie bedzie to masz zielone swiatlo na longi na dolarze 3.9 a moze nawet nowe maxima zobaczysz...

poki co to wybicie do 3.6 bedziesz mial pozniej pewnie sie troche tam pokisi pomiedzy 3.3-3.6
az znowu zaczna naplywac zle informacje z usa pamietaj ze za 2-3 tygodnie zaczyna sie okres raportow za 3q w usa jak nie beda zaskakiwaly i fed nie bedzie drukowal pieniedzy to juz tylko zostanie ci 3manie dolara ile wlezie...

Odpowiedz
Cytat

poczekaj, czyli kiedy będzie według Ciebie po 3.3 bo pisałeś wyżej żeby czekać misiąc a teraz że 2-3 tyg i może być hojnia :D bardzo dużo czasu nie mam właśnie tak max miesiąc-1.5 miecha, to kiedy wypłacać?

Odpowiedz
Cytat
zenderr
PokerStrategist

Napisane przez Durex86
poczekaj, czyli kiedy będzie według Ciebie po 3.3 bo pisałeś wyżej żeby czekać misiąc a teraz że 2-3 tyg i może być hojnia :D bardzo dużo czasu nie mam właśnie tak max miesiąc-1.5 miecha, to kiedy wypłacać?

musisz pojsc do cyganki dac jej przynajmiej 100zl a ona napewny tobie prawde wtedy powie :)

hehe a tak na powaznie ...

to tak jakby ci napisali z ev + masz im duzej tym lepiej ...
po raportach nie spodziewalbym sie wowawiwi
po fedzie to samo ...

wiec jak mzoesz czekac miesiac to spokojnie zobaczysz 3.3 -3.5 nawet moze lepiej
skoro dolecielismy na eur/usd do 1.3150 to nie uwazasz ze nie uderza na podowjne dno sprzed konca tamtego roku jak tak blisko jestesmy ... :D :D

Odpowiedz
Cytat
SeBiX7
PokerStrategist

tymczasem wielkimi krokami nadchodzi zapowiadany już długo koniec strefy Euro :f_thumbsup:

http://biznes.onet.pl/bedzie-zle,18493,4877465,3219970,199,1,news-detal

Odpowiedz
Cytat

smierc europa

go USA!

Odpowiedz
Cytat
TthreeO
Oldschool Grinder

Up Up! :D

Odpowiedz
Cytat
A1varo
Poker Player

Yeah

Odpowiedz
Cytat

gram w euro ,zmieniać na $?

Odpowiedz
Cytat
sasinex
PokerStrategist

Napisane przez marszp81

graj w jenach ;)

Odpowiedz
Cytat
zenderr
PokerStrategist

Napisane przez marszp81

ofcourse

euro = down ...

choc jesli bedziesz wybieral kase na zl to sam nie wiem czy az taki duzy deal zrobisz poniewaz zloty bedzie dostawal bo bedzie odplywa kapitalu z naszego kraju ..wiec euro i $ up ...

Odpowiedz
Cytat
zenderr
PokerStrategist

Napisane przez A1varo
Yeah

czy twoim celem jest sztuczne nabijanie postow
z tego co widze obiegasz na kazdy watek i dajesz posty bez metoryki...

Odpowiedz
Cytat
zenderr
PokerStrategist

ulalalala

zaczelo sie :)

USA. Napływ kapitałów netto do USA (sierpień): 89,6 mld USD (prognoza 30 mld USD)

dzisiejszy odczyt i wszytko jasne...

Odpowiedz
Cytat