Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Haye vs Klitschko

151 Posty
60 Użytkownicy
0 Reakcje
8,206 Wyświetlenia
babel92

Jasne, że są - mają prosty i skuteczny styl. Kliczko kontrolował walkę, cały czas robił presję, napierał, zadał na pewno 2x więcej cielnych ciosów od Haye i zasłużenie wygrał.

Żeby nie było, że jestem jego fanem, to osobiście też byłem za Davidem :( Potrafię jednak spojrzeć na całość na trzeźwo ;)

Napisane przez tmonxx1
rumbacz - otóż Haye wyprowadził ich znacznie więcej od "ukrainca" kliczki i co odziwo wiecej tych ciosów doszlo do celu. kliczko oweszem trafial - w powietrze albo w garde (co sie liczy jako ciosy nie trafione) i to dla sedziow oczywiscie bylo powodem aby odebrac pas na rzecz gospodarza. ja rozumiem walki z Chambersem czy Peterem ale tego scierwa nie zdzierżę..... sami widzicie ze przekrety za zachodnia granica to jest rzecz calkowicie dopuszczalna na oczach milionow ludzi

nie wiem co brałeś ale kolego zmień dilera bo albo jarasz herbate albo wciągasz mąke pszenna

Tylko, ze kolega z anglii caly czas uciekal przed ukraincem. I to jest fakt! To on sie caly czas przewracal gdy tylko zaczynala sie akcja. Moze bujanie sie anglika bylo super fajne, ale presja wywierana przez Klitschke do tego opanowanie przelozylo sie na wynik. Kilka razy bylo widac jak mowil do ukrainca ''Come on, come on'' z usmiechem na ustach i do tego nie trzymal gardy. A ten sie nie dal sprowokowac i robil swoje.

Napisane przez cruz201
Tylko, ze kolega z anglii caly czas uciekal przed ukraincem. I to jest fakt! To on sie caly czas przewracal gdy tylko zaczynala sie akcja. Moze bujanie sie anglika bylo super fajne, ale presja wywierana przez Klitschke do tego opanowanie przelozylo sie na wynik. Kilka razy bylo widac jak mowil do ukrainca ''Come on, come on'' z usmiechem na ustach i do tego nie trzymal gardy. A ten sie nie dal sprowokowac i robil swoje.

[spam] - Jakub

babel92

Napisane przez Brookeet
[spam] - Jakub

za to powinni dawać bany :ayfkm:

bolek147

Napisane przez babel92

Napisane przez Brookeet
[spam] - Jakub

+1

Ja sie juz nie wypowiadam bo do nich i tak nic nie dociera

Napisane przez babel92

Napisane przez Brookeet
[spam] - Jakub

To ironia bąbel :) nie przejmuj się za dużo dziś wypiłem :)

Prawda jest jedna krowa która duzo muuuuuuuu mało mleka daje

babel92

a no to rozumiem - tekstem z krową mocno wyjaśniłeś swój stan :D

simon1989

Poza tym aby Haye to walkę wygrał musiał ją wygrać zdecydowanie bo taka to już obecnie zasada w boksie jest(mistrz albo posiadasz większej ilości pasów jest zawsze ahead przed walką) a w tej walce Haye nie zrobił praktycznie nic by ją wygrać...

Obecna ciężka mocno różni się stylem od tej z lat '90 ale to też wynika z faktu, że są bracia Kliczko i daleko nic.

Nie ma prawdziwych ciężkich ale może ludzie typu Wach(tak nie dziwcie się) pokażą że jeszcze ta kategoria może być ciekawa ;)

szok38

Ta zasada jest dość zabawna Simon , jak zresztą tysiące werdyktów w tym sporcie . W żadnym regulaminie nie jest napisane ,że przy remisowej rundzie zwycięstwo w niej przyznaje się mistrzowi =) .

Haye okazał się lepszy niż myślałem , całkiem niezle sobie radził , nie przegrał przed czasem i widać było ale niestety zbyt rzadko ,że potrafi być grożny . Ogólnie nie najgorszy boks pokazali , ale niestety bez większego pieprzu .

simon1989

Napisane przez szok38
Ta zasada jest dość zabawna Simon , jak zresztą tysiące werdyktów w tym sporcie . W żadnym regulaminie nie jest napisane ,że przy remisowej rundzie zwycięstwo w niej przyznaje się mistrzowi =) .

Haye okazał się lepszy niż myślałem , całkiem niezle sobie radził , nie przegrał przed czasem i widać było ale niestety zbyt rzadko ,że potrafi być grożny . Ogólnie nie najgorszy boks pokazali , ale niestety bez większego pieprzu .

Wiem, że jest bez sensu, ale tak niestety jest w współczesnym boksie i pokazuje to masę walk o MŚ w przypadku bardzo remisowej walki praktycznie w 90-95% zwycięża aktualny champion...
Z tych najbardziej głośnych to w samej ciężkiej mam tu na myśli walki Gołota - Byrd czy chociażby nie tak dawno Walujew - Holyfield gdzie nawet w mojej opinii staruszek był lepszy i powinien zdecydowanie wygrać na punkty a przegrał lol...Poza tym coraz więcej dziwnych werdyktów...

Kliczko też nie wyglądał na takiego co chciałby znokautować Haye'a. Punktował i realizował żelazną taktykę. Wg. mnie była to nudna walka bo od cieżkiej wymaga się trochę więcej tym bardziej jeżeli nazywa się walkę - walką stulecia czy chociażby obecnego roku...

piecykowy

Napisane przez Brookeet

Napisane przez cruz201

Edit// KatarzynaM

właśnie tak to komentowali ludzie zebrani w pubie, gdzie oglądaliśmy walkę ..

jarrekz

Napisane przez Brookeet

Napisane przez jarrekz
Tym sposobem userzy ps zrobili sobie watek rasistowski. Niby inteligentni, oczytani pokerzysci ale "czarnuchem" to musi rzucic. Imho to my taka postawa jestesmy 100 lat za murzynami.
David Haye moze i jest arogancki, pyskaty etc ale to ma swoj cel. Zreszta po walce podal reke, nawet pierwszy wiec to chyba jasne ze cale konferencje, otoczka przed walka byla celowym zabiegiem marketingowym zebyscie sie tak jarali w tym watku jaki to niedobry "czarnuch" jest. Zainteresowanie= siano, niewazne jak, wazne ze skutecznie
Btw bylem za Kliczko, jakby ktos nagle stwierdzil ze brak mi obiektywizmu.

Jak byś czytał dobrze to byś nie mówił o rasizmie :) nie bierz wszystkiego do serca :) chyba ze pracujesz w firmie co dziury łatają na naszych drogach a do tego sie lepiej nie przyznawaj bo w aucie mam 18 cali na profilu 30

A co to niby jest dla Ciebie slowo "czarnuch"? Nie biore do serca tylko co najwyzej mnie to irytuje kiedy chce poczytac cos konstruktywnego na temat walki a widze beznadziejne posty przez ktore musze sie przedzierac. Ostatniego zdania nawet nie skomentuje.

kNoq001

cholernie nudna walka, czlowiek mial nadzieje, ze kazda kolejna runda przyniesie jakas sick akcje ale niestety przez caly czas sie tylko "smyrali" po twarzy lub -jak w przypadku Haye'a- co chwile upadali

nuda nuda nuda, trzeba bylo grindowac a tak to sie tylko nawalilem -.-

Napisane przez kNoq001

cholernie nudna walka, czlowiek mial nadzieje, ze kazda kolejna runda przyniesie jakas sick akcje ale niestety przez caly czas sie tylko "smyrali" po twarzy lub -jak w przypadku Haye'a- co chwile upadali

nuda nuda nuda, trzeba bylo grindowac a tak to sie tylko nawalilem -.-

kNoq zrobiłem wczoraj to samo, co rundę waliłem piwo i przy 11 już zacząłem zasypiać.

Ta walka to nic poza lewym prostym Kliczkli, ale tak się broni tytułu - plan zrealizowany :)

ja zaczelem finalndie przed walka i juz w 11 rundzie sie konczyla :D

tmonxx1

Jakub to byla unifikacja a nie zwykła obrona tytułu. Właśnie dlatego uważam ten werdykt za niesprawiedliwy bo gospodarza ewidentnie potraktowano pierwszorzednie. Wy naprawde zgadzacie sie z wynikiem :P ? Mam na mysli punktacje kazdego z sedziow :)

kevONEin

Napisane przez Jakub

kNoq zrobiłem wczoraj to samo, co rundę waliłem piwo i przy 11 już zacząłem zasypiać.
Ta walka to nic poza lewym prostym Kliczkli, ale tak się broni tytułu - plan zrealizowany :)

Masz spust jak wypijasz 10 piw w pol godziny :D

zaperos

Napisane przez bersu
MILITARIA.PL :ayfkm:

Nigdy więcej walki na TVP1 :facepalm:

preludiumm

Bezalkoholowe przecieć :ayfkm: