Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Bilety na ME 2012

72 Posty
35 Użytkownicy
0 Reakcje
8,365 Wyświetlenia
salyk

Kto się już zarejestrował?

Mam zamiar to na dniach zrobić i zobaczymy co z tego wyjdzie.

Mamy czas do końca lutego, tak?
edit: już się upewniłem :D

Zastanawiam się w ogóle czy są szanse, że mogę zostać wylosowanym :D

Dla nieogarniętych know-how:

SIEDEM KROKÓW PO BILET NA EURO 2012:

1. Jeśli chce się nabyć wejściówki na mecze mistrzostw Europy 2012 trzeba działać szybko. Pierwszym krokiem kibica musi być zarejestrowanie się na stronie UEFA do końca lutego z dostępną polską wersją językową https://ticketing.uefa.com/euro2012-pl . Po końcu tego miesiąca nie będzie już można zgłosić się po bilety! Jedynym wymogiem jest pełnoletność.

2. W marcu natomiast trzeba zapisać się na listę chętnych na bilet na dany mecz. Każdy z kibiców będzie mógł liczyć na cztery wejściówki (osoba zgłaszająca i maksymalnie trzech gości) na jedno spotkanie dziennie. Należy wówczas wskazać kategorię cenową biletów. O tym, czy bilety zostaną przyznane, zadecyduje losowanie, a jak wiadomo chętnych jest o dużo, dużo więcej niż biletów. Swoje szanse można zwiększyć poprzez zaznaczenie opcji o ewentualnym rozlosowaniu wejściówek o wyższej cenie.

3. Pierwszego lipca ponownie w obiegu UEFA znajdą się bilety osób, które wejściówki wylosowały, ale z nich zrezygnowały. Jest to nowość w dystrybucji biletów na Euro.

4. Do zakończenia eliminacji do ME w dystrybucji będą tylko wejściówki z puli UEFA. W późniejszym czasie każda z federacji drużyn, które zagrają na Euro, dostanie po 16 procent biletów na każde ze spotkań swojej kadry. Najprawdopodobniej krajowe związki piłkarskie bilety rozprowadzać będą również za pośrednictwem internetu.

5. UEFA przewidziała jak na razie dwa specjalne pakiety. Jeden z nich to tzw. „Bilet Stadionowy”. Kibic będzie mógł się starać o nabycie biletów na mecze rozgrywane na jednej z aren Euro. Do wyboru są dwa pakiety - na mecze grupowe oraz mecze rundy pucharowej. Bilet „Moja Drużyna” przewiduje wejściówki na spotkania kadry, której jest się kibicem, na spotkania grupowe lub pucharowe.

6. Na stadiony najprawdopodobniej, jak to był na poprzednich wielkich piłkarskich imprezach, będzie można wejść również z biletami nie na własne nazwisko. Wejściówki będzie więc można odkupić lub nabyć pod stadionem u tzw. koników.

7. Ceny biletów mają być najniższe od lat. Zostaną one podzielone na trzy kategorie. Najtańsze to bilety w dolnych sektorach łuków i trybun za bramkami. Droższe to miejsca w wyższych sektorach wspomnianych trybun, a najdroższe bilety przewidziane na trybuny wzdłuż boiska. Najtańsze wejściówki kosztować mają około 120 złotych, a najdroższe na mecz finałowy nawet 2,4 tysiąca złotych! Kibice spoza Państw-Organizatorów nabyć je będą mogli tylko za pomocą kart kredytowych, a Polacy i Ukraińcy przez wewnętrzne przelewy bankowe.

Źródło: fakt.pl

71 odpowiedzi
Refic

Zarejestrowałem się, teraz trzeba czekać do marca.
Czas na rejestrację to tak jak pisze do końca lutego.
Szansa zawsze jest _thumbsup:

Fokz

Zarejestorwany:D trzeba czekac do marca... a potem liczyc na farta... eh :D

Kaczmarol

registred

Ja również się zarejestrowałem ale wciąż nie dostaję potwierdzenia na maila.

kamot1

Jestem ciekaw jak UEFA zabezpieczy się przed handlem biletami na "czarnym rynku" lub u "koników". Ciekawe czy tym razem też będzie można kupić np. podstawkę do piwa + bilet na EURO2012 za FREE za kilkukrotność normalnej ceny biletu :)

a ja dostałem maila potwierdzającego - pewnie trzeba poczekać chwilę

kamil90

Napisane przez kamot1
Jestem ciekaw jak UEFA zabezpieczy się przed handlem biletami na "czarnym rynku" lub u "koników". Ciekawe czy tym razem też będzie można kupić np. podstawkę do piwa + bilet na EURO2012 za FREE za kilkukrotność normalnej ceny biletu :)

a ja dostałem maila potwierdzającego - pewnie trzeba poczekać chwilę

na allegro bedzie tego masa. Tak samo jak bilety na koncerty i takie tam. Kartka papieru i bilet gratis - cena 600zl :D

pawel198921

Witam, podbiję temat ponieważ razem z kumplem znaleźliśmy pewien trick na ominięcie tłoku na łączach UEFA ;)

Zapraszam na lubienia naszego FanPage'a na Facebooku. Tam znajdziecie wszystkie informacje. Masa ludzi do dzisiaj nie mogła zgłosić zapotrzebowania na bilety spędzając na odświeżaniu strony kupę czasu.

nic bardziej błędnego :f_biggrin:

Jeśli ktoś już zrobi sobie rezerwację prosiłbym o napisanie tego w wątku po to by inni nie uważali tego za jakieś oszustwo, pozdrawiam :rage:

Omiń kolejki w systemie biletowym UEFA

kacz7

Właśnie staram się zapisać na losowanie biletów i pare spraw jest dla mnie niejasnych.
1. Na ile spotkań mogę się zapisać?
2. Ile biletów mogę wybrać na każde spotkanie? Z tego co wiem to 4. Jak wybiore 4 to wtedy dostane 4 albo nic czy to poprostu działa tak że zwiększam swoją szanę czterokrotnie?
3. Nie można mieszać tych trzech różnych opcji wyboru biletów (individual tickets, follow my team i venue series). Czemu bilety w venue series są droższe niż w individual? Przykładowo Venue Series Group Warszawa Kategoria 2 - 1 120,00zł a indywidualny bilet na mecz w Warszawie na kategorie 2 kosztuje znacznie mniej.
Będę wdzięczny jak ktoś mi przejrzyście wyjaśni jak to działa i jak najlepiej wybrać te bilety, chcę oczywiście zmaksymalizować swoje szanse.

TthreeO

trzeba placic od razu, czy mozna zostawic zapisane tylko? :>

krzysiekmiszcz

Napisane przez kacz7
Właśnie staram się zapisać na losowanie biletów i pare spraw jest dla mnie niejasnych.
1. Na ile spotkań mogę się zapisać?
2. Ile biletów mogę wybrać na każde spotkanie? Z tego co wiem to 4. Jak wybiore 4 to wtedy dostane 4 albo nic czy to poprostu działa tak że zwiększam swoją szanę czterokrotnie?
3. Nie można mieszać tych trzech różnych opcji wyboru biletów (individual tickets, follow my team i venue series). Czemu bilety w venue series są droższe niż w individual? Przykładowo Venue Series Group Warszawa Kategoria 2 - 1 120,00zł a indywidualny bilet na mecz w Warszawie na kategorie 2 kosztuje znacznie mniej.
Będę wdzięczny jak ktoś mi przejrzyście wyjaśni jak to działa i jak najlepiej wybrać te bilety, chcę oczywiście zmaksymalizować swoje szanse.

1/ Chyba nie ma limitu, mozesz na wszystkie
2/ Mozesz 4 na jeden mecz, i jak cie wylosuja to dostaniesz 4 bilety
3/ Co masz na mysli piszac indywidualny mecz w Wawie? Venue Series obejmuje wszystkie mecze na danym stadionie, czyli cene ze mecze indywidualne musisz pomnozyc przez liczbe meczow tam granych ;] Poza tym majac bilet Venue nie martwisz sie o to czy akurat cie wylosuja na mecze indywidualne ;]

trzeba placic od razu, czy mozna zostawic zapisane tylko? :>

za pakiet venue series i indywidualne mecze placi sie w kwietniu, za mecze follow my team placisz w grudniu

bw0908

Jak myslicie bedzie mozliwosc sprzedazy biletow ?

krzysiekmiszcz

Napisane przez bw0908
Jak myslicie bedzie mozliwosc sprzedazy biletow ?

bedzie

phot0

Napisane przez salyk
1. Jeśli chce się nabyć wejściówki na mecze mistrzostw Europy 2012 trzeba działać szybko. Pierwszym krokiem kibica musi być zarejestrowanie się na stronie UEFA do końca lutego z dostępną polską wersją językową https://ticketing.uefa.com/euro2012-pl . Po końcu tego miesiąca nie będzie już można zgłosić się po bilety! Jedynym wymogiem jest pełnoletność.

pierwsze słyszę.. :rage:

babel92

mam pytanie: czy jeśli teraz zgłoszę się po bilety i zostanę wylosowany MUSZĘ je kupować?

Wszystkie osoby składające aplikację zostaną powiadomione o przydziale biletów do końca kwietnia 2011 roku. Wspomniane osoby będą miały również czas, aby zweryfikować konto swojej karty kredytowej. Pozwoli to uniknąć przypadku, w którym zamówienie będzie musiało zostać anulowane w związku z niedokonaniem zapłaty. Wszystkie zawiadomienia będą wysyłane pocztą elektroniczną.

Z tego wynika, że jak nie zapłacisz, to po prostu Twoje bilety przepadną.

Shabrus87

Co do odsprzedaży może to nie być takie proste gdyż UEFA może poprosić o pełne dane osób które będą naszymi gośćmi na meczu. Ponadto bilety będą wysyłane dopiero na kilka tygodniu przed rozpoczęciem turnieju. Informacje te znalazłem w regulaminie Public_Sales_Terms_and_Conditions z uefa.com.

salyk Autor wątku
salyk

Czy później będę mógł zrezygnować z jakiś biletów?

W sensie jakby mnie wylosowali, to czy w kwietniu mogę jeszcze z czegoś zrezygnować ?