@ Pasiv
Przeczytałem Twoje , posty zdecydowałem się rozwiązeć test.
Wyszło mi około 4 czy tam 3 na 12 w wypadku, kiedy na niektóre pytania mogłem sobie odpowiedzieć twierdząca. Z racji, że starałem się być w miarę rzetelny to odpowiedzi wobec których nie byłem pewien było również kilka, ale więcej przemawiało za nie.
Dzięki temu, że przeczteałem jednak test mogę stwierdzić, że w przyszłości moje probllemy mogą się pogłębić, ze względu na to co nie jest jasno wskazane w tekście, że jednym z powodów zostawania alkoholikiem, jest wstyd z powodu picia alkoholu i poczucie odpowiedzialności.
W mały księciu był włąsnie koleś, który spytany dlaczego pije odpowiedział bo się wstydzi i dlaczego się wstydzi, bo pije
Teraz następna sprawa ogólnie w ciągu studiów, przechodziłem przez niezbyt wesoły doświadczenia i alkohol, pomimo, że go tak nie traktowałem, ył takim sposobem ucieczki od swojego życia i problemó. Dzisiaj jak patrzę na to z perspktywy mogę sobie śmiało odpowiedzieć, że alkohol często nam towarzyszł ze względu, tego że na codzień nie czułem się zadowolny.
Alkohol nie był motywem do spotykania się ze znajomymi i był czymś raczej oczywisty, ale sobie nie uświadamiałem tego, że w ten sposób starałem się poradzić z moimi nie do końca odpowiednimi inwestycjami uczuciowymi.
Dizsiaj już tak dużo się nie pije, ale nie podoba mi się to że przez cały dzień w sobotę i niedzielę, śpię do późna i mam kaca. Ten temat nie jest tematem do dyyskusji odnośnie alkoholizmu. Alkoholizm to jest offtop. Powiedzmy negatywny skutek picia "konkurencyjny" do mojego problemu, nie neguje że groźba istnieje i sądze,że u mnie może być nawet realna, ale głównym problemem jest dla mnie kac i marnowanie życia na czas, który mógłbym konstruktywnie spędzić
@imfar
Dzięki książkę przeczytam