Przejdź do forum
Zamurowane NL2....

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Zamurowane NL2....

116 Posty
58 Użytkownicy
0 Reakcje
17 K Wyświetlenia
McBurak

Napisane przez Cantona778
Co by kto nie mowil deklaruje ktos, ze wchodzac na 16 stolikow bez zadnej selekcji po prostu easy seat( no bo przeciez to tylko nl2 i tusame amatory graja)zrobi 10bb/100 na 100tys rak?

Daje 2:1 od 1000$ w gore (w sensie od mojego 2000$ do 1000$ przeciwnika) ze to zrobie, pod warunkiem ze bede mogl grac wiecej niz 16 stolow, dawno nie multitablowalem ale jakbym sie juz "rozegral" to mogloby byc troche nudno :)

edit: zmienilem 500$ na 1000$, bo jednak mam "troche" wyzsze hourly rate.

Btw na probce 80k rak mam 10,43bb/100 na nl50 i nl100 hu, wiec chyba sie da? Fakt ze na poczatku mialem upa, co nie zmienia faktu ze nawet sporo wyzej dwucyfrowe winrate'y sa mozliwe.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez McBurak

Co by kto nie mowil deklaruje ktos, ze wchodzac na 16 stolikow bez zadnej selekcji po prostu easy seat( no bo przeciez to tylko nl2 i tusame amatory graja)zrobi 10bb/100 na 100tys rak?

Daje 2:1 od 1000$ w gore (w sensie od mojego 2000$ do 1000$ przeciwnika) ze to zrobie, pod warunkiem ze bede mogl grac wiecej niz 16 stolow, dawno nie multitablowalem ale jakbym sie juz "rozegral" to mogloby byc troche nudno :)

edit: zmienilem 500$ na 1000$, bo jednak mam "troche" wyzsze hourly rate.

Btw na probce 80k rak mam 10,43bb/100 na nl50 i nl100 hu, wiec chyba sie da? Fakt ze na poczatku mialem upa, co nie zmienia faktu ze nawet sporo wyzej dwucyfrowe winrate'y sa mozliwe.

Wszedlbym w tow ciemno ale az tyle nie mam...nie stac mnie
na taka kwote;(

Przynajmniej jestes konretny a nie jak reszta:)

Musialby powstac fundusz powiedzmy 150 niedowiarkow rzuca po 5$ a ja reszte...

Ale bylby czad!!

Odpowiedz
Cytat
repoorTer

Chcialem tylko dodac, ze miedzy nl2 a nl5 jest dosc spora roznica. Na nl2 sa total random typy - albo idioci , albo goscie podbijajacy wg tabelki bez zadnej wiedzy postflop, ofc sa jeszcze redzy, ale to warto patrzec jak ktos gra >8 stolow i ich unikac. Na nl5 juz sie przyjemnie gra.

#Cantona - nie pograzaj sie pls:) 10bb/100 to jest akurat ultra malo. Sam mam 24bb/100 na nl4 na probce 5k, a jestem poczatkujacym graczem, bo mam rolla na nl20dopiero. Sam na limitach nl2/nl5 strasznie tiltowałem, ale trzeba ogarnac swoj mindset. Powiem tak - duzo trzeba czytac , nie tylko o grze. Wygladasz mi na kogos sfrustrowanego gra na micro, czujesz ze sie nie nadajesz, zwalasz wine na innych, probujesz udowodnic .ze gra na micro jest trudniejsza niz na nl100. Sam tak robilem(moze i robie czasem), ale wszystko lezy w dokladnej analizie swojej gry,trenowaniu mindsetu i graniu straight-forward. Zacznij od ogarniecia jakiegos filmiku Lecha Rumskiego.

Odpowiedz
Cytat

@ Cantona przestań się już ośmieszać.
@ Trooperos, akurat te 24bb/100 na 5kh to żaden wynik. Tyle rąk rozgrywa się w 1 dzień i wariancja jest tutaj kosmiczna ;)

Odpowiedz
Cytat
skylookx

ja wczoraj praktycznie skonczylem nl2 zajelo mi to rowny miesiac z przerwami z wynikiem 6.5/100 bb przy 50k rąk. wynik nie miazdzy ale jestem zadowolony z bonusami z grudnia wchodze na nl5 z 40bi :)

Odpowiedz
Cytat
skylookx

wybaczcie nie wiem jak edytować zagrałem krótka sesje 200 rąk z wynikiem 5,5$ i oficjalnie wchodze na nl5 :D so excited nigdy nie miałem tylko kasy w rollu :) :f_cool: :fuckyeah

Odpowiedz
Cytat
sz3sz

zalozymy sie?

raz - masz gdzies wczesniej wyniki athene, ktory w milion rak zrobil niecale 11bb/100 massive multitablujac
dwa - ja mam za wysokie hourly i zeby mi sie oplacalo nl2 grac to bys musial sporo bounty dorzucic ;)
trzy - moj ziomek crim mial taki challenge ze swoim kumplem niedawno, chyba nawet tu wykres wrzucil - multitablujac mial jakeis 19bb/100, ale nie wiem po ilu rekach (70k jak dobrze pamietam)

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dobra rzeczywiscie nie ma co zwalac na innych tylkosie ogarnac!!

Prawda jes taka, ze poziom na N2 nie zmieni se praktycznie nigdy poniewaz kazdy kto choc odrobine sie uczy i gra to nie zoztaniedluzej na tym limicie bo o nie ma najmniejszego sensu.

Ja po prostu gralem zawsze ciut wyzej i w ni chuja nie potrafie rozkminic tych stawek:D:D:D

Odpowiedz
Cytat
khersai

patrząc po twoich topicach to ty od roku nic nie robisz tylko się ciągle ogarniasz

Odpowiedz
Cytat
TuRade
Spoiler

Everest - $0.05 NL - Holdem - 8 players
Hand converted by PokerTracker 3

SB: $2.03
BB: $1.70
UTG: $7.85
UTG+1: $4.98
MP: $15.08
MP+1: $1.59
Hero (CO): $5.11
BTN: $8.22

SB posts SB $0.03, BB posts BB $0.05

Pre Flop: ($0.08) Hero has A♥ A♣

UTG calls $0.05, fold, fold, fold, fold, fold, fold, BB checks

Flop: ($0.13, 2 players) 4♥ 8♣ 7♠
BB checks, UTG bets $0.13, BB calls $0.13

Turn: ($0.39, 2 players) 5♣
BB checks, UTG bets $0.39, BB calls $0.39

River: ($1.17, 2 players) 8♥
BB bets $1.13 and is all-in, fold

Chciałbym ostrzec przed tym co dzieje się limit wyżej czyli na NL5.Ja jestem tam naczelnym murkiem :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
szprotex

miałeś czutkę, że to jeszcze nie te AA ?? :)

Odpowiedz
Cytat
TuRade

Miałem read, że ten call z tak wczesnej pozycji to slowplay gry z ręką conajmniej AA+ _cool:

Odpowiedz
Cytat
repoorTer

Co do pierwszego posta i gwoli pocieszenia niektórych. Oto moje odfiltrowane KK/AA na preflopie na nl10.

Próbka 12.5k. Rak jest 47
Jak widać jeszcze nigdy na nl10 nie wygrałem nawet 65BB na preflopie z tymi rekami:P Wrzucilem statystyki do oceny i wyszlo, ze jestem przerabanym nitem 12/10/2.6 i nie chca ze mna grac;p Od tego czasu zaczalem sie poluzniac(17/15/7) i przynioslo to MEGA roznice i profity(Chociaz nie polecam tego na nl2 i nl5, chodzilo tylko o pokazanie , ze nie tylko z wami nie chca grac);d

Odpowiedz
Cytat
graj3k

Nie będę wdawał się tu w ogólną dyskusję, bo nauczyłem się, że na PS dyskusja ma sens tylko z modami i sędziami, ale piszę tu do autora tematu

Cantona- Chodź na Party poker SH NL4
Ja 6 miesięcy próbowałem przejść NL2 na Party i w tym czasie 3 razy budowałem rolla od zera.
W momencie przejścia na NL4 SH pierwszego dnia zrobiłem 45 dolarów, niemalże podwajając swojego rolla, nie mogąc uwierzyć w głupotę fishków którzy tam siedzą.

Rozumiem Twój problem i polecam Ci takie oto rozwiązanie:)

Odpowiedz
Cytat
preludiumm
Spoiler

Spoiler

P* 24tabling. Przejście NL2 zajęło mi 10.12 godziny. Same nity, nie dało się wygrywać.

Ostatnia sesja to pasmo walenia mnie w tyłek, co widać, na płaskim wykresie, ale zakładając kapitał startowy (50$) + winnings, można już shotować NL5 FR z wielkim spokojem.

Odpowiedz
Cytat
RotakesMan

W tamtym roku też budowałem rolla 3krotnie od kwoty ~30$, przechodzenie nl2 to około 12h grania na 24 stolikach, zerknijcie sobie do mojego starego bloga... naprawdę nie ma w tym większej filozofii... tam nawet stolików nie trzeba wybierać... nl nl5 posegregujcie sobie według VPIP, albo średniej puli żadna różnica i odpalcie pierwsze 24 stoły xD A wyniki będą takie:

Spoiler

Tutaj grane średnio na 22 stolikach:

Spoiler

A tutaj przechodziłem ten limit po raz ostatni przeskakując od razu na nl10, tym razem wyszło 22bb/100 po 35k hands

Spoiler

Jednym słowem przestańcie marudzić i weźcie się do roboty ^^

Za 2k$ też mogę dla was 100k hands zrobić na nl2 z winratem powyżej 15bb/100 na 24 stolikach :f_ugly:
Pozdro i powodzenia :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat