Przejdź do forum
Zamurowane NL2....

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Zamurowane NL2....

116 Posty
58 Użytkownicy
0 Reakcje
17 K Wyświetlenia
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez rumbacz
c zmniejsz liczbe stolików i patrz co sie dzieje, bo ja non stop Ci blindy skubie z any two.

o Ty:p zapamietam, nie potrafie znalezc motwacji do grania mniej stolow na NL2 jakos tak:/

Ja jestem do multitablingu stworzony :D :D
Jak zmniejszam stoly to mam wiecej czasu na decyzje i zawsze cos debilnego wymysle :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
rumbacz

wiem i rozumiem czasem jak przez 2h wychodze na 0 to też mi sie odechcewa, zazwyczaj tam wytrzymuje 3-4 dni i gram w cos innego.
trzeba sie spiac i grac cały czas, zreszt a pytanie bo masz tego gold stara -
dostałes za to 650$?

Odpowiedz
Cytat
rumbacz

zresztą popatrz to sa nasze leaki,
ty grasz za duzo stołów nie wiesz co sie dziej
ja co chwile zmieniam odmiany bo denerwuje mnie brak przyrostów czy spadków bankrolla, trzeba to wyeliminowac

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Mialem jeszcze niedawno platinum, ile dokladnie dostalem za goldstara to nie jestem w stanie wyliczyc...

...moja historia jest taka, ze gralem kiedys NL25...rackbeck z miesiaca gry wynosil 1500 pln niestety zachlysnalem sie kasa, myslalem ze tak bedzie zawsze...mialem gowniane umiejenosci i pieknego rola...ale o bylo dawno...teraz gram NL2 bo ciagle wybieram:/ i tesknie za tamtym czasem;(

Odpowiedz
Cytat
skylookx

hej wam , obecnie przechodzę nl2 jeszcze tylko pare BI i nl5 :)
co moge powiedziec gram 9 stolikow 6 osobowych , co racja to racja, stoliki czesto sa zmurowane i sama gra irytująca , przez ktorych uwazana nie do przejscia itp itd. granie samego abc czesto nie starcza , wiec jezeli ktos ma z tym mega problem to polecam film muckinfelli "NL 5$ SH - walka z nitami" i jego kontynuację "NL 5$ SH - przeciwnicy tight-aggresive" przyda sie.
Poza tym jestem zdania jeżeli narzekacie ze ciezko nam przejsc NL2 to sorry ale wyzej wcale nie jest łatwiej : )

Odpowiedz
Cytat

Może odpuśćcie sobie tą grę, skoro po X miesiącach jesteście na limicie, który się crushuje w 1 maks 2 tygodnie?
Co Wy mówicie o zanitowaniu w porównaniu do wyższych limitów, gdzie na microgaming, teraz mam 6 stołów nl2/nl4 z VPIP 70%, na nl50 zaś maks. 40%vpip.
Różnica jest?

Odpowiedz
Cytat
repoorTer

Napisane przez Tomcio18
Może odpuśćcie sobie tą grę, skoro po X miesiącach jesteście na limicie, który się crushuje w 1 maks 2 tygodnie?
Co Wy mówicie o zanitowaniu w porównaniu do wyższych limitów, gdzie na microgaming, teraz mam 6 stołów nl2/nl4 z VPIP 70%, na nl50 zaś maks. 40%vpip.
Różnica jest?

Bąbel był podobno przez 70k rąk break-even na micro ,więc nie zniechęcaj.;d

Odpowiedz
Cytat
LouissCyphre

Tomcio18, na microgaming nie radzę patrzeć na te ich dane, są strasznie zakłamane. Mnie własnie to skusiło do przejścia na ich platformę, jednak zostałem niemile zaskoczony jak się okazało, że te dane są trasznie zawyżone i wróciłem na poprzedni room. Nie mówię tu o kilku ptk.% tylko kilkudziesięciu. PT3 pokazywał mi dla danego stolika vpip rzędu 18-20 a w sofcie 40-45...

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez LouissCyphre
Tomcio18, na microgaming nie radzę patrzeć na te ich dane, są strasznie zakłamane. Mnie własnie to skusiło do przejścia na ich platformę, jednak zostałem niemile zaskoczony jak się okazało, że te dane są trasznie zawyżone i wróciłem na poprzedni room. Nie mówię tu o kilku ptk.% tylko kilkudziesięciu. PT3 pokazywał mi dla danego stolika vpip rzędu 18-20 a w sofcie 40-45...

true story.choc na nl4 czesto sa stoliki rzeczywiscie z vpip kolo 40

Odpowiedz
Cytat

Nie wiem, wiesz sporo zależy też od próbki. Może to po prostu inaczej wyliczają.
Mi zazwyczaj po ok. 100 rękach dane z HM równają się z danymi z roomu.

Napisane przez trooperos

Napisane przez Tomcio18
Różnica jest?

Noi co, że był :) ? Z tego co pamiętam to Bąbel był break even niemalże połowę swojej kariery, a jego umiejętności są często podważane przez innych.
Zresztą on gra wyższe stawki, a nie nano stakes'y, gdzie męczenie się z tym limitem tak długo jest bezsensowne.

Odpowiedz
Cytat
skylookx

czyli mamy rozumieć że jeżeli ktoś się meczy długo z limitem nano stake'ów np.nl2 , powinien sobie odpuścić grę ? tak to rozumiem Tomcio

Odpowiedz
Cytat
repoorTer
Spoiler

Napisane przez Tomcio18

Nie wiem, wiesz sporo zależy też od próbki. Może to po prostu inaczej wyliczają.
Mi zazwyczaj po ok. 100 rękach dane z HM równają się z danymi z roomu.

Napisane przez trooperos

Napisane przez Tomcio18
Różnica jest?

Noi co, że był :) ? Z tego co pamiętam to Bąbel był break even niemalże połowę swojej kariery, a jego umiejętności są często podważane przez innych.
Zresztą on gra wyższe stawki, a nie nano stakes'y, gdzie męczenie się z tym limitem tak długo jest bezsensowne.

Ja NIE podwazam umiejetnosci Bąbla. Ja tylko chce powiedziec, ze kazdy, nawet najlepszy moze byc break-even na micro. Te limity sa po to, zeby NAUCZYC sie grac. Jezeli wychodzisz z tych limitow to znaczy, ze WIESZ wystarczajaco duzo o pokerze, zeby wejsc wyzej. Jezeli nie wychodzisz dluzej to TYLKO znaczy, ze za malo sie uczysz. Niektorzy ucza sie dluzej, niektorzy krocej, niektorzy(np ja.) nabieraja zupelnie nowego spojrzenia na pokera niz mialo zanim poznalo PS.com. Wielu ludzi po grze live z ludzmi w miare inteligentnymi wchodzi sobie na nl2 i gra tak samo zakladajac, ze tam ludzie uzywaja mozgu, ciezko im nauczyc sie grac tight.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez skylookx
czyli mamy rozumieć że jeżeli ktoś się meczy długo z limitem nano stake'ów np.nl2 , powinien sobie odpuścić grę ? tak to rozumiem Tomcio

Można grać, ale raczej nie zarobkowo. Bo jeśli ktoś męczy się 3ci miesiąc na nl2, na nl5 będzie siedział pewnie pół roku.

Ja NIE podwazam umiejetnosci Bąbla. Ja tylko chce powiedziec, ze kazdy, nawet najlepszy moze byc break-even na micro. Te limity sa po to, zeby NAUCZYC sie grac. Jezeli wychodzisz z tych limitow to znaczy, ze WIESZ wystarczajaco duzo o pokerze, zeby wejsc wyzej. Jezeli nie wychodzisz dluzej to TYLKO znaczy, ze za malo sie uczysz. Niektorzy ucza sie dluzej, niektorzy krocej, niektorzy(np ja.) nabieraja zupelnie nowego spojrzenia na pokera niz mialo zanim poznalo PS.com.

Oczywiście, że każdy może być BE, ale tak jak pisałem wcześniej, bycie BE przez te kilkadziesiąt tysięcy rąk na nl2 nie jest spowodowane pechem, a brakiem umiejętności.
Potem są płacze na forum, że soft jest rigged, że FTP oszukiwało, że wariancja w cashu jest ogromna, bo 100kh jestem BE na nl2, a jestem przecież dobry, że pech itd.
Powstają później takie tematy. Nl2 jest zamurowane, to co dopiero jest wyżej?

Micro jest po to, żeby nauczyć się grać?
Każdy limit jest po to, żeby nauczyć się grać. Nie wchodzisz na nl100 i kończysz edukację, bo nauczyłeś się grać.

Tu też nie chodzi o to, że ktoś się uczy dłużej, inny krócej, bo komuś to lepiej wchodzi do głowy (tak zrozumiałem Twoją wypowiedź). Po prostu chodzi o nacisk na ten rozwój.
Gracze z micro/nano zazwyczaj to olewają. Spójrz jak ktoś z nl5 się uczy i przykłada, a jak robi to ktoś z nl200-400.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Celem tego tematu nie bylo pokazanie, ze sie nie da tylko ze P* sa zamurowane...

Co by kto nie mowil deklaruje ktos, ze wchodzac na 16 stolikow bez zadnej selekcji po prostu easy seat( no bo przeciez to tylko nl2 i tusame amatory graja)zrobi 10bb/100 na 100tys rak?

Odpowiedz
Cytat
Przemo88

Napisane przez Cantona778
Celem tego tematu nie bylo pokazanie, ze sie nie da tylko ze P* sa zamurowane...

Co by kto nie mowil deklaruje ktos, ze wchodzac na 16 stolikow bez zadnej selekcji po prostu easy seat( no bo przeciez to tylko nl2 i tusame amatory graja)zrobi 10bb/100 na 100tys rak?

Po cholere grac 100 tysiecy rak na NL2 skoro jakby mialo sie winrate 10bb/100 na poczatku? NL2 jest tylko na zbudowanie rola na wyzsze stawki. Grasz, budujesz i jazda wyzej. Jesli nie mozna przejsc NL2... trzeba poswiecic wiecej czasu na nauke, pozniej na granie. Easy

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

tak

jesli ktos ma skilla to na prawde problemem nie bedzie wyciagniecie dobrego winrate
dodatkowo nie zgodze sie, ze kazdy moze byc BE na tych stawkach, im wiekszy skill tym mniejsza szansa na to, ze ktos bedzie na ~0 bo jesli ktos niszczy stawki na powiedzmy 12bb/100 to przy gorszym okresie i tak bedzie utrzymywal lepszy winrate niz ktos kto na tej samej probce gral te stawki z winrate 2bb/100

Odpowiedz
Cytat
sz3sz

easy

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

zalozymy sie?

Odpowiedz
Cytat

zalozymy sie?

:rage: :rage: :rage:

Brak słów chłopaki.
Sugerujecie że ludzie którzy obecnie grają np nl10 nl25 nie poradzili by sobie z nl2 na P*?

Ja osobiście jak jeszcze grałem cashe przeszedłem nl2, dwa razy na ewereście i raz na ftp, gdzie poziom był ogólnie taki jak na P*. Dajcie sobie już spokój to jest limit który należy przejść jak najszybciej a pisanie w stylu eee przeszedłeś nl2 w 15k rozdań to pewnie miałeś upa, ciekawe co by było po 100k to czysty mega idiotyzm. Kto o zdrowych zmysłach siedzi na nl2 100k rozdań???

Odpowiedz
Cytat

Ta, z pewnoscia ktos Ci sie zalozy i bedzie marnowal czas na nl2, zeby udowodnic, ze nie masz racji :)

Oczywiscie, ze na NL2 graja sami 'amatorzy', inaczej przeciez wyszli by z tego limitu i osiedlili by sie kilka limitow wyzej. :facepalm: To, ze ktos ma tabelke i podbija preflop wedlug niej nie czyni go dobrym graczem...

Odpowiedz
Cytat