Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] zakres rak pf

5 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
447 Wyświetlenia
variat

Witam, rgam obecnie nl25 sh na everescie. Mam pytanie odnosnie zakres rak na pf, bo wydaje mi sie (tzn jestesm pewien :D), ze gram luzniej niz prawie wszyscy na tych limitach. nl10 przeszedlem dosc szybko, na nl25 po 6k rak tez winrate b. wysoki, a mimo to sie martwie jak to bedzie wygladac wyzej. gram jakies 31/27/3bet 14/AF 6.6, ats 58. Co sadza o tym bardziej doswiadczeni gracze? czy taka luzna gra moze byc oplacalna (tzn. jest, ale w longrunie)? Dodam, ze staralem sie nawet na sile zawezac zakres rak, ale wychodzi na to, ze taki po prostu ksztaluje sie 'moj styl', bo wydaje mi sie, ze gralem dzisiaj naprawde tight, a statystyki mowia co innego. Do tego na everescie duzo jest fiszy i luznych slabych graczy, co raczej bardziej by rpzemawialo za granie tight. Mimo to, moje myslenie w tamtych sytuacjach znajduje powody zeby podbijac duzo wiecej rak. Dodam na koniec ze po 6k rak na nl25 same moje non showdown winnings osiagaja jakies 16bb/100. mozliwe, ze to jakis chwilowy upswing? (wlasnie, czy po 6k w przypadku non showdown moze to byc chwilowy dobry run?)

Moje pytanie odnosnie tego calego tematu. Bylaby szansa zebym nagral filmik i jakis judge czy bardziej doswiadczeni gracze by sie przyjrzeli?

Prosze o wszystkie wartosciowe komenatrze i wymiade pogladow (zwlaszcza bym prosil graczy z wyzszych stawek, bardziej doswiadczonych).

edit: wiecej statystyk:

31.5/27.5/3bet 14.5/AF 6.8

4bet pf - 8.5
fold3bet - 78
cbet Flop - 87.5
cbet TURN - 63.54
fold sb to steal - 79
fold bb to steal - 62
fold to cbet - 65

4 odpowiedzi
McBurak

Gram bardzo podobnie na nl10 i generalnie crushuje (niestety przez cashout musze drugi raz od nowa przechodzic ten limit), wiec chyba da sie :) Winrate w porownaniu do okresu kiedy gralem bardziej tight jest sporo wiekszy, tylko swingi wieksze i szybsze.

Oczywiście taki styl może być opłacalny. Ja osobiście nie jestem fanem tego typu gry. Grając luźniej pf masz automatycznie dużo więcej blefów w range postflop. To z kolei przyczynia się do cięższych spotów, większych swingów. Jeżeli wygrywasz tym stylem, nie widze powodu żeby go zmieniać. Widocznie dobrze ogarnąłeś taką grę.
Co do statów- próbka jest bardzo mała. Jednak moim zdaniem masz za duży cbet flop. Możesz być bardzo łatwy to eksploatowania. Nie wiem ile podbijasz z każdej pozycji, natomiast polecam chociaż zawęzić open raise z utg. Z pozycją zawsze łatwiej:)

czak2

Na everescie to każdym stylem się wygrywa :rage: Tam dopiero gra się zaczyna na nl100 bynajmniej jak ja grałe czyli z rok temu.

Ogólnie na tych limytach nie przejmował bym się statystykami jesli masz dobry winrate to po co to zmieniać. Na tym limicie nie ma też nikogo kto by mógł to exploatować w jaki kolwiek sposób więc graj tak dalej _thumbsup:

slimy3

jak wygrywasz to zajebscie _biggrin: wyzej zwrocilbym uwage na fold to 3bet, domsylam sie ze masz taki wyski, bo 3betuja Cie waskie zakresy. Chodzi mi o to, ze wyzej to moze nie przejsc na uwaznych graczy, bo przy 78% to 3bet z any two jest EV+ - to taka drobna uwaga _wink: