Przejdź do forum
40k , Losing player...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 40k , Losing player nl5 Heelp !

16 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
888 Wyświetlenia
Sosen91

Uploaded with ImageShack.us

Witam ! Mam powazny problem , nie potrafie byc wygywajacym graczem nl5 na bossmedi. HM nie zaimportowal mi wszystkich rak , prawda jest taka ze po 70k hands mam ok-4bb/100 na Poker Heaven gdzie mam stoly 50/2, 40/10 etc. Nie wiem co jest zle , ale przez ten okres prawie w ogole nie bylem ponad linia 0 ;d
Przed moja przygoda na PH gralem na nitowatych platformach ipokera gdzie mialem kolo 5-6bb/100 po 80k hands ,
Gdzie twkia moje najwieksze leaki ? Musi byc ich dosyc sporo jezeli przegrywam na mega microstakes , staram sie wrzucac rece na forum i analizowac gre dla chetnych ponizesz wrzucam;

https://polska.pokerstrategy.com/forum/search.php?searchid=456589

Z gory dzieki ,pozdro !

15 odpowiedzi
zaperos

Eh mogłem wcześniej zobaczyć, ze chodzi o sh ;p post do usunięcia.

Sosen91 Autor wątku
Sosen91

Kurde to juz nie wiem jak grac;<
Ostatnio jak pytalem o rade ,to ktos mi pisal ,ze jestem bardzo nitowaty i powinnem poluźnic bo poker to gra kreatywnosci i taki mam sie stac;d

Nie wiem jakie są tendencje na nl5 ale staty wyglądają w miarę ok. Masz bardzo mały c/r flop. Robisz to tylko z setami. Możesz zacząć c/r np drawy na kolesi którzy duży cbetują. To samo tyczy się 3betów. Robisz to tylko for value. Osobiście bym tego jednak nie zmieniał. Gracze i tak nie zwracają uwagi na to ile 3betujesz, więc nie ma sensu wyrabiać sobie image`u. Masz bardzo niską agresję na river. Oznacza to, że za mało valuebetujesz i nigdy nie blefuejsz na river. Radziłbym popracować nad grą na river.

Generalnie ciężko powiedzieć dlaczego tak bardzo przegrywasz. Wrzucaj jak najwięcej rąk do oceny- to napewno pomoże. I przede wszystkim popracuj nad grą na river. Gl!

moim zdaniem troche za malo 3betow i Cbetow
roznica w PFR miedzy CO(14%) i BU(27%) tez mnie zastanawia. Z CO otwieram co najmniej 20% rak...
Ogolnie troche faktycznie nitowato jak na moj gust :D :f_ugly:
Poczytalam troche i mam dosyc ciekawy sposob na graczy o podobnych statach :P Ale w sumie to jak kto woli jak sie czujesz lepiej z wezszym zakresem to spoczko :P

Sosen91 Autor wątku
Sosen91

Wrzucam prawie 100% rak gdzie w puli jest 60bb+, wiekszosc jest raczej dobrze rozegrana, ale nie chce byc narcyzem , napewno musze byc troszkq fishem jezeli nie potrafie przejsc nl5:D

Mysle ,ze podwyzszenie 3 betu oraz c betu mija się z celem, na bossie mam 1 rega, moze z 5 ktorzy cos ogarniaja reszta to chopaczki po vipip 40%+ ,
Teraz c betuje 60-70% flopów a moj c bet succes oscyluje <50%

BSCpl

Hi.

Nie bede sie wypowiadal na temat stat, bo niby masz dobre, a jednak przegrywasz. Trudno wylapac leaki ze statystyk imo.

Problem pewnie lezy w grze z fishami tak jak pisales. Pewnie grasz troche bojazliwie. Nie wyciagasz value, blefujesz ich sam lub dajesz sie wyblefowac. Do tego dojdzie tilt wywolany przez fisha i krecha leci w dol.

Dodam, ze sam mam ten problem :D

Wszyscy narzekamy na fishy, ze sprzedaja bad beaty itp. Jednk fishe daja najwiekszy winrate, wiec trzeba nauczyc sie z nimi grac.
Chodzi mi o to, ze droga do ogrywania regularsow prowadzi przez ogrywanie fishy. Gdzie range przecinika jest od 27 do AA :D

EDIT:

Dam konkretna rade :D

Podziel sobie fishy z ktorymi grasz na agresywnych i pasywnych.
Wtedy wiecej valuebetuj pasywnych i dawaj mniejszy kredyt zaufania agresywnym. W obu przypadkach sam ich nie blefuj !!!

:)

Endurx

Jestem trochę w szoku że z takimi statystykami na takiej próbce nie jesteś wygrywającym graczem, ja widzę tylko jedną przyczynę która na pewno ma na to duży wpływ, za słabo wyciągasz value na turnie i riverze i nie mam pojęcia czemu na tych stawkach aż tyle donk betujesz, no i ten check rise ja bym przeciwko tobie top2 wyrzucił na check rise, na obojętnie jakim boardzie mam nadzieję że wiesz o co chodzi :f_rolleyes:

Sosen91 Autor wątku
Sosen91

Hehe no racja , nic gorszego pewnie bys tam nie zobaczyl :P

Ale czy blefowanie c/r jest mi az tak badzo potrzebne na nl5 na stole z vipip 50+?

Co racja to racja,napewno najwieksze problemy i w zaklopotanie wprawia mnie gra na Riverze nad ktora trzeba popracowac

PS.Ktora statystyka mówi o dobrym badz zlym valuebetowaniu ?

Dzieki panowie za pomoc :f_thumbsup:

BSCpl

Napisane przez Sosen91

W$SD imo

Sosen91 Autor wątku
Sosen91

W okolicach ilu bylby optymalny ?;>

zaperos

Napisane przez Sosen91

Cytując wafflecop`a

W$SD > 51 % i niska agresja postflop.

kamil90

imo w Twoim rollem wiecej zarobilbys na surebetach w bukmacherce niz na pokerze :D

kNoq001

•mozna podciagnac steal z CO i SB, na BU jest w miare spoko
•3betuj wiecej z pozycja na ludzi ktorzy za duzo folduja oraz 3betuj wiecej 4value na ludzi ktorzy za duzo calluja (czyt. fiszakow) na ktorych mozesz 3betowac 4value KQ/AJ 99+, vs steal z SB rowniez mozesz znacznie wiecej 3betowac na ogarnietych graczy
•nie musisz zwiekszac c/r jesli tego nie wymaga sytuacja, bo nikt na nl5 nie bedzie wstanie ogrywac Cie z tego powodu
•betuj wiecej IP gdy agresor do Ciebie przeczeka i nie wykona cbeta, czyt. stealuj czesciej poty
•walcz o limped pot, masz na poziomie 19% a mozna spokojnie wyciagac 40-50%, betuj gdy lapiesz parke/anydraw = mozesz czesto barrelowac, troche pograsz takich spotow i nauczysz sie kiedy mozna nawet barrelowac do rivera
•wiecej bym cbetowal, w okolicach 75%, jednak nie jest to jakis wielki leak, patrz na flopa staraj sie czytac range, co mozesz wyrzucic co mozesz barrelowac - planuj reke
•za duzo sie poddajesz vs cbet, czesto mozesz floatowac a tego nie robisz, staraj sie czesciej ogrywac w ten sposob weak regow ktorzy beda cbetowali flopa i c/f turn - zwracaj uwage na ich sizing bo na tych limitach bardzo duzo moze Ci powiedziec
•czesciej thin vbetuj na river, pewnie czesto tracisz value od gorszych rak

Sosen91 Autor wątku
Sosen91

Dzieki wielkie ! _thumbsup:

rusher88

Siema.

Powiem Ci szczerze, ze nie bardzo jest sie do czego przyczepic.

Moze nie limpuj, ale to jest kwestia tego, ze czasami na micro sie oplaca, bo ludzie ( fishe ) sie dobrze wyplacaja i tak.

Wiecej podbijaj z CO.

Wiecej 3betow vs steal.

Za duzo callujesz vs steal, zmniejsza ta state na korzysc 3betow.

Jestes dosc agresywny, ale raczej agresywnie rozgrywasz swoje mocne uklady, natomiast jak zobaczysz opor, to sie poddajesz.

Masz bardzo niski c/r, nie raiseujesz jako bluff/semibluff.

Malo kradniesz na flopie vs miss cbet.

Duzo foldujesz do cbetow + malo floatujesz. Mozesz wiecej.

mozesz pomyslec tez nad 3betem, ale to fajnie wyjasnil kNoq001, ktory napisal praktycznie to samo co ja ( wlasnie czytalem :D )

To jest faktycznie ciekawe, ze majac dosc OK staty jestes na minus.

Jesli na takich stolach itp. masz problem z gra, to pamietaj ze na fishy gra sie troche inaczej. Zwroc uwage na:

szerszy value range 3betu
szerszy cbetting range for value
wezszy cbetting range jako bluff/semibluff
wiecej vbetow/thin vbetow na river
gre bardziej tight OOP - mam tu na mysli pockety/srednie+slabe AX - czasami sie tego nie oplaca grac z wielu powodow jesli nie bedziesz mial pozycji nad fishem