Witam.
Chcialem spytac czy jest sens grania MSS na limitach NL2 kolejno do NL25. Czy lepiej przebranac przez ten shit BSS?
Witam.
Chcialem spytac czy jest sens grania MSS na limitach NL2 kolejno do NL25. Czy lepiej przebranac przez ten shit BSS?
Jak umiesz grac to od razu pakuj 500 zl i masz rolla na nl10 mss, jak nie umiesz to gdzies sie musisz nauczyc, nie?
Mnie wkürwiaja takie odpowiedzi prawde mowiac. Nie pytam sie ile mam wplacic zeby miec rolla tylko sie pytam czy jest sens stosowac strategie, ktora przewaznie sie gra na NL100+.
Chodzi mi o konkrety, dzieki ;). Chcialbys mi cos powiedziec na ten temat. Mam troche materialow o MSS, ale zadnych filmikow wiec troche porad sie przyda.
Konkret jest jeden: KONKRETNE SWINGI :f_ugly:. A tak, to ciezko mi sie wypowiadac, bo gralem raczej "z glowy". Na poczatku gralem bardzo luzno, a pozniej powoli zaczalem zauwazac ze gra 30/25 byc moze nie jest najlepszym wyjsciem, szczegolnie na nl10. No i staralem sie dostosowywac, ale bardziej na wyczucie niz wg tabelek itp. Mysle, ze gra mss jest bardzo dobrym punktem wyjscia do grania bss i odwrotnie. Mianowicie, w momencie, kiedy na powaznie zainteresowalem sie przejsciem na bss (np. ze wzgledu na 30bi ponizej allinEV), po obejrzeniu paru powazniejszych filmikow bss znacznie poprawila sie moja gra midstackiem. Jest tak wielu bardzo slabych regow na nizszych limitach, ktorych uzywajac statystyk mozna gwalcic krzeslem all the time. Jesli doliczyc fishe to mozna szybko przeskoczyc przez mikrostawki.
Jest filmik mss PanaDuzePe w kategorii sss: https://polska.pokerstrategy.com/video/12364/
absdsabduabd. Posilkowales sie jakimis artykulami dot. MSS czy to jest bardziej zmieniona SSS? Jezeli nie chcesz byc tak penetrowany to powiedz NIE! Ale je lubie wyciagac tajne informacje.
Wczesniej gralem na titanie "sss" 30bb (okazalo sie oplacalne nawet grajac wg tabelek), i jakos ta moja gra przeewoluowala w miare przyzwoite mss, ale to glownie dzieki tym eksperymentom (najpierw staty 9/8, pozniej 30/25), no i nauka bss tez sporo pomogla. A tak, to nie mialem dostepu do zadnych materialow, procz tego filmiku
Bezpieczniejsze i lepsze będzie bss i to polecam. Dlaczego ? Mss (stawki nl50 -nl200) polega na elpoatacji oponentów.
Na nanolimitach nie jest to mozliwe , bo ludzie nie powielają swoich błędów , robią te i inne bardziej dziwne stale .
Lepiej grać solidnie stackiem 100bb .Duże błędy kosztują i bss jest drogą ku temu.
Od nl10- nl25 mozna się zastanawiać nad zmianą strategii.
Poza tym jest do NL10-25 jest tylu ludzi nie mających pojęcia o tej grze, że lepiej od nich od razu wygrywać 100bb niż50.
Dzizys, przeciez ta strategia podobnie jak SSS i BSS jest KOMPLETNA STRATEGIA ktora pozwala wygrywac z przeciwnikami bo MAMY EDZA
Jak ktos ogarnia to moze wygrywac i mss i bss, a kompletny swiezak gdzies sie tego mss musi nauczyc, no a gdzie lepiej jak nie na fiszach z nl10?
Napisane przez Fetta
Dzizys, przeciez ta strategia podobnie jak SSS i BSS jest KOMPLETNA STRATEGIA ktora pozwala wygrywac z przeciwnikami bo MAMY EDZAJak ktos ogarnia to moze wygrywac i mss i bss, a kompletny swiezak gdzies sie tego mss musi nauczyc, no a gdzie lepiej jak nie na fiszach z nl10?
Witam,
Nie masz niestety racji.
Strategia, nawet najlepsza, jest dostosowana do konkretnych warunków. Gdybyś próbował stosować SSS w HU, byłoby to śmieszne. Gdybyś próbował grać tabelkowe weakTAG-ABC na nl600 byłoby to śmieszne. Dlaczego? Bo te strategia zostały stworzone dla innych warunków gry. Tak samo MSS, zostało stworzone dla limitów Nl100 i wyższych, gdzie dopiero taka gra ma sens
Pozdrawiam
Urbi świetna odpowiedz ale... Fetta strasznie w nocy jajcarsko przyjarał i tą głupotę dla jaj powiedział.
Nie bądż zawsze tak matematyczny . Nie dawaj się
.To aż nie w porzo
Napisane przez Urbi23
Napisane przez Fetta
Dzizys, przeciez ta strategia podobnie jak SSS i BSS jest KOMPLETNA STRATEGIA ktora pozwala wygrywac z przeciwnikami bo MAMY EDZAJak ktos ogarnia to moze wygrywac i mss i bss, a kompletny swiezak gdzies sie tego mss musi nauczyc, no a gdzie lepiej jak nie na fiszach z nl10?
Witam,
Nie masz niestety racji.
Strategia, nawet najlepsza, jest dostosowana do konkretnych warunków. Gdybyś próbował stosować SSS w HU, byłoby to śmieszne. Gdybyś próbował grać tabelkowe weakTAG-ABC na nl600 byłoby to śmieszne. Dlaczego? Bo te strategia zostały stworzone dla innych warunków gry. Tak samo MSS, zostało stworzone dla limitów Nl100 i wyższych, gdzie dopiero taka gra ma sens
Pozdrawiam
Urbi23 tzn ze nie jest dla mnie MSS jak gram NL2 i NL5 z ta strategia ? od dwoch dni staram sie grac MSS.
Nie do końca zgodzę się z Urbim, bo jeśli możemy grać sss na nl2, to czemu mielibyśmy nie grać mss? Oczywiście najskuteczniejsze mss będzie przy dużych próbkach na przeciwników i najlepiej na wyższych limitach, ale nadal przy nl2, nl5 czy nl10 będzie ta strategia grywalna.
Oh, ale to nie jest kwestia zgadzania się ze mną czy nie
Tamtego posta pisałem w chwili, gdy na PokerStrategy dostępne były jedynie materiały MSS od złota, takie też filmy, na których Greyboy stosuje zagrania, które na NL2 czy NL5 nie miały by sensu
Teraz mamy tabelki i arty od poziomu basic, które są różne od tych dla złota i je z powodzeniem można stosować niżej
Pozdrawiam i proszę o wyłapywanie kontekstu
A sss że tak się wtrącę na NL10 nie pójdzie ?? Tak mi się obiło coś że nawet wyżej można.