Przejdź do forum
SSS(Sucks Sucks Sux...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] SSS(Sucks Sucks Sux)

34 Posty
18 Użytkownicy
0 Reakcje
2,886 Wyświetlenia
MichaU1337

lukasz728 napisał
hahahahha

michał zabiłeś mnie :)

A ty kiedy swoją opatentujesz? :P

Jeszcze male poprawki, lekkie modyfikacje, wstepne testy i gotowe :D

Odsprzedam ja PS za ikonke Admina w awatarze :heart:

elo2

SSS nie zwalnia od myslenia. Jak mam dajmy na to JJ albo AK i mi inny shortstack (z early) podbija/przebija to daje FOLD, a nie gram jak w tabelce. Jesli ktos nauczyl sie kilku artykulow basic i klepie mechanicznie schemat, to niech nie narzeka.

Wow.
Wreszcie ktoś przyznał,że gra ABC sss, 100% według artykułów z sekcji strategia (przynajmniej te z sekcji brąz) to gra - EV.

elo2: ok, ale w pewnych rozdaniach ty tez wygrywasz taka gra

Niestety o wiele wiele mniej niż statystycznie powinienem.
Na 5k rąk AA, KK all-ny pf przy więcej niż 2 przeciwnikach tylko raz się utrzymały!!!!!!!!!!!
MASION RULEZ !!!!

Grając SSS powinieneś wyjść ok 3-5BB na plus po 100 rozdaniach.

Grając 100% sss straciłem prawie wszystko. Grając prawie sss odrobiłem trochę. Na szczęscie grając MTT zarobiłem dużo więcej niż początkowy kapitał 50$

To pomysl sobie, ile bys przegral majac wiecej przy stole i NIE GRAJAC SSS

Przegrał bym prawie tyle samo i zarobił więcej gdy mam lepszą rękę.

A jak siedzisz przy stole i widzisz, ze wszyscy graja strasznie tight i tylko monstery, to ZMIEN STOL, a nie narzekaj na strategie.

Tight, żartujesz. Grałem z takimi maniakami, że to przechodzi ludzkie pojęcie.
Tylko, że głupi ma zawsze szczęście, bo jak by nie miał to fishe za szybko pozbyły by się kasy i skąd pokerroomy by nabijały rake?

ale przeciez to nie wina strategii, ze ktos calluje ze smieciami i lapie straight/flush na turnie/riverze!

Fakt to nie wina strategii, ale i tak odradzam grać sss. Nawet jak nie masz pecha i jesteś te kilka bb/100 na plus to ta strategia ogłupia i odbiera przyjemność z gry.

JacekPL

ale i tak odradzam grać sss. Nawet jak nie masz pecha i jesteś te kilka bb/100 na plus to ta strategia ogłupia i odbiera przyjemność z gry.

Nowy admin nie do końca się zgadza. Masz rację, że większą przyjemność z gry daje BSS lub gra w turniejach. Ale chyba zgodzisz się ze mną, że polecanie gry BSS graczowi, który stawia pierwsze kroki w pokera, jest wielce nierozsądne. Przy tych początkowych AA pewnie grałby all-in i przegrałby znacznie więcej.

Rodrigo1988

No ale SSS to nie jest strategia docelowa, co z tego ze ogłupia itd. chodzi oto żeby nowi gracze z 50$ zrobili ze 150$ wyrobili kolejną setkę bonusa i siedli z 50buy-inami do NL5 albo do SNG i tam kontynuowali swoją karierę.

SSS jest jakie jest.
Mając te 5bb/100 zrobić te 20 tysięcy rąk w 10dni czy w dwa tygodnie co nie jest trudne grajac SSS na 6 -8 czy nawet jak niektórzy na PS 12 stołach i dalej zastanowić się w co chce się grać.

I mi wydaje się właśnie ze tylko ścisłe trzymanie się SSS daje skutki plus są pokerromy na których nie warto grać SSS, np. Titan nie nadaje się na SSS wolny , mało maniaków, a np. Party wręcz przeciwnie raj dla SSS.

MichaU1337

Baq moze masz tak jak ja. Na NL10 BARDZO slabo mi szlo, tak slabo ze z 50$ wyczarowalem 15$, troche moich bledow, troche przegranych rak ktore "powinienem" wygrac. Gdyby nie bonus 10$ to byloby po mnie :) Mnie sie wydaje ze ja od poczatku bylem Za dobry na NL10 (alez to skromnie brzmi:D). Probowalem myslec o tym co moze pomyslec przeciwnik w danej sytuacji, probowalem nawet blefowac! Nie wierze ze grasz 100% SSS i ze byles wstanie przegrac 7,5 BI bo to jest prawie niemozliwe.

Jezeli grasz na Titanie to mozemy sie umowic i otworzysz z 9 stolow a na GG bedziesz mi mowil gdzie masz jakie karty.

Aha zainstaluj sobie pocker tracker(bezplatny trial jest) i wklej statystyki bo duzo z nich mozemy wyczytac i moze Ci pomozemy.

elo2: Musisz coś niecoś rozgraniczyć:

[cytat]Niestety o wiele wiele mniej niż statystycznie powinienem.
Na 5k rąk AA, KK all-ny pf przy więcej niż 2 przeciwnikach tylko raz się utrzymały!!!!!!!!!!!
MASION RULEZ !!!![/cytat]

No sorry, ale to juz na pewno nie wina SSS. Ni emów mi, że grając BSS i widząc flop z blotek i mając w ręce AA/KK/QQ byś nie pushował i nie przegrał więcej, natomiast z głupimi kartami byś wygrywał - i tak nie uwierze.

Prawda jest taka, że grajać BSS i mając AA/KK/QQ pakujesz do puli o wiele więcej, niż grając SSS. Podobnie z kartami AQ/AK czy coś. Może nie zagrasz reraise na PF? Z grając reraise wpakujesz do puli praktycznie tyle samo + jeszcze cos dołożysz na flopie/turnie/riverze, bo wiele razy będziesz uważał, że masz wygrywająca rekę.

elo2

No sorry, ale to juz na pewno nie wina SSS. Ni emów mi, że grając BSS i widząc flop z blotek i mając w ręce AA/KK/QQ byś nie pushował i nie przegrał więcej, natomiast z głupimi kartami byś wygrywał - i tak nie uwierze.

Na pewno bym się nie wy......ł z całego buy-ina z jedną parką( przy buy-inn > od
250 bb)

Te pozornie głupie karty np J9s z przy dobrym flopie zabierają całe staki "pushownikom" z AA.

MichaU1337

No to po co grasz Asy? Zacznij grac J9s all in pf . Glupie gadanie. Ty chyba chcesz od ukladow z tabelki SSS 100% wina =)

elo2

Glupie gadanie. Ty chyba chcesz od ukladow z tabelki SSS 100% wina

Wina? No pewnie. Byle nie wina marki wino :)

Marg0z

Rodrigo1988 napisał
Party wręcz przeciwnie raj dla SSS.

Nie mogę się z tym dokońca zgodzić :D na NL25 każdy stół jest dosłownie okupowany przez shortów ... jak już jakimś cudem trafisz dobry stół to rzeczywiscie można zarobić :D

/Bez kitu dzisiaj pierwszy raz odkąd gram SSS na PartyPoker trafiały mi się same stoły gdzie byłem jedynym shortem ! nie wiem jak to sie stało (godzina 10-11) i muszę przyznać że wzrost zysku był znaczny ... nawet tylko po tej 3 godzinnej sesji :D to tylko dowód że wybór stołu jest bardzo bardzo ważny :D

Zapraszam do przeczytania 1 posta i obejrzenia wykresów: https://polska.pokerstrategy.com/forum/thread.php?threadid=7823

Krasu

Zapraszam do zapoznania się z luksusowymi fundamentami shorta :) Skończcie już tą głupią gadkę że SSS jest -ev , bo jest +ev , podstawowa sprawa to wrzucanie rozdań na forum a bardziej doświadczeni gracze ocenią je i dadzą cenne wskazówki.

MichaU1337 napisał
Mnie sie wydaje ze ja od poczatku bylem Za dobry na NL10

:D

Pozdrawiam

Ja od nie dawna gram SSS najpierw zacząłem kombinować ze strategia i wyszedłem -25$ ale jak zacząłem grac według SSS z małym odchyłem gram też 66 wychodzę na + bez bonusów

Gomez224

Ja tą strategią rozegrałem ponad 10K rozdań i wyszedłem na minus. Przeanalizowałem grę i wyszło mi że mase kasy tracę na blindach (SB i BB) to było coś koło 100$ (pisze z pamięci ale chyba tyle było). Gdyby nie kasa z turnieji to było by gorzej. Następnie na początku na to nie zwracałem uwagi ale do gry wchodziłem z innych pozycji niż z blindów i po podsumowaniu wyszło mi -7$ czyli prawie 4BB. Pare głupich rąk i bezsensownych limpów i też kasa w plecy. Podejrzewam że każdy takie błedy ma na sumieniu o których nie mówi ;)

Ogólnie się wkurzyłem i zrezygnowałem z gry na cash table. Wypłaciłem ugraną kase czytaj kapitał startowy i powiedziałem good bye PP.

Teraz gram sobie freerolle na Titanie i wychodze na tym o niebo lepiej :) Pisaełm juz że w przeciągu miesiąca zarobiłem prawie 200$. Bez zbędnego ryzyka :)

Czego się nauczyłem grając turnieje : Cierpliwości (ale czasem się wkurzam jak wiem że koleś kombinuje i robie mu pusha moja AK vs K10, AA vs J9 i tego typu podobne ręce to wtedy wylatuje szybko), zasady "Zabierz mu wszystko nie oddaj niczego (tekst z 300 Spartan ;))"

Pozdrawiam