Zacząłem grać w tym tygodniu. Dostałem już status SREBRNY, właśnie dzisiaj. Ale co z tego jak mam 5$ na koncie. Grałem SSS i przegrałem. To był taki niefart czy słaba strategia, nie wiem. Najwięcej traciłem grając według tabelki: Reakcja Na Podbicie. Pochłonęła cały mój kapitał (w sumie nie cały;] ). Dla przykładu dzisiaj przegrałem AK, QQ i trójkę ASÓW po flopie. ehhhhh
nom z pewnością strategia jest słaba...
BTW wg mnie PS powinno zalecać przerzucenie się na mikro stawki FL (0.02/0.04) jak się spadnie z BR poniżej 20$
sss jest zalosne. Wyrobilem 40 $ bonusu + 50$poczatkowego = 90$ zakladajac ze wychodze na 0. A teoretycznie powinienem wychodzic na + z samej gry, a nie tylko z bonusow. Ale nie, dzisiaj wlasnie zostalo mi 15 dolarow. Co oznacza ze stracilem 75 $. Fajna "strategia ktora minimaluzuje twoje straty" , "strategia ktora mozesz budowac swoj bankroll". I niech mi ktos nie pisze ze nie gram zgodnie ze strategia bo jest ona tak ograniczona i prosta ze 10 letnie dziecko nauczy sie jej na pamiec w 30 min.
Ja tez stracilem prawie caly kapitał startowy na graniu prawie SSS ale na szczescie przerzucilem sie na FL.
Dziwne tylko ze Magic na wiekszości swoich treningów wychodzi na +
Skoro ta strategia jest taka słaba to chlopak musi miec niezlego farta.
theBaQ napisałI niech mi ktos nie pisze ze nie gram zgodnie ze strategia bo jest ona tak ograniczona i prosta ze 10 letnie dziecko nauczy sie jej na pamiec w 30 min.
Tez mi sie tak kiedys zdawalo, a co jakis czas odkrywalem cos zlego/jakies polepszenie. Lepiej obejrzyjcie wszystkie filmiki i treningi
hmm bardzo ciekawe ja tą załosna strategia uzbieralem 4 cyfrowy kapital radze poczytac artykuly, poogladac filmiki i co najwaznijesze powystawiac swoje rece do oceny na forum;) troche cierpliwosci chlopaki nic nie przychodzi w zyciu latwo i odrazu;)
Eclipt napisał
Jesteście po prostu do bani:P:P
Najprosciej wszystko zwalic na strategie
Powiem tak, odpowiedni pokerrom oraz dobre table selection to jest jedno z najważniejszych rzeczy w SSS(oby nie najważniejsze), niestety nikt na to nie zwraca uwagi a to duży błąd, bluffhunter prześlij mi swoje hand history z grą sss a znajdę ci tyle błędów, ze będzie ci głupio.
pozdrawiam
Tez mi sie tak kiedys zdawalo, a co jakis czas odkrywalem cos zlego/jakies polepszenie. Lepiej obejrzyjcie wszystkie filmiki i treningi
Ja chętnie obejrzę filmiki jak grając sss nie przegrywać jak mam AA, KK z fishami łapiącymi swoje 2 pair, gut-shoty i runer-runery na turn i river oraz jak wygrywać flip coiny przy all-inie pre-flop.
Poproszę link.
Na jakim pokeroomie grales? I skad niby wiesz czy ja nie ogladalem filmikow itp? Bo tak sie sklada ze obejzalem wszystkie filmy sss ktore moglem (zreszta nie tylko sss). Przegladalem rece z forum, a takze bylem na kilku treningach z ktorych nie dowiedzialem sie niczego nowego. Downswing -7,5 BI strategia ktora minimalizujesz straty, a wlasciwie powinienem wychodzic na +?
SSS nie zwalnia od myslenia. Jak mam dajmy na to JJ albo AK i mi inny shortstack (z early) podbija/przebija to daje FOLD, a nie gram jak w tabelce. Jesli ktos nauczyl sie kilku artykulow basic i klepie mechanicznie schemat, to niech nie narzeka.
elo2: ok, ale w pewnych rozdaniach ty tez wygrywasz taka gra.
To samo jak siedzi przy stole 5 shortów - to juz lepiej pograc w ruletke albo bingo.
Wiecie, kiedy sie na SSS przegrywa? Powiem Wam:
1) "a sprawdze sobie tutaj, przeciez mam KJ, a tylko 0,2$ trzeba, moze trafie"
2) "on na pewno nie ma asa, czyli mam made hand"
3) "skoro juz tyle wrzucilem, to ten dolar, ktory mi pozostal tez dorzuce"
4) " i co z tego, ze mam ponad 2,5$ - niewiele więcej, to sobie pogram jeszcze troche i dopiero zejde ze stolu"
Grając SSS powinieneś wyjść ok 3-5BB na plus po 100 rozdaniach. Czyli zakładając, że 3 razy sobie głupio sprawdzisz i stracisz te 0,3$ to nast epne 100 rozdań powinieneś rozegrać PERFEKCYJNIE zeby wyjsc na 0. Teraz pomysl o bledzie na turn/river, gdzie tracisz wiecej, niz 1BB
@bluffhunter
"Dla przykładu dzisiaj przegrałem AK, QQ i trójkę ASÓW po flopie. ehhhhh"
To pomysl sobie, ile bys przegral majac wiecej przy stole i NIE GRAJAC SSS. Bo jak dla mnie, to nie ma opcji - z AAA byś się pakował all-in i zamiast 2$ przehral w jednym rozdaniu 10$. Z AK i QQ pewnie tez bys nie pasowal i wtopil wiecej.
A jak siedzisz przy stole i widzisz, ze wszyscy graja strasznie tight i tylko monstery, to ZMIEN STOL, a nie narzekaj na strategie.
Jakos sporo osób tutaj tym gra i nie narzeka za bardzo. Ja tez troche w SSS przegralem, ale przeciez to nie wina strategii, ze ktos calluje ze smieciami i lapie straight/flush na turnie/riverze!!
A co - grając inna strategią bys pasował AA-QQ na PF ????? LOL
theBaQ napisał
Downswing -7,5 BI strategia ktora minimalizujesz straty, a wlasciwie powinienem wychodzic na +?
-7.5 BI nazywasz downswingiem, widze ze nie grasz dlugo wiec nie bede sie czepial, tak jak napisal lukasz728 wystaw na forum swoje przegrane rece a potem nazwij to downswingiem (jesli wogole cos takiego istnieje
jeszcze raz powtarzam i mowie to na dawna prosbe magica
bo bede bronil SSS zawsze :), ta strategia jest skuteczna chociaz nie przecze bardziej monotonna niz BSS ale dochodowa na dluzszy okres czasu, wiecej samozaparcia i cierpliwosci, profity same przyjda
thened dodałbym jeszcze:
- "co z tego ze jestem na wczesnej, zlimpuję te 33, moze nikt nie podbije"
moment później:
- " kurde podbił, ale skoro dałem limp to nie mogę już spasować"
albo:
- " kurde jeszcze 4 osoby zanim dojdą do mnie blindy, a tam dam już teraz, przecierz przez to nie zbankrutuję"
I wiele wiele innych
Jest jeszcze jedna metoda, mozesz wymyslic swoja strategia jak ta Ci sie nie podoba
Przyjda same jak strace juz caly bankroll? Ja zaczynajac z 34€ nie doszedlem ani razu wyzej niz 40 euro. Dwa razy sie trafilo ze mialem swoj maksymalny bankroll - 36 € dzieki bonusowi. Ogolnie to ciagle spadam i tylko dzieki + 10 $ z bounsow mam jeszcze "az" 15 $.
Po kilku miesiącach grania bez żadnej wiedzy teoretycznej, wychodziłem na malutki plus lub na zero. Kiedy zacząłem grac SSS wg zaleceń PS, przegrałem w ciągu kilku dni całe 50$ bonusu i jeszcze trochę z mojego kapitału.
Trzy razy pod rząd przegrałem KK, wchodząc all - in po flopach, na których nie było karty wyższej od 10. Raz przegrałem AA, i raz QQ. Oczywiście w międzyczasie udało mi się zgarnąć parę blindów.
Jednak z dwóch powodów nie przeżyłem tilta. Po pierwsze, wiem, że rozegrałem te ręce najlepiej, jak było można, po drugie (na szczęście) miałem zapas kapitału, dzięki któremu szybko udało mi się wyjść na plus.
Zatem cierpliwości w grze. Jeżeli rozgrywasz ręce prawidłowo, w długim okresie powinieneś wyjść na plus.