Przejdź do forum
MGR INŻ. PWr thened...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] MGR INŻ. PWr thened prawi, że... :D

17 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
949 Wyświetlenia

Jako, że fajnie się czyta Wasze blogi, także i ja postanowiłem troszkę poblogować (jako, że lubię pisać). Wiem, że prowadzenie bloga wyrabia pewną systematyczność i bardzo często pomaga.

Zacznijmy więc od paru słów o sobie:
Jako, że nie zakładałem wątku w dziale witamy, to wypadało by sie wreszcie przywitać i napisać kilka słów o sobie:

Mam na imię Marek, mieszkam obecnie we Wrocławiu i studiuje (w sumie kończę) na Politechnice Wrocławskiej (rok V).

Zacząłem w ogóle interesować się pokerem w połowie marca tego roku (około Świąt Wielkanocnych).
Początki - jak to początki - bywały różne i kiedys na pewno je opiszę (kiedy będę miał więcej czasu), bo było kilka ciekawostek:P

Zacznijmy więc od wydarzeń aktualnych:
Jakiś czas temu w mojej skrzynce zawitała wiadomość. Przeczytałem, pomyślałem, przeczytałem raz jeszcze i co widzę:
Dostalem 15Euro i target 160 PP w ciagu 7 dni.

Stwierdziłem, że w życiu tego nie wyrobię - promotor męczy, moje limity przed wypłatą bankrola to NL10 SSS, trochę NL25 SSS - to sobie dla rozrywki odpale SNG i zobaczymy co z tego będzie. Najwyżej wszystko przegram. Czsami grałem SNG za 1$ i wychodziłem delikatnie na +, do tego zdarzało się sporo Freerolli oraz trochę MTT z wpisowym 1-5$

Jak pomyślałem, tak też zrobiłem. Odpaliłem SNG 6$ i po zakończeniu zdziwko - byłem w kasie. Poszedłem zatem jeszcze dalej - odpaliłem 2*SNG 6$ oraz SNG 11$ jednocześnie (za całą posiadaną kasę). No, trochę centów zostało :P

Po zakończeniu tego eksperymentu jakimś cudem na moim koncie znajdowała sie kwota około 26 Euro i jakieś marne kilka PP. A do 160 dalej daleeeka droga :P

Postanowiłem - dalej metodą "hardcorową" i zupełnie niezgodnie z BRM - wbić sie na 4 stoli NL25 i grać SSS :D :D:D

Zrobiłem jednakże pewne założenia:

0) Zdecydowanie najwięcej czasu poświęcem na wybór stołu.

1) Nie wchodze na stół, gdzie ilośc rozdań/h przekracza 80 i siedzi więcej, niż 1-2 shortów (niekoniecznie grających SSS).

2) Gram sztywno SSS na PF, ale:
a) Jeśli reraisuje mniej shortstack na PF to nie mając AA-KK klikam w każdym przypadku FOLD (chyba że widzę, że koles nie ma pojęcia o grze i wchodzi ze wszystkim, to wtedy all-in)

b) Na wybitnie niesprzyjającym flopie przeciwko BSS nie gram c-beta - najczęściej i tak sprawdzi. Przykład: ja reraise z pozycji CO i 77, BB call. Flop AQ2. Druga sytuacja: mam np TT (overpair na flopie) i 2 rywali a flop jest suited - a ja nie mam nic w kolorze.

c) Jeśli mam monstera, to gram flopa pasywnie (check/call i dopiero od turna agresywnie). Przykładowa ręka, którą podwoiłem w taki sposób: ja - QQ, flop Qxy rainbow. Ja check, koleś bet ja call. turn - nieznacząca karta, ja all-in (bo niewiele zostało), koleś oczywiście call :D :D

Następnie zwiększyłem liczbę stolików do 6 :P

Wyniki:

Jak widać, SSS w sprzyjających warunkach działa. Wyniki "kasowo" nizłe, a nawet więcej niż niezłe, jednakże wyrobione dopiero 86PP. Dziś i w sobotę nie gram w ogóle - w niedziele - nie wiem.

Deadline oddania pracy promotorowi upływa w poniedziałek o 13.15. Troszkę jeszcze brakuje. Niewiele, ale zawsze coś.
Powinno się udać.Trzymać kciuki !!

Troche statystyk:

Kilka komentarzy:
- Taki, a nie inny wynik na QQ spowodowany jest dwoma wrednymi bad-beatami, kiedy moje biedne królewny Q:dQ:h najpierw starły się z niedobrymi i ciemnymi A:cA:s a za drugim razem nie mogły wpasować w swój strój koloru flopa, który bardzo przypasował do twarzy Niemcowi przy stoliku X(

- Wtopka na KQ również dość pechowa - najpierw sprawdzony i przegrany c-bet, a za drugim razem moje 2 pary sie nie utrzymały.

Teraz odnośnie wyników: TAK WIEM, TO PRZEJDZIE. Przez dłuższy okres nie da sie utrzymywać wyników na takim poziomie - jestem świadomy i "wyrównanie" przyjmę ze spokojem. W końcu to tylko 15Euro, które dostałem za karę - tydzień nieobecności na PP !!

Tymczasem lecę na obiad i wracam do pisania "dzieła życia" - jak to mawia kolega z roku :P

16 odpowiedzi
MoroP

Fajny wykres, życzę utrzymania go w obecnym trendzie wzrostowym :)

To na początek życzę ukończenia i obronienia "dzieła życia", bo widzę, że czasu masz niewiele. Kciuki mogę trzymać, ale to chyba wszystko w Twoich rękach jest:D

Pozdrawiam

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dziś krótko, bo mało czasu :D

Jak mozna sie było domyślać, przyszła niewielka korekta na wyniki ;)

Po pierwsze R O B E R T K U B I C A !!!!

Po drugie - graliśmy w nogę jak szmaciarze... Trudno,,,
POLSKA!!!! BIAŁO - CZERWONI !!!!

Teraz trzeba dokopać Austrii :)

Po trzecie - jutro dzień sądny - praca wydrukowana, idzie do promotora po ocene :) Musi być dobrze !!

Odnosnie pokerka - jutro troszke rozdań może pogram, to napisze cos wiecej, troche statystyk moze, jakies plany :D :D:D

A tymczasem - hej Polska Podolska :] :] :]

thened napisał

Nie zgadzam się. Nie znam się specjalnie na piłce, ale na moje oko Polska zagrała niezły mecz. Poza fragmentami pierwszej połowy gdzie widać było zdenerwowanie Polaków, grali dobrze, przez długi okres 2 połowy byli moim zdaniem lepsi niż Niemcy. Pierwsza bramka dla Niemców ze spalonego, druga po fatalnym indywidualnym błędzie, który nie może się zdażyć w dzisiejszym footballu, gdzie wszyscy obrońcy nawet minimalnie naciskani wybijają piłkę na aut/rzut rożny bez cienia zastanowienia. Szkoda, ale jak byłem pesymistą, tak teraz optymistycznie patrzę na następne mecze:D

maggman napisał

thened napisał

Nie zgadzam się. Nie znam się specjalnie na piłce, ale na moje oko Polska zagrała niezły mecz. Poza fragmentami pierwszej połowy gdzie widać było zdenerwowanie Polaków, grali dobrze, przez długi okres 2 połowy byli moim zdaniem lepsi niż Niemcy. Pierwsza bramka dla Niemców ze spalonego, druga po fatalnym indywidualnym błędzie, który nie może się zdażyć w dzisiejszym footballu, gdzie wszyscy obrońcy nawet minimalnie naciskani wybijają piłkę na aut/rzut rożny bez cienia zastanowienia. Szkoda, ale jak byłem pesymistą, tak teraz optymistycznie patrzę na następne mecze:D

Zgadzam się z tobą!!! POLSKA!!

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

A wedlug mnie zagrali slabo. Niemcy byli lepsi, pomimo że nie grali nic nadzwyczajnego. Nasz atak (za wyjątkiem ostatnich 10 minut 1 połowy i pierwszych 25 drugiej) praktycznie nie istniał. Ile mieliśmy tak naprawdę groźnych i 100% sytuacji, które WYPRACOWALIŚMY? Bo jakoś nie mogę się doliczyć.
Niemcy niestety kontrolowali ten mecz i trzeba to obiektywnie przyznać. Jedyna nadzieja, to że Chorwacja też nie grała nic nadzwyczajnego, ale Austria w 2 połowie pokazała, że potrafi grać. Może być ciężko. Wierzyć trzeba !!!

P O L S K A ! ! ! ! !

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Czas napisac coś nowego, bo dawno nic nie bylo;)

Od pokera przerwa, udało się wyrobić punkty potrzebne do odblokowania bonusa i wszystko wypłacone na MB. Teraz jak mam wolne, to oglądam euro albo spamuje forum:P

Ostateczne poprawki w magisterce musze naniesc dzis/jutro i w poniedzialek bedzie zatwierdzone przez promotora - pozostanie bieganie za recenzentem - kto to qrwa wymylil, zeby samemu szukac recenzenta wylosowanego przez dziekanat, a na uczelni podobno bywa rzadziej niz ja... Nawet nie wiem jak chlop wyglada etc - bedzie ciekawie, bo prace trzeba oddac za 2 tygoidnie najpozniej zrecenzowana etc ;)

Dobra. Ogladamy Portugalie, potem kibicujemy Szwajcarii i przygotowujemy się psychicznie na jutro.

P O L S K A !!!!

w piatek wycieczka 5 godz pociagiem do domu, zeby w niedziele znow wrocic. Kocham PKP. Znow brud i smrod. A no i oczywiscie "punktualnosc".

Generalnie to padam na twarz. Wstaje ok 6-6.30 zaleznie od dnia i chodze spac po 24. Ale tylko do poczatku lipca. Obrony 1-4.07. Oby :]

MoroP

Życzę powodzenia na obronie :)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Wiec krotko i na temat...

W pokera troche gralem na starsach, ale nie o tym dzisiaj bedzie :]

Promotor prace ocenil na 5.0, recenzja super etc. Za to recenzent - takiego to z kilofem szukac na cmentarzu. Jak juz po tygodniu go znalazlem i wsadzilem mu prace w lapska, to przez tydzien do niej nie zajrzal. Dzisiaj do niego poszedlem, ze mam DO DZIS termin slozenia dokumentow na obrone, to w ciagu pol godziny "spradzil" i recenzje napisal. Wynik? "Bardzo slaba praca, ledwo 3,5"

Taka ocena dowodzi jedynie, ze poza spisem tresci przeczytal tam - niewiele. Z 5 glownych "punktow zaczepienia, ktore sa konkretnie zle" - odpowiedzi na 3 mozna znalezc w 1 i 2 rozdziale pracy... Z jedym zarzutem sie zgadzam.

Pozostaje zarzut 5 - mianowicie "chaotycznie napisana bibliografia" - coz - poukladana ona jest alfabetycznie wedlug nazwisk autorow i nastepnie - w przypadku kilku pozycji tego samego autora - wedlug roku wydania. CHAOS JAK NIC... Slow brakuje...

Poszedlem odreagowac na boisko do kosza - gralismy z jakimis kolesiami i wybilem palec wskazujacy reki prawej... Spuchl jak jasna cholera i boli. Zlamane to nie jest, bo ruszac sie da. Przejdzie po tygodniu. Oby. JAk sie sypie, to wszystko... Jutro mnie czeka wycieczka do dziekanatu i wytlumaczenie pani, ze ona ma ode mnie przyjac dokumenty po terminie i ja sie bede bronil w lipcu - termin niby ustalony na poczatek. Pozyjemy, zobaczymy.

Ide sie uczyc :P

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dobra - krótko i na temat, bo średnio w stanie pisac coś jestem - praca MGR obroniona na kochanej Politechnice Wrocławskiej na 5,5 (sic!!). Jako, że przez następne kilka dni planuje świętowanie, toteż na forum wrócę w przyszłym tygodniu :D

Pozdrówka Panie i Panowie oraz powodzenia przy stolikach (wszelakich, nie koniecznie tylko karcianych):D

Oleyy1

ehhhh, swietuj, swietuj. wlasnie sie konczy najcudowniejszy okres w zyciu :)

MoroP

thened napisał
Dobra - krótko i na temat, bo średnio w stanie pisac coś jestem - praca MGR obroniona na kochanej Politechnice Wrocławskiej na 5,5 (sic!!). Jako, że przez następne kilka dni planuje świętowanie, toteż na forum wrócę w przyszłym tygodniu :D

Pozdrówka Panie i Panowie oraz powodzenia przy stolikach (wszelakich, nie koniecznie tylko karcianych):D

Wow, dziobak 5,5 :) Gratki :)

kaczuba

Haha, rzeczywiście dziwna ta ocena, jak już taki zdolny jesteś to czemu nie 6? :D Hehe, ale w sumie dobre i 5,5. :) Ja na przykład max mogę dostać 5.0. X(

Gratulacje. :)

Gratulacje!

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

A zajrzałem jeszcze przed wypadem weekendowym na chwilkę ;)

5,5 = celujący = lepiej się nie da :D :D (tak wiem, skromny jestem, mam to po przodkach - Mieszku I oraz Kazimierzu Wielkim)

Za wszelkie gratulacje dziekuję ;)

Odnosnie końca najprzyjemniejszego okresu w życiu - wszystko się kiedyś kończy niestety, ale - "coś się kończy = coś się zaczyna". Grunt to z podniesioną głową kroczyć do przodu :)

MichaU1337

No to kiedy Neddy wracasz do gry :)