Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] SSS vs BSS

32 Posty
19 Użytkownicy
0 Reakcje
3,585 Wyświetlenia

Skoro masz BR na NL50 SSS to opcja 1 na pewno odpada. Albo ciśniesz dalej SSS z modyfikacjami (staty + steale), albo próbujesz NL10 BSS.

Jak już pisałem post wcześniej to zależy od czasu, jakim dysponujesz. Jeśli masz go sporo, to wybierz BSS, rozegrasz sporo rąk, przejdziesz niedługo na NL25.

Jeśli tak mocno średnio, to zostań przy SSS, dobij do NL100 / NL200 i wtedy popatrz co dalej.

Pozdrawiam.

AltairZiom

A co sądzicie o graniu BSS na NL04 ? np na starsach ? Będzie do opłacalne czy lepiej zaczekać na nl10 ?

Ja czekam do bss NL10. W sumie nie mam wyjscia, bo NL10 to najnizsze stawki na FTP, ale mysle ze jakbym mial opcje to i tak bym nei gral na NL4, bo to srednio oplacalne porownojac do grania sss NL10 na 6-9 stolach.

diablik7

Danny917 napisał
Z 60$ BR przeszedles na BSS 10NL?! ;o
Wg zasad BSS to chyba jakies 3x za szybko :P

Sluchajcie, BR management jest OK, ale trzeba grac w "strefie komfortu". Dla przykladu ja SSS zaczalem z 50$ od NL20. Po prostu "wyobrazilem sobie", ze mam 200$ na gre. Te 600 zl to sa pieniadze, ktore bylem w stanie przeznaczyc na gre w pokera i nawet jesli nie byly w calosci na platformie to ja fizycznie je mialem i bylem w stanie je spokojnie wplacic do poker roomu w razie powaznego swinga.

Grajac na NL50 juz czulbym sie niekomfortowo, bo przegrywajac np. 10 BI (400 zl) jednego dnia czulbym powazna strate. Poza tym nie moglem zaczac nauki od takiego limitu.

Czytam czytam, i nie moge sie naczytac:) Ci z was ktorzy tak ladnie sobie radza z SSS, czy moglibyscie sie pochwalic na jakich platfromach tak ladnie wam poszlo ??? i ile czasu Wam to zajelo ??? =)

compadre

Na pytanie czy lepiej grac BSS nl10 czy sss nl50 powiem jedno: NL10!!!! - powod bardzo prosty - czym nizej tym gorsi graczej. Ja na BSS NL10 zarabiam 2 razy wiecej kasy co miesiac niz na SSS nl50. pozdrawiam

Wlasnie tez sie zastanawiam.

Ja zaczalem z $50 z PokerStrategy na PokerStars. Najpierw bylo w miare, 20$ do przodu ale pozniej wszystko sie odwrocilo i spadlem do $20 w BR.

Od tego momentu zaczalem odrabiac na NL2 wplacajac minimum czyli $1 i grajac dosc luzno (polujac na sety gdy widze ze ewentualne trafienie jest w stanie pozwolic mi zarobic 8x lub wiecej lub z wysokimi kartami) i w ciagu 3 dni weekendu (z pt) odrobilem 10 dolarow.

Wiem ze to nie jest fortuna. Ale w porownaniu ze spadkiem w ciagu ok 7-10 dni o $50 w SSS to i tak niezle.

Osobiscie mam mieszane wrazenia co do SSS.

:) skad my to znamy :) ;) dlategoz czekam na wypowiedzi naszych kolegow ktorzy odnalezli mlekiem i miodem plynaca kraine w SSS :P

mik1984

BSS daje większą szansę przełożenia przewagi umiejętności na EV. Ponadto jak przy stole nagromadzi się trochę SSS'ów walę im MTT'owskie small balle. Chcecie cwaniacy grać wedle książki? Nie ze mną! Bardzo szybko ich zmuszę do rozluźnienia SHC albo ich tak zażółwie, że nie biorą udziału w grze.

Hehe niezle niezle , nowa strategia gra z SSS zażłwianie :D :) ;P tylko jak SSS troche mysli to gosc przed nami robi raise 4bb ,, to wtedy z QJ albo KQ tego pokroju robie all :) i bardzo czesto odpuszczaja panowie zażlówiacze, nawet powiedzialbym 75-85%

mik1984

Dlatego w small ball robi się raise o 2.5 BB. Możesz spokojnie odpowiadać sobie tymi agresywnymi All-in ami. Aż osiem razy mnie nie złapiesz z kartami gorszymi niż QQ+ AK+, a jak zobaczę, że strasznie agresywnie kradniesz, to sprawdzę cię nawet z JJ+, AQ+. Ta metoda zarobiła mi w zeszły weekend 200$, więc działa.

@mik1984 - to pewnie grasz na FTP, bo tam trzeba grać bardzo LAG, żeby ugrać cokolwiek :P Ale mam tam co nieco i spróbuję small balla :]