Mam pytanie do graczy SSS o to kiedy uzupełniacie swoj stack?
Czy to się dzieje odrazu gdy wam brakuje tylko 1,5BB czy czekacie dłuzej
Mam pytanie do graczy SSS o to kiedy uzupełniacie swoj stack?
Czy to się dzieje odrazu gdy wam brakuje tylko 1,5BB czy czekacie dłuzej
Zdecydowanie jak najczęściej, mając w stacku 20 BB, grasz najbardziej optymalnie ze strategią. Chyba nie chcesz mieć 17,18 BB i dostać AA/KK? Ja zawsze robię tak: sumuję BB i SB, na NL10 to jest:
$0,10 (BB) + $0,05 (SB) = $0,15 -> skopiuj sobie wartość 0,15 a następnie gdy będziesz po Big Blindzie, czyli będziesz miał $1,90 dawaj Rebuy i Ctrl+V, do $2,05, tak, że po Small Blindzie będzie nadal $2.
Analogicznie dla NL25:
$0,25 (BB) + $0,10 (SB) = $0,35
Bardzo szybka i wygodna metoda, polecam i pozdrawiam.
Witaj
Nie sugeruj się że w artach piszę żeby uzupełniac gdy mamy min 15BB. Swoją drogą można by było to zmienic i napisac dopełniaj stack zawsze do 20BB
Pozdrawiam
Sugeruje dopelniac jak najczesciej. Ja ostatnio grywam na PS i na FTP i sa tam opcje, ktore pozwalaja wogole sie nie martwic:
- na FTP ustawiasz w opcjach auto-rebuy auto top-up to 20 BB i za kazdym razem jak Twoj stack stopnieje nawet o centa ponizej tych 20 BB automatycznie sie zaladuje
- na PS w opcjach auto-rebuy ustaw zeby dokupywalo kiedy spadniesz do 19BB i jako domyslna wartosc na stol ustaw 20 BB.
Dzieki tym opcjom mozesz sie skupic na grze i nie myslec wogole o doladowaniach bo soft bedzie robil to automatycznie za Ciebie. Dzieki temu mozesz grac wiecej stolow bez pogorszenia jakosci Twojej gry.
Osobiście uzupełniam stacka zawsze po wpłaceniu SB ( jeżeli daje auto fold to automatycznie dodaje sobie to 1,5BB, tak żeby na buttonie mieć już pełnego stacka). Jednak gdy kiedyś na treningu zapytałem magica, czy takie uzupełnianie jest dobre, powiedział, że uzupełniać się powinno w każdej wolnej chwili, jednak tak częste uzupełnianie jest niezgodne ze strategią i będzie -EV. Z tym się jednak zgodzić nie mogę, jak większość z Was pewnie. Coś mi się wydaje, że magic czytając moje pytanie coś przekręcił i udzielił błędnej odpowiedzi. Tak czy inaczej, uzupełniaj stacki, jak tylko często się da. Nie znasz dnia ani godziny, kiedy otrzymasz kartę na wejście all-in preflop. A wtedy zawsze lepiej mieć pełnego stacka
Pozdrawiam
idąc tym tropem można zadać pytanie dlaczego nie grać sss z np. 2,5 w stacku przecież wtedy przy dobrych kartach jakie gramy więcej zarobimy...? ;>
Bo w zaleznosci od wielkosci stacka spada/rosnie efektywnosc. Najbardziej oplacalna gra jest small stackiem (do 20BB) lub big stackiem (100BB), granie pol stackiem sie w ogole nie oplaca. Strategia SSS polega na tym, zeby jak najszybciej wejsc allin (najlepiej na flopie) i zmusic do tego przeciwnika, im wiekszy stack tym jest to trudniejsze do zrobienia "naturalnym" stylem gry (czyli bez overbetow).