Przejdź do forum
Overpair i Two piar...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Overpair i Two piars vs domniemany set

7 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
533 Wyświetlenia
Marg0z

Bardzo często na flopie mam overpair albo nawet dwie top pary i niestety często zdarza się że oddaje stacka w takich sytuacjach, bo jak widze jak grają ludzie na Nl25 na everst to nie da sie tego foldować ! a jednak zawsze wpadam na seta ... czy to downswing czy moje blędy;/ acha no i stosuje zasade Call20 z pocket pair lecz nigdy nikt mi się nie wypłaca nawet ułamkiem swojego stacka ! jak mam rozgrywać seta kiedy jest na stole Flushdraw albo inny niebezpieczny board ?

6 odpowiedzi
Motopompa

Przede wszytkim zmien room. Serio. Ja tez przenioslem sie na everesta ale gra tam to meka pomijajac ze soft evidentnie rigged, gutshoty wchodza w 50% (a ja wale overberty zeby bronic). Paranoja. Wtopilem 300$ przenioslem sie na innego rooma i bajka. Normalna gra,normalne prawdopodbienstwo. Do tego w everescie jak zrzucisz karty to soft specjalnie wrzuca takei karty na turna i dalej zebys myslal:cholera moglem grac. I pule rosna i rake tez a co donk wygra to ja odegram i wszyscy jesesmy na zero i gramy dalej i rake rosnie itp itd.

Dlatego everest ma w interesie promowac donkow. Rzuc tego rooma radze ci.

No i oczywiscie stary motyw set vs street albo dwie pary.

I najlepszy bardzo czesty ak (aq) vs a5 i a5 robi streeta. Chyba zbyt czesto tam to wypada.

A zeby udowodnic moja ostania reka na tym dziadzie:

ja kq jeden pik raise kolo call flop a t x dwa piki ja check on bet ja all inn turn j pik river pik ja flush on at, i w stylu donka sie podwoilem a chcialem juz wylaczac soft i zapomniec o tej przygodzie.

Jakie mialem szanse???? wazne ze byly bo soft je wykorzystal.

co do setów i call 20... Spróbuj może od czasu do czasu podbijać swoje pockety z pozycją przy 1-2 limperach. Wtedy o wiele łatwiej ich zestackować jeśli trafisz, bo zwykle na seta Cie nie obstawiaja. Jeśli nie trafisz to przynajmniej grasz postflop z inicjatywą

Marg0z Autor wątku
Marg0z

chyba vindu zrobie tak jak mówisz ... zacznę częściej podbijać pockety (najlepiej z pozycją) nawet przy paru limperach... rzeczywiście wtedy będzie łatwiej kogoś wyzerować ;d

Motopompa

Na everescie nikogo nie wyizolujesz, zaręczam ci.

Mało tego nawet ci co trafia po flopie bottom pair beda callowac i upragnionego seta albo 2 pary trafia na dalszych streetach.

Nie wiem dlaczego sie meczysz na tej platformie ja nawet odpuscilem reszte bonusu bo szkoda mi bylo nerwów.

No ale kazdy robi jak chce.

Amen.

Marg0z Autor wątku
Marg0z

Ty może wierzysz w to że softy są podkręcane ... ja akurat nie wierze w to :D zresztą w tym temacie chodziło mi bardziej o to co napisał vindu :D jak bardziej oskubać gości kiedy to ja trafiam seta

Motopompa

Za everesta nie dal bym sobie nic uciac bo rżnie głupa soft żeby tylko wielkie pule sie przetaczały przez stoły.

Starsy, ftp - tam graja zbyt duze pieniadze zeby krecic cos z softem.

- oczywiscie to moja teoria, niekoniecznie sluszna.

A co do czyszczenia stacka setem: nikt ci nie wplaci jak po limpie nagle explodujesz ciagiem betow, przeciez to widac jak na dloni.

Raisuj pary jak wczesniej pisal ktos i wtedy bedziesz mniej oczywisty.