Napisane przez rusher88
Siema.
Zobacz czy nie da sie stealowac wiecej, bo OK, pewnie na NL25 ktos tam cos broni, ale ogol nadal moze duzo foldowac - cisnij pod autoprofit.
Robie co w mojej mocy =D tylko jest naprawdę dużo unk-fiszów i nie chce na nich stealować kompletnego śmiecia. Vs dwóch regów najczęściej otwieram A2C.
Tak patrze na macierz 3betow i sadze ze mozesz sie temu przygladnac konkretniej + odniesc tez do frekwencji resteali, bo zobacz ze 3betuje tak na prawde nie malo vs EP, sporo vs MP, za to dziwnie malo z blindow vs LP.
To fakt, podkręce ciśnienie ;d
Plaski callopen
Zauważyłem, przypadłość "pofullringowa", ale zmieniam to troszkę teraz, dużo handów cisne po prostu pod przeciwnika, więc nie mam już "stałego" range'u, który calluje, jest coraz bardziej uzależniony od przeciwnika, a przede wszystkim jego postflopu
Dosc duzo, nie przesadnie, ale w strone 'duzo' foldujesz do 3betow, wiec musisz uwazac czy tego nie exploituja.
Jesli R/F vs sqz to po prostu fold vs squeez, to jest .. spory
Jak mnie 3betuje reg mający 5-6% 3beta to po prostu dużo folduje. Staram się bronić ile mogę, ale nie trafiam flopów =D
Zwroc troche wiecej uwagi na spory OOP kiedy grasz jako PFR, bo masz nizszy CB niz IP, a do tego sporo check/foldujesz. Mozna zobaczyc jak grasz cbety z danych pozycji + mozesz zobaczyc czy na wszystkim co otwierasz profitujesz. Tutaj opcji jest duzo, ale warto po prostu zobaczyc czy nie palisz BB przez to ze nie bronisz swojego range bedac OOP.
Zawsze mnie to mega dziwiło, ale jakoś sporo regów zaczyna IP nie foldować na cbety i ładuje się potem w jakieś idiotyczne spoty, w których nie wiem co zrobić na T. Generalnie zasadę mam taką, że cbetuje i barreluje jak mam equity/ dochodzi mi dodatkowe equity, pomijając sytuację w których ta karta nie generuje aż tak dużego FEq i często dostanę call (warto chyba wtedy zagrać x/r?). Autocbetuje jeśli ktoś ma 55+ fold vs cbet no i jakieś boardy, które się po prostu zawsze cbetuje.
Zastanawiam sie tez jak budujesz sie CB range, bo masz 46% fold.
nie ogarniam o co kaman ;d
No i tak patrzac na F/T/R jako ogol, sadze ze moze troche wiecej uwagi overall powinienes poswiecic wlasnie cbetowaniu
w jakim sensie?