Przejdź do forum
NL2,NL5 SH 27k hand...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2,NL5 SH 27k hands

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
256 Wyświetlenia
bobocop

Hej

Nie umiem wygrywac na NL2. Stoje w miejscu generalnie. Trochę do góry, trochę w dół. Proszę o analizę co mogę poprawić.

Poniżej statystyki z 27k rąk na NL2/NL5 SH, trochę ZOOM, na dwóch roomach. Wszędzie gram tak samo.

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Z góry dzięki

pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
rusher88

Siema.

Ok, najpierw moze 1 screen, bo tutaj mamy pozycyjnie wszystko, chociaz nie ma tego szczegolnie duzo :)

W zasadzie, to ja sie domyslam co jest Twoim problemem, wystarczylo ze zobaczylem VPIP i PFR :)

Niestety, ale sadze ze po prostu za luzno... za luzno jak na NL2, pewnie troszke za luzno w stosunku do umiejetnosci postflop i to sie moze na prawde mocno odbijac na wynikach.

Na pewno sadze ze z EP da sie miec winnings na +, tyle ze recepta na Ep to jest nawet overtight! Lepiej grac zbyt tight na tych stawkach... przeciwnicy i tak sie do Ciebie wyplaca, niz za luzno i pakowac sie w mase trudnych spotow OOP.

Steale duze? Zgoda, to mi sie podoba, o ile z MP nie przesadzasz. Tyle ze to jest preflop... a zaraz zobaczymy co robisz z tym dalej.

3bet masz dosc spory jak na te stawki :) Tutaj tez preflop nie wyglada to dziwnie, przeciez czasami widuje sie wyzsze :)

Twoj problem wg mnie jest tu... CB flop, a w zasadzie ogolnie cbety. Kilka rzeczy:

- popatrz na % swojego cbetu, jest wysoki, pewnie wyzszy niz u bardzo wielu osob... tak, tylko ze Ty grasz luzniej niz one

- dodatkowo zobacz na to, ze z kazdej pozycji ten % jest podobny, a przeciez z BU grasz 2x luzniej niz z EP, nie mowiac o tym, ze na BU jestes IP, a np. kiedy stealujesz z SB jestes OOP

- ogromny spadek cbetu z flopa na turn

Sadze ze palisz mase BB, ktore robily by Ci profit zbyt automatycznymi cbetami, zamienianiem srendich rak w bluffy, cbetowaniem zlych graczy itp. a dodatkowo pewnie od turna, duzo z tych spotow oddajesz bez wiekszej walki

Teraz 3bet poty... nie widze dokladnie jak to wyglada, ale spodziewam sie ze tendencja bedzie ta sama, tyle ze tutaj mamy duzo wieksze pule, a range przeciwnikow, ktorzy calluja twoje 3bety sa o WIELE wezsze i mocniejsze niz tych, ktorzy calluja Twoj Raise pre.
Idea light 3betu, to w duzym % czasu wygranie potra PREFLOP. Light 3betujesz goscia, ktory wg Ciebie folduje duzo - jesli duzo folduje to ma waski range, kiedy juz nie spasowal - waski czesto = mocny, wiec Twoja idea NIE powinno byc atakowanie takiego range na sile!

Jesli CCPF oznacza Twoj calling range, to tutaj tez moge sie tylko domyslac, ale kiedy widze Twoje tendencje gry i Fold to CB 53%, to sadze ze moze byc tak ze... callujesz troche zdominowanych rak ( przyklad typu ATs vs gosc, ktory otwiera z EP ) i pozniej dosc szczerze foldujesz ( przy czym nie ma tragedii! ), ale byc moze tez overplayujesz swoje srednie uklady i wtedy byloby fatalnie.

Sadze ze kiedy przestaniesz w zasadzie samemu palic kase na te niepotrzebne akcje, to zaczniesz dosc szybko wygrywac. Moje sugestie:

- filmy video o cbetach i 3betach:

https://polska.pokerstrategy.com/video/#searchtext=cbetach&key=all&contenttype=0&gametype=0&tablesize=0&languages=pl,en&levels=basic,bronze,silver,gold,platinum,diamond&lowerlimit=0&upperlimit=100&ob=date&od=desc&page=1&rpp=10

https://polska.pokerstrategy.com/video/#searchtext=how%20to%20deal&key=all&contenttype=0&gametype=0&tablesize=0&languages=pl,en&levels=basic,bronze,silver,gold,platinum,diamond&lowerlimit=0&upperlimit=100&ob=date&od=desc&page=1&rpp=10

- a nastepna rzecz to forum oceny rozdan i wrzucac spoty typu:

a) cbety w multiway kiedy nie masz
b) cbety w multiway kiedy masz srednio
c) cbety w HU kiedy nie masz
d) cbety w 3bet pot kiedy nie trafiles

i przycisnac mocno ten aspekt gry.

Odpowiedz
Cytat