Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2 Zoom 10k

7 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
317 Wyświetlenia
karlick

Witam, proszę o analizę, z góry dzięki :)

Uploaded with ImageShack.us

Będę wdzięczny za pomoc w ich rozczytaniu.

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
karlick Autor wątku
karlick

PS. Wiem, że 10k to nie jest jakaś super reprezentatywna próbka, ale mam triala 30 dni, więc muszę się spieszyć, aby zakitować leaki i zarobić na full version :D

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Siema.

Probka faktycznie nie jest zbyt duza :) Dodatkowo nie dodales czy to jest FR czy SH, a to wiele zmienia -> jesli FR, to grasz stosunkowo ~luzno, a jesli SH, to ~tight ABC. Dopisz to prosze i przejde do analizy stat.

Odpowiedz
Cytat
karlick Autor wątku
karlick

Napisane przez rusher88
Siema.

Probka faktycznie nie jest zbyt duza :) Dodatkowo nie dodales czy to jest FR czy SH, a to wiele zmienia -> jesli FR, to grasz stosunkowo ~luzno, a jesli SH, to ~tight ABC. Dopisz to prosze i przejde do analizy stat.

Uciekło mi, to jest gra Full Ring.

Dodatkowo daję też raport z gry na pozycjach.

Uploaded with ImageShack.us

Aktualnie przeglądam tabelkę rąk startowych i tam już sam widzę, że trochę poluźniłem swoją grę.

Odpowiedz
Cytat
karlick Autor wątku
karlick

Czekając na analizę sam przejrzałem staty dotyczące rąk startowych w zależności od pozycji i zrobiłem sobie ściągę używając Sticky Notes:

EP Otwierać +AJs
No 3bet AJ, AT, JJ
Fold Low Pairs
MP No open -99
no open A9s
3bet +AQ, +TT
No call 3bet z zero
CO Raise Broadway, Pairs
BU Raise Br, Pairs, Suited Conn
Limp = Raise Br
3bet = AK, QQ
SB Raise Br, Pairs, Suited Conn
Limp= Raise Br,
3bet = AK, QQ
BB No 3bet 77
3bet AJs, 88

To są rzeczy, które mogą mi pomóc w zmniejszeniu VPiP w grze preflop.

Osobiście jestem jednak zdania, że nauka Pokera preflop a postflop to jednak 2 róźne dziedziny. Najpierw muszę jak najlepiej opanować tę pierwszą :D

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Hmm, z pewnoscia to czego robic nie powinienes, to zakladac, ze grasz zbyt luzno/zbyt tight i ze musisz zmniejszyc/zwiekszyc VPIP/sth. To nie o to chodzi. Mozna na FR wygrywac grajac 12/10, ale moze wygrywac grajac 20/18 - zalezy po prostu od tego jak rozumiesz swoja gre.

- masz tak sam steal z CO jak z BU -> wiec albo z CO stealujesz za duzo, albo z BU za malo -> musisz patrzyc kto siedzi za Toba i czy jest bardzo tight czy nie = czy chcesz go stealowac z any2 czy nie. Staraj sie jednak maxymalizowac steale z BU.

- z SB stealujesz wiecej, ale na NL2 powinienes stsrac sie stealowac maxymalnie duzo, jesli przeciwnik Ci na to pozwala. Zazwyczaj Twoim przeciwnikiem bedzie gracz, ktory folduje za duzo bo jest tight, albo fish, ktory nie bedzie foldowal.

- masz dosc szeroki, ale plaski i raczej nie pozycyjny 3bet - pamietaj, aby skupic sie na wykorzystaniu pozycji + maxymalizowaniu 3betow bedac IP.

- staraj sie za duzo nie callowac 3betow, a w sumie w ogole nie robic tego OOP

- masz bardzo niski cbet flop, bo <50%, a na tym limice na FR, gdzie ludzie folduja strasznie duzo, on powinien byc spokojnie blizej 70% niz 50%.

- masz spory fold to CB - ale na NL2 to jest raczej spoko

- strasznie duzo 3betujesz vs steal ( restealujesz ), zobacz czy na pewno profitowo, bo Twoje wartosci sa na prawde ogromne :).

Odpowiedz
Cytat
karlick Autor wątku
karlick

Dzięki wielkie za cenne uwagi.

Oczywiście że nie chodzi o grę tight lub loose, ale jestem jednak graczem tight, który -grając wcześniej bez trackerów - za bardzo poszerzył swój zakres rąk i teraz muszę to poprawić.

Nad stealami popracuje, aczkolwiek wynika to z faktu, że często przez stealowanie ktoś mnie callnął i potem ładowałem się w głupie spoty, więc ten mały współczynnik ma właśnie takie przyczyny.

To samo z SB, stealując BB, w razie walki blindów jestem OOP, i to mnie powstrzymuje przed max. stealami.

3bet to prawda, muszę nad tym usiąść

Cenna uwaga o call 3bet OOP dzieki :fdrink

3bet vs. steal, no czasem niepotrzebnie zakładam, że gość kradnie i zrzuci się do mojego 3beta :facepalm:

Dzięki za wszystko, :fdrink :fdrink

Odpowiedz
Cytat