Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] NL10 sh rush

9 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
420 Wyświetlenia
magda25uk

Hej!
Gdyby ktos mogl sie wypowiedziec, byla bym bardzo wdzieczna.
Od niedawna ucze sie SH (wczesniej FR tez rush), ostatnie 20k rak to proby wprowadzenia modyfikacji do wczesniejszego stylu:
- zaciesnienie rangu (gralam 23/20, co na mikro chyba jest zbyt loose)
- zmiejszenie cbetu, bo ludzie sie i tak nie zrzucaja
- skupienie sie na wyciaganiu value
- unikanie gry oop
- staram sie ograniczyc WTSD, ale z racji malej ilosci cbetow czesciej bluffcatcheruje (to chyba wina za malej agresji??)

Co powinnam zmienic zanim zaatakuje nl25?

Z tego co widze to:
1. Wiecej 3betu z pozycja
2. Zmniejszenie Fto3b, ale jak to zrobic? Co callowac a co 4betowac na mikro?
3. Zwiekszenie cbetu
4. Zmniejszenie WTSD
5. Zrobic cos z red line, ktora dosc gwaltownie opada

Z gory dzieki _thumbsup:

8 odpowiedzi
fidelloz

Jak dla mnei jest spoko :P

Na NL25 sie nie dzieje nic strasznego, wiec luzz _thumbsup:

magda25uk Autor wątku
magda25uk

A co z czytelnoscia postflop? Niski ch/r, niski donkbet?
Na nl10 gracze tego nawet nie zauwazali, podobnie niskiego poziomu mam sie spodziewac na nl25 czy tez starac sie juz teraz cos z tym zrobic?

Dzieki

fidelloz

Ja sie nie podejmuje analizy statsów, bo dla mnie PT jest zupelnie nieczytelny.

Odpowiadając na Twoje pytania, poziom na rushu na NL25 chyba nie rozni sie zbyt od NL10. Dla mnie skok byl duzy pomiedzy 25 a 50 na SH. Na 25 ludzie troche wiecej rozumieja, ale regowie sa dalej slabi i eksploatowalni.

Co do rzeczy na które bym zwrócił uwagę to umiejetnosc valuebetowania i thin vbetowania. Czyli pobawienie sie liniami bet-check-bet, pomyslenie jakbys betowala sizing na river, na roznych typach bardow TP. Czy masz 2 czy 3 streets of value i ktore lepiej wziac (flop+ turn, flop + river, turn + river). Czy placa Ci na danym boardzie drawy, czy vs missed cbet bedziesz blefowana etc.

Ja na Rushu gralem cos kolo 21/18, nie jestem specjalista bo 90% volume robie na ringach. Zamiast zwezac lubilem poluzniac zakres, poniewaz wierzylem w tzw. Steale z UTG :ayfkm: . Gracze byli na tyle tight, ze czesto nie dostawalem zadnej akcji. A majac fisza otwieranie KTo+, czy Q9s+ z UTG jest wg mnie profitowe.

biorac pod uwage ze na NL10-25 powinno byc duzo slabszych graczy, to ja bym gral luzniej zamiast ciasniej.

Ponadto, wszystko zalezy od stylu. Ja gram na ringach cos 23/18/6.0 i notuje bardzo dobre wyniki. Wydaje mi sie ze winrate jest bardziej wynikiem rozumienia spotów i rangów anizeli pracy nad statsami.

To poprawne statystyki sa efektem dobrej gry, a nie dobra gra efektem poprawnych statystyk :)

rusher88

Siema.

To fakt, ten screen z PT3 jest fatalny do analizy :<

Da sie ocenic tylko podstawowe staty.

VPIP/PFR 8/15 to chyba dosc ciasno, nawet jak na rush? Chociaz moze na niskim limicie to calkiem OK. Do poprawy wg mnie 3bet IP, bo ten z blindow nie wyglada zle.

Za malo cbetow? Mysle ze wiecej cbetow na tym limicie bedzie korzystniejsze dla Ciebie. Male AF masz... ale to wynik malego cbetu itp.

Wg mnie na poprawe red line przyjdzie czas w przyszlosci, ona spada 90% graczy na micro. Poprawia sie ja zazwyczaj agresywniejszym graniem w odpowiednich spotach... trzeba sobie wyrobic dobry hands reading, no i w miare dobrze okreslac range villaina.

Duze WTS moze oznaczac zbyt duza ilosc calldownow, co przy malych cbetach moze byc faktycznie powodem lekkich strat, badz mniejszych zyskow - jesli zdarza Ci sie grac c/c flop ze srednim made/sth.

Nie zmniejszaj Ft3bet, to jest PT, on pokazuje duzo wyzszy niz masz w rzeczywistosci.

magda25uk Autor wątku
magda25uk

Napisane przez rusher88
Nie zmniejszaj Ft3bet, to jest PT, on pokazuje duzo wyzszy niz masz w rzeczywistosci.

Moglbys rozwinac, bo sie pogubilam ?(
PT zle wczytuje ta statystyke?
Zarowno dla hero jak i dla reszty graczy (chodzi mi o HUD-a zwlaszcza)??
Dzieki :f_thumbsup:

rusher88

PT3 pokazuje doslownie Fold to 3bet:

Hero podbija UTG, MP1 3betuje, CO folduje, BU folduje, SB folduje, BB folduje - dla PT3 oni folduja do 3betu! Tak wiec Ft3bet w PT3 trzeba umiec interpretowac, albo sciagnac inna statystyke ze strony PT3 ( nazwe dopisze jak sie dowiem jaka, bo zapomnialem - chyba ze ktos bedzie tak mily i dopisze za mnie :) ).

magda25uk Autor wątku
magda25uk

Up! Mogkby ktos podac nazwe tej statystyki zastepujacej ft3b?

ten stat jest od dawna poprawiony w PT

kiedys byl taki problem teraz go nie ma, wystarczy miec najnowsze PT