Cześć!
Zaczynam lekko pykać shorthanded na NL4 i wiem, że gra się trochę luźniej niż FR, ale nie wiem jak luźno
Może istnieje jakaś SHC na shorthanded dla obycia?
Z góry dziękuję.
Cześć!
Zaczynam lekko pykać shorthanded na NL4 i wiem, że gra się trochę luźniej niż FR, ale nie wiem jak luźno
Może istnieje jakaś SHC na shorthanded dla obycia?
Z góry dziękuję.
ja na nl4 gram mniej więcej tak:
utg
22-AA
AK,AQ,AJ
KQs
M
22-AA
AK,AQ,AJ,At
KQ,KJ
CO
22-AA
AK do A6s
KQ,KJ,KT,QJ,QT,JTS
AK do A9o
T9,98s
BTN
22-AA
AKs do A2s
KQ,KJ,KT,QJ,QT,JTs
AK do A6o
KQ,KJ,KT,QJ,QT,JTo
T9 do 65s
gram na bwin a tam są stoły 5 max więc z sb gram tak jak tutaj napisałem z utg, a utg otwieram tym co dałem w M
pozdro!
Ten range powyżej jest według mnie bardzo solidny i ogólnie ok. Jeśli jednak grasz ze statami i poczujesz się już pewnie w tej odmianie i na tym limicie, to polecam Ci rozluźnić steal z BUT. Na coś w stylu:
22+
Ax
K8s, K9o +
Q9s QTo +
J8s J9o +
T8o , T9o
54s+
Sporo ciekawej rozkminy na ten temat jest w sweating the coach rushera88 z ninjaiem
Ok, to tabela standardowa hasenbratena wydaje się być ok na start.
Dzięki wszystkim za pomoc.
Cześć ponownie!
Jako że wątek już jest to miałbym taki pytanie - co myślicie o graniu shorthanded na rushu? Dobry to pomysł czy lepiej na standardowych stolikach?
Zrob na rushu wiecej niz 6bb/100 to pogadamy (a to i tak baardzo dobry wynik jak na rusha).
Chyba w takim razie przeniosę się na zwykłe stoły SH, tylko szkoda, że mi bazy brakuje, bo nie mam jak selekcji stołów robić
Moglibyście mi powiedzieć jakie stoły na SH są dobre? Powyżej jakiej średniej puli i oglądalności flopa można siadać do stołu?
Generalnie wszystko powyżej 30% ludzi ogladajacych flopa, duzo wazniejsze jest zeby miec pozycje na fisha - im wiecej fishow przy stole tym oczywiscie lepiej. Im wyzsza srednia pula tym obv. lepiej.
Ok, a z czym izolujecie fisza gdy z pozycją, a z czym gdy bez pozycji, jak ten range wtedy wygląda ?
Mam problem z gapem między vpip/pfr, czesto sie nacinam ze wolę call behind niz iso raise np z SB. Jak to ogarnąć ?
Sorry, że się wciąłem do tematu, ale lepiej nie smiecic następnym
pierdol te wszystkie gapy - grasz dla kasy, a nie dla statystyk w HM'ie
to tylko taki slogan, czasem limp behind jest lepszy niz izoraise (np UTG limps, CO limps, masz 33 na BU i calling station na blindach - izi overlimp)
range - zalezy od przeciwnikow - jak masz 2 murków na blindach i normalnych tagów na BU CO (czyli malo callujacych) to oplaca ci sie stealowac juz z MP
natomiast jak masz calling station na BU i CO to oplaca ci sie albo open limpowac albo open foldowac 22-66 z UTG, itd
co do Ax - A2s-A5s > A6s-A9s - playability niskich asów sjuted i mozliwosc zlapania wheela to OGROMNY PLUS i w longrunie odczuwalna przewaga equity - flushe lapie takie same, ale dodatkowe 1,5 czy 2% na wheela sa niezastapione - szczegolnie lubie A3s i A4s bo lapia wheela ktory jest bardzo rzadko zdominowany (np A2 na flopie 345 jest bite przez 76, a A5 na 234 przez 56, natomiast A3 na 245 dominuje tylko 63 ktorej to reki praktycznie nikt nie rozgrywa procz ultra donkow)