Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nl10/20 Sh

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
345 Wyświetlenia
zuczek92

Siema,

To co sam widzę, że jest do poprawy to:

- zacieśnienie range'u na wczesnych pozycjach
- automatycznie spadnie fold to 3bet, bo bd miał mocniejszy range, którego nie bd musiał tak często wyrzucać
- zmiejszyć cb na flopie i odrobinę zwiększyć na T
- dzięki temu, że zmniejszę cb na flopie spadnie też fold cb to raise
- lepiej dobierać range, z którym idę do SD, bo W$SD jest bardzo niski

Co jeszcze poprawić, żeby zwiększyć winrate? Moją głowną bolączką są też sizingi, często źle go dobieram i gram za wysoko, gdy wystarczyłoby zabetować 3-4bb niżej.

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
rusher88

Siema.

Hmm, dosc luzno ;D

Jesli chodzi o raise 1st z EP/MP, to sprawdz sobie czy profitujesz na rekach, ktore otwierasz. Oczywiscie przy 18k hands, nie da sie powiedziec na 100%, ale np. zakladajac ze grasz OR z SC typu T9 - 65 i one sa na minusie - prawdopodobnie cos to oznacza :)

Steale, to steale :) Cisnij ile mozesz, tylko ze mocno tego pilnuj.

Ten limp na SB lekko gryzie, bo jest spory. On moze wystepowac, ale powinien byc wynikiem Twojej w pelni swiadomej gry, a nie przypadkow.

Trzeba przyznac ze troche 3betujesz :) Z blindow sporo, ale jesli przeciwnicy folduja, jesli to wchodzi, to nie widze duzego problemu, ale do tego jeszcze wroce.

Sporo callujesz z BB, sadze ze jak overall call masz 21%, to nie sa to tylko calle BB vs SB, znow mozesz popatrzyc sobie w filtry na ile dobre sa te calle.

Cbety... zaczne od 3betow potow - popatrz ile 3betujesz, szczegolnie z blindow. Popatrz na to, ze przeciwnicy sa IP - a Twoj glownym celem jest zazwyczaj wygranie pota pre // mowie o sytuacjach kiedy bluffujesz // automatycznie, skoro oni duzo folduja, to maja relatywnie mocny range + pozycje, wiec mocno skup sie na tym, czy nie betujesz zbyt czesto, bo swoje +EV spoty, zamienisz w -EV.

Co do cbetow w regularnych potach, to j/w. Ta sama bajka, szczegolnie z pozycji, gdzie grasz super szeroko.

To ze cbet Ci maleje na turn, to w sumie na NL10 czy 20 jest klasyk.

Masz poszerzony c/r i raise, mi sie to podoba. Na tych sstawkach te wartosci nawet bardzo wysokie potrafia cisnac mase profitu.

Troche jednak zwroc uwage jak callujesz vs cbety, bo o ile na flopie powiedzialbym, ze pewnie masz stosunkowo niski fold to cb jak na stawki, to masz spory na turn i river, wiec warto patrzyc, czy nie pakujesz do pota wiecej niz musisz, grajac call-call-fold. Kwestia doboru spotow/przeciwnikow.

Donk 21% przy Twoich tendencjach do nie foldowania vs cbety... wyglada dosc bluffy :) Nie wiem jak jest, ale Ty masz mocno poszerzony ( wzgledem nazwijmy to 'standardu' ) callopen, nie foldujesz do cbetow, callujesz, raiseujesz, donkbetujesz ... no gdzies te bluffy musza byc ;) Sam musisz ocenic czy to wchodzi czy nie. Ludzie potrafia i po 60% foldowac vs donki, wiec moze byc spoko.

No i z tym range, z ktorym ogladasz SD mozna powalczyc. Skoro wspominasz o sizingach, to moze troche za mocno cisniesz swoj value range i Ci folduja? Moze troche nie tych co trzeba bluffujesz i calluja? Tu moze byc duzo powodow.

Ana no i fold to 4bet masz taki, ze w sumie tylko kilkac te 4bety ;)

Troche tez mnie zastanawia jak grasz vs 3bety z BU, bo masz 58% range, przy 56% fold vs 3bet, wiec nawe tak 4betujesz 2, 3, albo 5% to masz praktycznie 20% zakresu jako calling range, a to pewnie szerzej niz wiekszosc Cie 3betuje :P Nie wiem czy nie za bardzo happy jestes w takich sytuacjach // a co sie dzieje postflop, to ciezko okreslic, byc moze i tutaj cos ma wplyw na Twoje W$SD :).

Odpowiedz
Cytat