Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

nl4 SH 40k

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
235 Wyświetlenia
Grigo92

Witam. Powoli przymierzam się do wejścia na nl10. Chciałbym poznać opinię, gdzie mógłbym szukać jakiś aspektów gry do poprawy, od czego zacząć i przede wszystkim gdzie to ma sens. Proszę, daj mi znać na co powinienem zwrócić uwagę to będę miał nad czym pracować.
Trochę to samemu przeanalizowałem i pozwolę sobie te spostrzeżenia wstawić poniżej, może coś źle postrzegam.

Gram 18/16, czyli bardzo tight, jestem z tego znany. Jednak dobrze mi się tak gra, albo inaczej - źle grałoby mi się bardziej loose. Na razie będę grał tight, nie poszerzę swojego standardowego open range, a jeśli już to z CO/BU mając na uwadze steale.
3Bet na poziomie 5% wydaje mi się ok, rzadko grałem jakieś light 3Bety, bo rzadko była ku temu okazja. Jednak myślę, że czasami mógłbym 3Betować z szerszym range, np. jakieś AQ AJ KQ for value, kiedy fishe mają bardzo szeroki calling range albo mogę odpić fisha izolującemu graczowi.
Fold to 3Bet 84% standardowo wysoki, raczej nie spotkałem się z regularami, którzy wykorzystywaliby ten fakt. Jeśli fish 3Betuje to daję mu kredyt na tę rękę, tak samo gracze tight z niskim 3Bet. Sporadycznie zdarzyło mi się grać vs regularni gracze, którzy wiedziałem, że coś na mnie kombinują. Wtedy odpalałem czasem jakiś light 4Bet albo sprawdzałem IP, ale rzadko. Tu kolejna kwestia, której powinienem się przyjrzeć, co mogę callować do 3Betów i jak to potem rozgrywać. Tak samo z jakimi rękami grać 4Bet/AI, bo bazowo wrzucam QQ+ AK, co w niektórych sytuacjach może być zbyt tight.
Steal z Co/BU/SB narasta i jest wydaje mi się na odpowiednim poziomie. Jednak może dałoby się w niektórych sytuacjach kraść więcej.
Fold vs Steal prawie 90% - tu z pewnością tracę sporo kasy. Muszę się douczyć jak bronić blindy, bo na razie to czasem odwinę się jakimś light 3Betem, czasem sprawdzę, ale to też tylko w sytuacji BB vs SB steal praktycznie, bo mam spore problemy w grze OOP i jej unikam. Muszę nad tym popracować, bo obrona ~10% blindów to stanowczo za mało.
Co mi się jeszcze rzuciło w oczy to bardzo mały Raise Cbet oraz Donk Bet, jak się budzę na flopie to w 99% przypadków mam monstera, wystarczy przeciętny regulars i mam pograne.

Im późniejsza pozycja tym więcej zarabiam, to jest ok.
Tracę tylko z blindów, jest ok.
Co ważniejsze, tracę stosunkowo niewiele, biorąc pod uwagę moje Fold vs Steal na poziomie 90% wygląda to nawet ok.

Moje WWSF to tylko 36.08, to przez granie stricte ABC Pokera.
Flop AFq i Turn AFq to u mnie odpowiednio 41.28 i 36.94 - różnica jest niewielka, a powinna być spora. Powinienem więcej "szaleć" na flopie, a wyciszać się na dalszych streetach. Na River mam AFq 34.61, widać jasno, że jak szaleję to od flopa do rivera, no i jak mam rękę.

POZDRAWIAM

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
rusher88

Siema.

To na co zwroc uwage to:

- czy nie da sie szerzej stealowac

- masz po prostu plaski, bardzo malo pozycyjny 3bet i uwazam ze da sie wiecej 3betowac, pewnie zarowno light jak i for value - chodzi o to ze Ty 3betujesz w sumie ekstremalnie malo + kompletnie nie wykokorzystujesz przewagi pozycji

- Fold to 3bet, to jest ten, ktory mowi ile foldujesz po swoim raise, czy ten, ktory ogolnie mowi ile foldujesz, nawet jak jestes na BU, a ktos z MP 3betowal vs UTG? Jak ten pierwsze, czyli "fold to 3bet after raise", to jest ekstremalnie duzy i OK na NL4 pewnie nikt za bardzo tego nie wykorzystuje, ale na pewno da sie tu cos poprawic nie dla tego ze jestes exploitowany, tylko dla tego ze foldujesz troche overtight.

- jak sam zauwazyles 4bet masz nutsowy, tyle ze to akurat na nl4 raczej nie jest problem

- blindow nie bronisz, to prawda, ale szczerze mowiac przy takich wynikach jakie masz na nich, to bym sie tym nie przejmowal :D

- AFq na flopie masz jakie masz, bo masz cbet 51% w regularnych potach, a nie grasz super luzno... cos tu mozna pomyslec wg mnie

- fold to Cb super duzy i to na prawde duzy, bo na Ciebie sie po prostu cbetuje any2 bo tak

- przy takich foldach, to ja sie juz Twoich calli boje, a jak raiseujesz, przy 6% raise vs CB, to folduje bez nutsow :P

- cbety na turn/river sa wieksze niz na flopie, bo grasz flop stosunkowo szerze/tight, wiec po prostu turn/river czesto masz

- check/raise to juz absolutne nutsy, tyle ze pewnie tym, tak samo jak raise CB nie musisz sie jakos przejmowac

- fold to donkbet rowniez masz ogromny

- malo betujesz vs miss CB - ogolnie

- masz lekko poszerzony calling range pre, ale grasz strasznie fit or fold -> nie dosc ze na flopach foldujesz duzo, to turn/river tez nie malo tak na prawde

Masz te 8bb, co realnie nie jest wynikiem zlym, a takim, ktory pozwoli Ci przejsc te stawki spokojnie. Jednak ja bym na Twoim miejscu pomyslal troche nad zmiana podejscia, a nie samej gry :) Piszesz, ze dobrze Ci sie gra tight i OK, zgoda, tak mozna, szczegolnie w sytuacji poczatkujacego, ale tak na prawde tu chodzi o to zebys staral sie grac optymalnie, wiec jesli optymalna gra = szersze izolowanie/podbijanie czy cokolwiek innego, to do tego powinienes dazyc.

Ogolnie pomysl nad interpretacja spotow/gry, bo obecie to faktycznie grasz straszne ABC i mozesz dostac lekki opor do tego wchodzac wyzej.

Odpowiedz
Cytat