Na jakich platformach najlepiej grać strategią SSS, bo na party poker jest bardzo mało stolików z 20BB.
A drugie pytanie - gdzie można poczytać o MSS? Jak wy się uczycie tej strategii?
SSS to mi się wydaje, że nigdzie nie pograsz tak jak tam być powinno (tzn. na stołach gdzie są big stacki) zostają tylko stoły shallow, a pod tym kątem najlepiej wyglądają raczej starsy, bo tych stolików jest od groma, a głupków jeszcze więcej.
SSS -> starsy i ftp to chyba najlepszy wybór, stoły shallow są ok, dosyć obfite w słabych graczy.
MSS -> możesz poczytać dopiero od złotego statusu, w dziale strategia.
Napisane przez prezesik699
Soryyy a sa na starsach jeszcze te stoliki shallow???
Są stoliki CAP, gdzie masz w każdym rozdaniu max 20bb
Ta widze, dzieki;] tyle ze za wysokie limity jak na poczatek... przynajmiej dla mnie:) I chyba same shorty tam graja nie?
Tam nie ma znaczenia z jakim stackiem wchodzisz do gry bo w jednym rozdaniu możesz maksymalnie zabetować 20bb.
Natomiast SSS sensu stricto możesz jeszcze spróbować pograć na Bossie. Tam na ringach można grać z 20bb. Na William Hill z 30bb.
Napisane przez prezesik699
Ta widze, dzieki;] tyle ze za wysokie limity jak na poczatek... przynajmiej dla mnie:) I chyba same shorty tam graja nie?
To co stoi na przeszkodzie aby wpłacić troszkę grosza i grać swoje a game.
SSS na FT ciężko grać za dnia, raczej tylko wieczorami. Za dnia jest mało stołów, do tego dochodzi czasami po 3-4 ss na stół, a to już nie są optymalne warunki do grania.
Na poker haven nie powinnieneś mieć problemu znaleść pare dobrych stołów do gry. Pomału odchodze od gry sss a bardziej pochylam sie nad mss. I musze przyznać wychodzi mi to całkiem przyzwoicie no ale to strategia dla ludzi którzy mają już pewne doświadczenia. Wiesz jako początkowy gracz możesz mieć problemy z grą po flopie. co może spowodować downswing a nawet tilt jak nie bedxziesz potrafił sie ogarnoć. W mss dużym plusem są mniejsze swingi niż w sss. Nawet grając wiekszą liczbe stolików.
Właśnie studiuję MSS, szkoda tylko, że nie mam dostępu jeszcze do tych artykułów na poziomie złotym, ale oglądam filmy i staram się już grać tym sposobem. Zauważyłem, że downswing wywołuje u mnie raczej usztywnienie gry i ścisłe przestrzeganie zakresów, jakoś tego nie przeżywam, co najwyżej usmiecham się z politowaniem. W SSS grałem chcąc wyćwiczyć sobie automatyzm pewnych zagrań/zachowań, ale brakuje mi tam właśnie refleksji nad grą postflop, dlatego myślę że mss to dobra lekcja przed bss. Zresztą muszę zbudować bankroll zanim przejdę na bss.
Napisane przez WithoutTilt
@Topic, odradzam PP jeśli chodzi o SSS
Dlaczego odradzasz? Mogłbyś szerzej się rozpisac?
A ja odradzam FTP jeśli chodzi o SSS.
Co prawda spróbowałem tej strategii przez 2 dni i może nie jest to dużo ale ani jednej sesji na plus i jest koszmarnie.
Grałem na stolikach shallow za 20 bb wkupując się.
Rozegrałem może 6 k rozdań i mogę Ci powiedzieć że z mojego punktu widzenia to wygląda tak:
linia non SD pikuje w dół masakrycznie bo blindy płacisz a grasz 6% rangu
linia SD jest może na plus ale o połowe mniej niż non SD
EV mam pod kreską i ogólnie wining $ pikuje również w dół ale powoli nie tak jak czerwona.
Nie wiem czy to seria bad bitów czy co ale ja się poddaje i wracam do SH BSS.
W tych sesjach co rozegrałem były takie akcje że np. 8 razy pod rząd któś łamał moje monstery śmieciami.
Dziwne że nie przegrałem całego rolla i zachowałem zimną krew.
Myślę że ta strategia mogła by działać jak by można było grać z graczami 100bb.
Pozdro!
Napisane przez blelol
A w SSS nie chodzi o to że masz zyski tylko z RB ?![]()
Plus jakieś bonusy. Na filmiku o MSS widziałem, że 2bb/100 to max profit w SSS ale najczęściej brake even i zarabiamy właśnie na rake backu.
Ja tam się nie znam na sss ale jak cała gra opiera się tylko na coin flip to nie można nic wygrać.
Napisane przez blelol
Ja tam się nie znam na sss ale jak cała gra opiera się tylko na coin flip to nie można nic wygrać.
Dokladnie. Nie oplaca sie grac sss ani mss bo tam masz praktycznie ciagle coin flipy. Na bss masz przyszlosc. Nie musisz zmieniac strategi na nl100+ itp. Pozatym mss live nie pograsz. Ogolnie bss jest lepsze wiec nie kumam dyskusji.
Napisane przez cruz201
Napisane przez blelol
Ja tam się nie znam na sss ale jak cała gra opiera się tylko na coin flip to nie można nic wygrać.Dokladnie. Nie oplaca sie grac sss ani mss bo tam masz praktycznie ciagle coin flipy. Na bss masz przyszlosc. Nie musisz zmieniac strategi na nl100+ itp. Pozatym mss live nie pograsz. Ogolnie bss jest lepsze wiec nie kumam dyskusji.
Ja tam też się nie znam ale cisne SSS od 3 tygodni na FTP i na swoje wychodzę jakoś. Zaczynałem z 35$ teraz mam ponad 80$ miałem ponad 100$ ale jedna sesja -16$ na NL10 mi się trafiłą.
Ogólnie są sesje po 8$ up i po kilka $ down.
Ważna jest próbka. Moje pierwsze 6 sesji kończyło się po 2-3BI w dół, ale potem poszło w górę zaskakująco szybko.
Wchodzisz z 6% zakresem po to, żeby mieć przewagę w razie coin flipa. Poza tym na FTP jest mnóstwo gości którzy wiedzą, że przecież nic nie masz i jak dwie osoby są już AI to oni też dołączają ze swoim K9s. Dodatkowo wchodząc KK na 45s w longrun masz jednak przewagę ostrą. A wszędzie jednak tą wartość się bierze pod uwagę.
Poza tym jest dużo sytuacji kiedy inni cię tylko sprawdzają i masz szanse wtedy popracować nad pierwszymi sytuacjami post flop małym kosztem.
Dodatkowo punkty FTP i rakeback lecą jak szalone.
Ja tam też się nie znam ale cisne SSS od 3 tygodni na FTP i na swoje wychodzę jakoś. Zaczynałem z 35$ teraz mam ponad 80$ miałem ponad 100$ ale jedna sesja -16$ na NL10 mi się trafiłą.
Ogólnie są sesje po 8$ up i po kilka $ down.
Ważna jest próbka. Moje pierwsze 6 sesji kończyło się po 2-3BI w dół, ale potem poszło w górę zaskakująco szybko.
Wchodzisz z 6% zakresem po to, żeby mieć przewagę w razie coin flipa. Poza tym na FTP jest mnóstwo gości którzy wiedzą, że przecież nic nie masz i jak dwie osoby są już AI to oni też dołączają ze swoim K9s. Dodatkowo wchodząc KK na 45s w longrun masz jednak przewagę ostrą. A wszędzie jednak tą wartość się bierze pod uwagę.
Poza tym jest dużo sytuacji kiedy inni cię tylko sprawdzają i masz szanse wtedy popracować nad pierwszymi sytuacjami post flop małym kosztem.
Dodatkowo punkty FTP i rakeback lecą jak szalone.
no właśnie o to chodzi raz będziesz na + raz na - na dużej próbce będziesz na 0 nie ma opcji coin flip50/50 sss żyjesz tylko z RB. Jak dopadnie cie swing jeszcze tilt i stan konta 0$