Przejdź do forum
wariancja w bss fr

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] wariancja w bss fr

6 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
499 Wyświetlenia

Aloha

Na wstępie, rush bss fr.
Od "pewnego" czasu (kurde, już drugi miesiąc prawie) siedzę na NL25, denerwuje mnie to cholernie.
NLT przeskoczyłem błyskawicznie, zająłem się nl25, zacząłem tam odnosić jakieś wyniki, nabudowałem rolla kilka razy do nl50, lecz zawsze musiałem zrobić cashout na te 500-600$, przez co nie grałem na nl50.

Eh, zmieniam temat.
Chodzi o to, czy wariancja tego typu jest normą w bss fr rush, czy to ze mną są jakieś problemy:
- 50kh 10bb/100
- 20kh BE
- 30kh 12bb/100
- i teraz jakieś 40kh BE?

Nie wiem czy te swingi nie są zbyt kosmiczne. Oczywiście pośród tego co napisałem wyżej znajdują się też zjazdy o 10-15bi.

Gram zazwyczaj 3 stoły, czasami 2, czasami 4, ale średnio 3.
Od pewnego czasu wziąłem się solidnie za naukę, oglądam ręce w dziale ocen, sam staram się je tam regularnie wrzucać, codziennie oglądam filmy, analizuję grę itd. Mniej więcej 2h dziennie od 2 tyg. na to przeznaczam.
Sęk w tym, że grę poprawiłem 100x bardziej, niż na początku mojej przygody z nl25, czy te początkowe sukcesy mogły być po prostu długim upem i teraz za niego płacę? Pamiętam, że nie raz dzień kończyłem z +8bi, etc.

Ostatnio, mniej więcej tak to wygląda:

Uploaded with ImageShack.us

z góry dziękuję za jakiekolwiek rady,
pozdrawiam

5 odpowiedzi
Kamil1010

Ja z tego co pamiętam na rushu to na tym nl5/T bylem mocno w dol ino przez promocje+bonusy itd jakos przez przypadek wskoczyłem na nl25 im wyzej tym łatwiej sie gra.

Ogolnie jeśli chodzi o wrazenia z tamtych limitów to do nl50 w moich oczach widzialem ze ludzi graja nutspedling set mining+AA+ PF stackoff.
To że masz okresy BE to oznacza albo że coś sie w twojej grze pogorszyło albo po prostu trafiłes na gorsza czesc wariancji i zły set-up.

Popatrz na całą swoja próbkę z gry i zobaczysz ze jestes winerem osiagajac stały profit w longrunie.

Problem z tym ze jestes BE nie chce mi sie liczyc (to tak ogolnie mówie nie wiem jaki masz winrate tutaj na tym limicie) ile tu masz bb/100 na tej probce co pokazales, ale jeżeli gracz jest słaby tzn osiaga te 1/2bb /100 to jego wykres bedzie szedl do góry i po drodze bedzie widac różne wahania na wykresie. Gracz który osiaga regularnie powiedzmy 6bb/100 nie ma z tym jakiegos wiekszego problemu jego wykres w długim okresie bedzie wygladal jak linia prosta pod katem XYstopni u niego te wahania beda mniejsze i taki gracz nie musi sie martwic o swoje wyniki.
Dlatego warto postawić na nauke i popracowanie nad skilem.
Osiagajac wynik na limicie powiedzmy nl50 2bb/100 w porównaniu do lmitu nl25 gdzie sie mialo 6bb to warto zejsc nizej a nasz wykres bedzie szedl do góry znacznie szybciej i pod wiekszym kątem zmniejszajac wtedy wpływ wariancji.

sry za literówki pisałem na szybkosci, bo.... nie ważne :P

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

winrate myślę, że jest jakieś te 4-5bb/100 w tym longrunie, ale to raczej maks ?(

Kamil1010

Szału nie ma, ale tragedii też.... Graj swoje i sky the limit ;)

Polecam strone http://www.evplusplus.com/poker_tools/variance_simulator/ żeby zobaczyć jak działa wariancja w pokerze.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Tego właśnie szukałem, kiedyś to widziałem, ale nie grałem jeszcze casha.
Dziękuję :)