Napisane przez GosuRage
Napisane przez Ninjai
Napisane przez GosuRage
...
Moze przelec jeszcze raz twojego posta i sprawdz, ile roznych tematow on obejmuje. Potem sie zapytaj, do czego dazysz i czy to co piszesz, jest subjektywne zdanie, czy objektywne i na jakiej podstawie mozesz to pisac. Jak to zrobisz, przeczytaj co ja napisalem i potem ponownie sie zapytaj, czy masz powod by stwierdzic to wszystko, co napisales.
By wyjasnic pare rzeczy na koniec i naprawde krotko, bo o tym to mozna ksiazki pisac:
- myslenie > nie myslenie w kazdym spocie na kazdym limicie (nauka, doswiadczenie, winrate, EV etc. pp.)
-> gra z automatu < myslenie
- 4b/c z KK na nitow nie bedzie +EV, jezeli _ktos ma duza probke_ i moze stwierdzic, ze to jest nit
- 4b/c z KK na fishow prawie zawsze bedzie +EV, a na tagow raczej tez
Do innych przez ciebie wymienionych tematow nie bede sie tutaj rozpisywal, bo to jest temat o KK i rozgrywanie tego na preflopie.
Po 1 moj post w 90% odnosi sie do tematu, dotyczy grania na niskich limitach.
Po 2 nie czytalem twoich postow, czytalem tylko post nr 1 i pisalem mojego posta zgodnie z tym co wyczytalem w tytule tematu jak i w pierwszym poscie.
Powtarzam swoja opinie - KK na tych limitach to zawsze stackoff.
Podtrzymuje rowniez wszystko to co napisalem w poscie poprzednim.
To jest wlasnie to, gdzie nasze zdania sie rozchodza. Niestety we wszystkich dzialach sie wyswietla moj avatar. Ja pisze tutaj nie tylko jako trener czy cokolwiek, tylko po to, by animowac ludzi do dyskusji. Zauwaz, za gra z automatu wlasnie jest najgorsze, co moglbys robic. Jak sam piszesz, poker jest dynamiczna, ciagle sie zmieniajaca gra => chcesz grac max.EV a nie najlatwiejsza droga. Dlatego nie powinienes grac KK+ zawsze 4b/c!
Siedze na tych limitach od dawna i jestem tam wciaz tylko dlatego, ze robilem kilka cashoutow wiekszych bo potrzebowalem oplacic studia.
Rozumiem, ze jak sie nie jest trenerem na PS to nie mozna wyrazic swojego zdania hm ?
Nie wiem, czemu sie czujesz od razu obrazony lub zatakowany. Tutaj chodzi wylacznie o sprawe KK AI na preflopie i kazdy moze napisac, co o tym sadzi. Powinies podlozyc argumenty pod twoje zdanie, ale nie tylko subjektywnee, tylko takze jaknajbarzdiej mozliwe objektywne, tak jak np. matematyczne wyliczenia.
Kazdy ma prawo do wlasnych opini i strategi, 10 lat temu Dwan zapewne zostałby uznany za fisza i goscia nie majacego pojecia o pokerze.
Poker ewoluuje, skad wzial sie LAG hm ?
Nie wiem, co chcesz mi udowodnic. Pisalem juz wczesniej jak i wyzej, ze poker jest bardzo dynamiczna gra. Ta dynamike nalezy sie uwglednic w liniach i swojej grze. Jezeli wiec zaczniesz na kazdego grac te same linie, popelniasz blad, ktory sie przelozy na twoj winrate, bo nie grasz juz max.EV! (co nie znaczy, ze nie grasz +EV!)
Dlatego nie mow, zebym czytal ponownie swojego posta bo doskonale wiem co tam napisalem i wszystko to podtrzymuje.
Nie chce tutaj hejtowac, ale mam wiekszy winrate na nl10 od wiekszosci couchów, ktorych filmiki mozna zobaczyc w dziale video a uwierz mi, ze sprawdzlaem chyba staty wszystkich po kolei bo mi sie nudzilo
Skoro nie chcesz "hejtowac", to tez tego nie rob. Ja tez nie woze sie moim ego tutaj. Jedyne co chce osiagnac, to wprowadzic tutaj dobra dyskusje i wymienic sie argumentatmi. Jezeli ty twierdzisz, ze KK zawsze jest 4b/c, to powinienes to uzasadniczyc, a nie napisac, ze tak jest i amen. Wszystko ma wady i zalety, nalezy pomyslec o tym, jak jakas linia moze wplynac na nasz EV!
No i oczywiscie myslenie jest najwazniejsze, ale na tych limitach nie ma co kombinowac i sie przemeczac za bardzo.... wystarczy grac ABC.
Z mysleniem masz racje, gra ABC tez jest wazna, co tylko potwierdza, ze nie ma co wiele blefowac. To jednak wychodzi juz ze samego faktu, ze w wiekszosci gramy na slabych graczy, ktorzy nie mysla. Nasza adaptacja (czyt. nie gra z automatu) wtedy jest myslec o jeden krok do przodu, znaczy mniej blefowac, a wiecej vbetowac (bet + bet + bet = ABC).
Mistyk 50rak to zadna próbka ♠_ugly:
Na nl10 mozna spotkac mnostwo graczy, ktorzy wsuna z z TT+ AK AQ itp
Pograsz troche wiecje to zobaczysz ^^
I tutaj moim zdaniem popelniasz wlasnie ten blad, o ktory sie rozchodzi cala dyskusja. Jeszcze raz podkresle, ze gdy w teorii wiemy, ze gracz 1/1 gra tylko z nutsami, to nawet z KK nie ma co grac 4b/c na takiego gracza, bo jestesmy 20/80 w plecy. W praktyce czesto nie wiemy, czy to jest AA only, ale tendencje czesto nam daja informacje. A w momencie kiedy wiemy, ze on ma naprawde waski zasieg 3betowania, to czemu nie callowac by trzymac zasieg szeroko, i nie izolowac sie od lepszych rak?
Skoro moj poprzedni post był zbyt zawiły i skomplikoany podsumuje go w jednej linicjce:
KK TO ZAWSZE STACKOFF PREFLOP NA TYCH LIMITACH
No i na koniec
"- 4b/c z KK na nitow nie bedzie +EV"
Widzialem twoje filmy w dziale video z nl100-200 (tak tak mialem tutaj wyzszy status poprostu gram z innego affilite) i jestes dobrym graczem a to co napisales powyzej traktuje jak mala niezrecznosc.
Bo sorry ale ja nie widuje przy stolikach nitów na których moglbym zrzucic KK, no chyba ze znajde kogos kto ma 1/2 ale tacy poprostu nie istnieja praktycznie... kazdy nit, ktory ma zakres do 10% nie jest powodem zeby zrzucac na niego KK.
Chyba, ze naprawde mialbym staty i reada ze wsuwa tylko z AA... ale to jakas abstrakcja.
To znow jest cos, co nie powinienes mieszac. Moje filmiki nie maja nic do dyskusji. A dyskusja jest czysto teoretyczna i dlatego scenariusz takiego max.nita jest opcja, z ktora trzeba sie liczyc. Na dodatek jest naprawde masa graczy, ktorzy na wszystkich limitach we wiekszosci wariantow NLa tylko wrzucaja KK+ AI. Oczywiscie tez jest masa, ktora nawet wrzuci tobie 5bet blefa z 87s, ale o nich narazie nie mowimy. Jezeli wiemy, ze nasz przeciwnik ma super waski zasieg AIowania sie preflop, to nie ma co sie izolowac na taki zasieg. A jestem przekonany, ze QQ dla ciebie juz nie jest tak easy stack-off, jak KK, natomiast gdy pomyslisz dokladnie o range'ach, to QQ prawie sie rowna KK w momencie kiedy sadzimy, ze nasz przeciwnik pasuje AK na 4beta! A to jest cos, co sie czesto zdarza napewno do NL50 jeszcze.
Czekam na twoje argumenty i moze z tego wyplynie dalsza dyskusja.