Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] KK stackoff

47 Posty
21 Użytkownicy
0 Reakcje
4,223 Wyświetlenia
babel92

Ninjai pytanie, czy na NL5 jest sens bawić się w ciągnięcie max value, skoro grając z automatu można wyciągnąć rewelacyjny winrate :) Jak komuś zależy na większych wygranych może odpalić więcej stołów. Jak dla mnie NL2 i NL5 nie są do nauki, tylko są do przejścia. Na NL10 można już coś pokombinować i pobawić się w pokera ;) Nie mniej jednak wiem, co to call 3bet z KK+, jednak nie uważam, że jest tona tym limicie potrzebne - grając w tych spotach z fishami i tak niewiele się nauczymy, a można się nabawić jakiś głupich nawyków.

Pozdrawiam =)

MistyK Autor wątku
MistyK

ok dzieki wszystkim za odp ; )

medzikone

Na SH stakuje się z AK. Bo Jak trafię na KK to mam szansę na A, a jak ma AA to na strit.

Proste

ozi
ozi

Napisane przez medzikone
Na SH stakuje się z AK. Bo Jak trafię na KK to mam szansę na A, a jak ma AA to na strit.

Proste

A nie czasem dlatego, że masz blockery na AA i KK?

pewnie tez dlatego :) a w dodatku jak AK jest suited to na kolor !!! :)

ozi
ozi

Napisane przez goDrut

No w sumie...
po pierwsze: na royala - wiadomo, najlepszy,
po drugie: na kolor - nutsowy,
po trzecie: na strita - nutsowy,
po czwarte: na top 2 pary - monster,
po piąte: na A, gdy stackujemy się przeciwko KK.

:f_thumbsup:

medzikone

Napisane przez ozi

Napisane przez goDrut

No w sumie...
po pierwsze: na royala - wiadomo, najlepszy,
po drugie: na kolor - nutsowy,
po trzecie: na strita - nutsowy,
po czwarte: na top 2 pary - monster,
po piąte: na A, gdy stackujemy się przeciwko KK.

:f_thumbsup:

No

Ninjai

Napisane przez babel92
Ninjai pytanie, czy na NL5 jest sens bawić się w ciągnięcie max value, skoro grając z automatu można wyciągnąć rewelacyjny winrate :) Jak komuś zależy na większych wygranych może odpalić więcej stołów. Jak dla mnie NL2 i NL5 nie są do nauki, tylko są do przejścia. Na NL10 można już coś pokombinować i pobawić się w pokera ;) Nie mniej jednak wiem, co to call 3bet z KK+, jednak nie uważam, że jest tona tym limicie potrzebne - grając w tych spotach z fishami i tak niewiele się nauczymy, a można się nabawić jakiś głupich nawyków.

Pozdrawiam =)

Moglbys tak mowic az do NL100 w sumie, sam limit to zadna argumentacja. Ja takze nie mowie, ze nie powinnismy grac 4b/c z KK, jedynie caly czas podkreslam, ze to wszystko zalezy od przeciwnika.

Wyobraz sobie spot, gdzie koles 1/1 3betuje cie a ty masz KK? Niech bedzie NL10cent, wrzucasz AI?

Oczywiscie prawdopodobienstwo, ze gracz na NL100 bedzie wiedzial cos wiedzial od gracza na NL10cent jest wieksze, ale sam limit nie jest legitymacja do czegos, a "gra z automatu" jest wlasnie to, od czego chce wszystkich odciagnac, tym bardziej na niskich limitach. Osoba uczaca sie podstaw najlepiej, zrobi najszybsze kroki do przodu w porownaniu do innej (wszystko c.p.).

Gram NL5,NL10 i powoli wchodze na Nl25.

KK to dla mnie zawsze stackoff, nie bylo sytuacji zebym nie wrzucil stacka z ta reka i moge smialo stwierdzic, ze na tych stawkach jest to oplacalne.

Czesto goscie wrzucaja z TT,JJ,QQ,AK, niekiedy widuje sie nawet z 66,77, AJ,AQ itp itd.

Ogolnie na niskich stawkach polecam zawsze wrzucac z KK i nie zastanawiac sie nawet na statami przeciwnika bo w wiekszosci wypadkow i tak nie sa wiarygodne przy malej probce.

Co do AK ogolnie odradzam sie stackowanie z ta reka.
Po mojej dosc sporej probce na tych micro limitach (150tys rak) moge smialo powiedziec, ze Ak to karta, ktora z ktora raczej nie warto wrzucac.

Jak macie przed soba np jakiegos 3 beta to call i fold jak nie traficie flopa.
Odradzam tez wsuwanie allin po 3becie przeciwnika, wg mnie zdecydowanie lepszy jest tutaj call. (oczywiscie nie w kazdej sytuacji ale ja raczej staram sie unikac stackowania z AK, bo to zawsze flip na 22-QQ)
I jak chcecie oszczedzic sobie nerwów i nie patrzec na to jak wasze AK zostaje zlamane przez jakiegos randoma to lepiej nie wrzucajcie stacka z ta reka :>)

I tez jestem zdania, ze nl2 i nl5 to raczej gra z automatu niz myslenie.
Powód jest prosty... w wiekszosci przypadkow myslenie sie nie sprawdza, bo przeciwnicy mysla zupelnie innymi kategoriami i nie ma sensu rozwazac z czym to mogl zrobic itp itd. Bo mogl ze wszystkim ;)

Dlatego polecam prosta linie na tych stawkach... trafiles cos grasz, nie trafiles i nie jest to rozwojowa reka - fold. Bez zadnych bluffow, 3betow flopa i innych jesli nie masz reki.... na tych limitach trzeba grac najbardziej prosta linie z mozliwych.

babel92

Ninjai fajnie się gada :D Głównie dlatego, że sam zaczynałem na NL2 i z doświadczenia wiem, że gdyby grał "z automatu" na NL2 i NL5 dotarłbym na NL10 znacznie szybciej. Kombinowanie, granie jakiś magicznych linii jest zdecydowanie EV- :( Ja wiem, że dla Ciebie pewnie rzeczy są oczywiste :) Nie wątpię, że potrafisz znaaacznie słabszego od siebie nauczyć gry. Jednak może już nie pamiętasz, jakie błędy potrafią robić zuuupełnie początkujący gracze ;) No chyba, że tylko ja takie gafy robiłem :P

Co do Twojego pytania - jak na NL2 (już nie wspomnę o niższych stawkach) znajdziesz choć jednego gracza o statach 1/1 po wymiernej próbce uwierz, że gdybyśmy się kiedyś spotkali stawiam Ci flaszkę :D Takich graczy na tych limitach chyba nie ma, bynajmniej ja nie spotkałem. Tym samym na mikro nie spotkałem gracza, na którego stackoff KK jest EV- ;)

Już Cię nie męczę :)

Pozdrawiam =)

Ninjai

Napisane przez GosuRage
...

Moze przelec jeszcze raz twojego posta i sprawdz, ile roznych tematow on obejmuje. Potem sie zapytaj, do czego dazysz i czy to co piszesz, jest subjektywne zdanie, czy objektywne i na jakiej podstawie mozesz to pisac. Jak to zrobisz, przeczytaj co ja napisalem i potem ponownie sie zapytaj, czy masz powod by stwierdzic to wszystko, co napisales.

By wyjasnic pare rzeczy na koniec i naprawde krotko, bo o tym to mozna ksiazki pisac:
- myslenie > nie myslenie w kazdym spocie na kazdym limicie (nauka, doswiadczenie, winrate, EV etc. pp.)
-> gra z automatu < myslenie
- 4b/c z KK na nitow nie bedzie +EV, jezeli _ktos ma duza probke_ i moze stwierdzic, ze to jest nit
- 4b/c z KK na fishow prawie zawsze bedzie +EV, a na tagow raczej tez

Do innych przez ciebie wymienionych tematow nie bede sie tutaj rozpisywal, bo to jest temat o KK i rozgrywanie tego na preflopie.

MistyK Autor wątku
MistyK

zalozylem ten temat tylko z prostego faktu - po zagraniu 50k rak , na stawkach nl5/nl10 widzialem 1-2 razy zeby gracze na 100bb stackowali sie z czyms innym niz KK i AA, gram na ftp i nie wiem czy to ja po prostu gram o zlych godzinach lub tez zle dobieram stoly...Mowi sie w sumie ze na ftp sa bardziej ogarnieci gracze niz na innych platformach, moze to tez tu tkwi problem ~~ Oczywiscie na nl2 widzialem miliard innych rak :)

Napisane przez Ninjai

Napisane przez GosuRage
...

Moze przelec jeszcze raz twojego posta i sprawdz, ile roznych tematow on obejmuje. Potem sie zapytaj, do czego dazysz i czy to co piszesz, jest subjektywne zdanie, czy objektywne i na jakiej podstawie mozesz to pisac. Jak to zrobisz, przeczytaj co ja napisalem i potem ponownie sie zapytaj, czy masz powod by stwierdzic to wszystko, co napisales.

By wyjasnic pare rzeczy na koniec i naprawde krotko, bo o tym to mozna ksiazki pisac:
- myslenie > nie myslenie w kazdym spocie na kazdym limicie (nauka, doswiadczenie, winrate, EV etc. pp.)
- 4b/c z KK na nitow nie bedzie +EV, jezeli _ktos ma duza probke_ i moze stwierdzic, ze to jest nit

Do innych przez ciebie wymienionych tematow nie bede sie tutaj rozpisywal, bo to jest temat o KK i rozgrywanie tego na preflopie.

Po 1 moj post w 90% odnosi sie do tematu, dotyczy grania na niskich limitach.
Po 2 nie czytalem twoich postow, czytalem tylko post nr 1 i pisalem mojego posta zgodnie z tym co wyczytalem w tytule tematu jak i w pierwszym poscie.

Powtarzam swoja opinie - KK na tych limitach to zawsze stackoff.
Podtrzymuje rowniez wszystko to co napisalem w poscie poprzednim.

Siedze na tych limitach od dawna i jestem tam wciaz tylko dlatego, ze robilem kilka cashoutow wiekszych bo potrzebowalem oplacic studia.

Rozumiem, ze jak sie nie jest trenerem na PS to nie mozna wyrazic swojego zdania hm ?
Kazdy ma prawo do wlasnych opini i strategi, 10 lat temu Dwan zapewne zostałby uznany za fisza i goscia nie majacego pojecia o pokerze.
Poker ewoluuje, skad wzial sie LAG hm ?
Dlatego nie mow, zebym czytal ponownie swojego posta bo doskonale wiem co tam napisalem i wszystko to podtrzymuje.
Nie chce tutaj hejtowac, ale mam wiekszy winrate na nl10 od wiekszosci couchów, ktorych filmiki mozna zobaczyc w dziale video a uwierz mi, ze sprawdzlaem chyba staty wszystkich po kolei bo mi sie nudzilo :facepalm:
No i oczywiscie myslenie jest najwazniejsze, ale na tych limitach nie ma co kombinowac i sie przemeczac za bardzo.... wystarczy grac ABC.

Mistyk 50rak to zadna próbka _ugly:
Na nl10 mozna spotkac mnostwo graczy, ktorzy wsuna z z TT+ AK AQ itp
Pograsz troche wiecje to zobaczysz ^^

Skoro moj poprzedni post był zbyt zawiły i skomplikoany podsumuje go w jednej linicjce:

KK TO ZAWSZE STACKOFF PREFLOP NA TYCH LIMITACH

No i na koniec
"- 4b/c z KK na nitow nie bedzie +EV"

Widzialem twoje filmy w dziale video z nl100-200 (tak tak mialem tutaj wyzszy status poprostu gram z innego affilite) i jestes dobrym graczem a to co napisales powyzej traktuje jak mala niezrecznosc.
Bo sorry ale ja nie widuje przy stolikach nitów na których moglbym zrzucic KK, no chyba ze znajde kogos kto ma 1/2 ale tacy poprostu nie istnieja praktycznie... kazdy nit, ktory ma zakres do 10% nie jest powodem zeby zrzucac na niego KK.

Chyba, ze naprawde mialbym staty i reada ze wsuwa tylko z AA... ale to jakas abstrakcja.

MistyK Autor wątku
MistyK

Mistyk 50 K rak to zadna próbka shark ugly

K= tysiac:D

to i tak zadna probka

ablazer

Wiem, napiszecie, że to żadna próbka. Ale dzisiaj znowu przegrałem KK preflop allin na asy i postanowiłem użyć magicznego HM.

Po umiejętnym zastosowaniu filtrów szybko pokazały mi się tylko rączki z KK z którymi byłem allin przed flopem. Było ich 98 od grudnia poprzedniego roku (szczerze mówiąc strasznie mało). Tak wiem, próbka jest niemiarodajna bla bla bla. Ale rąk w bazie niemal 100k, więc po prostu taka sytuacja nie zdarza się tak często. Wykresik poniżej:

Jak widać jestem optymistyczne 14$ do przodu _thumbsup:. Byłoby super tylko, że jak przeglądnę ręce to wygrywam znaczne kwoty z fishami. Szacując na szybko przynajmniej 250$. Czyli przeciwko regom na ftp jestem, tam tadam - 236$. Równoznacznie ogłaszam, przestaję grać króle allin preflop na pełne stacki. Będę się zrzucał na rega na 5bet.

Gram na NL25 na ftp i wszystkie ręcę są z tego limitu, więc proszę nie uogólniać na eversty itp. bo może tam jest więcej graczy chętnych się stackować z czym innym niż AA;)

Acha, i nie umiam wstawiać obrazków :f_ugly:

Ninjai

Napisane przez GosuRage

Napisane przez Ninjai

Napisane przez GosuRage
...

Po 1 moj post w 90% odnosi sie do tematu, dotyczy grania na niskich limitach.
Po 2 nie czytalem twoich postow, czytalem tylko post nr 1 i pisalem mojego posta zgodnie z tym co wyczytalem w tytule tematu jak i w pierwszym poscie.

Powtarzam swoja opinie - KK na tych limitach to zawsze stackoff.
Podtrzymuje rowniez wszystko to co napisalem w poscie poprzednim.
To jest wlasnie to, gdzie nasze zdania sie rozchodza. Niestety we wszystkich dzialach sie wyswietla moj avatar. Ja pisze tutaj nie tylko jako trener czy cokolwiek, tylko po to, by animowac ludzi do dyskusji. Zauwaz, za gra z automatu wlasnie jest najgorsze, co moglbys robic. Jak sam piszesz, poker jest dynamiczna, ciagle sie zmieniajaca gra => chcesz grac max.EV a nie najlatwiejsza droga. Dlatego nie powinienes grac KK+ zawsze 4b/c!

Siedze na tych limitach od dawna i jestem tam wciaz tylko dlatego, ze robilem kilka cashoutow wiekszych bo potrzebowalem oplacic studia.

Rozumiem, ze jak sie nie jest trenerem na PS to nie mozna wyrazic swojego zdania hm ?
Nie wiem, czemu sie czujesz od razu obrazony lub zatakowany. Tutaj chodzi wylacznie o sprawe KK AI na preflopie i kazdy moze napisac, co o tym sadzi. Powinies podlozyc argumenty pod twoje zdanie, ale nie tylko subjektywnee, tylko takze jaknajbarzdiej mozliwe objektywne, tak jak np. matematyczne wyliczenia.

Kazdy ma prawo do wlasnych opini i strategi, 10 lat temu Dwan zapewne zostałby uznany za fisza i goscia nie majacego pojecia o pokerze.
Poker ewoluuje, skad wzial sie LAG hm ?
Nie wiem, co chcesz mi udowodnic. Pisalem juz wczesniej jak i wyzej, ze poker jest bardzo dynamiczna gra. Ta dynamike nalezy sie uwglednic w liniach i swojej grze. Jezeli wiec zaczniesz na kazdego grac te same linie, popelniasz blad, ktory sie przelozy na twoj winrate, bo nie grasz juz max.EV! (co nie znaczy, ze nie grasz +EV!)

Dlatego nie mow, zebym czytal ponownie swojego posta bo doskonale wiem co tam napisalem i wszystko to podtrzymuje.
Nie chce tutaj hejtowac, ale mam wiekszy winrate na nl10 od wiekszosci couchów, ktorych filmiki mozna zobaczyc w dziale video a uwierz mi, ze sprawdzlaem chyba staty wszystkich po kolei bo mi sie nudzilo :facepalm:
Skoro nie chcesz "hejtowac", to tez tego nie rob. Ja tez nie woze sie moim ego tutaj. Jedyne co chce osiagnac, to wprowadzic tutaj dobra dyskusje i wymienic sie argumentatmi. Jezeli ty twierdzisz, ze KK zawsze jest 4b/c, to powinienes to uzasadniczyc, a nie napisac, ze tak jest i amen. Wszystko ma wady i zalety, nalezy pomyslec o tym, jak jakas linia moze wplynac na nasz EV!

No i oczywiscie myslenie jest najwazniejsze, ale na tych limitach nie ma co kombinowac i sie przemeczac za bardzo.... wystarczy grac ABC.
Z mysleniem masz racje, gra ABC tez jest wazna, co tylko potwierdza, ze nie ma co wiele blefowac. To jednak wychodzi juz ze samego faktu, ze w wiekszosci gramy na slabych graczy, ktorzy nie mysla. Nasza adaptacja (czyt. nie gra z automatu) wtedy jest myslec o jeden krok do przodu, znaczy mniej blefowac, a wiecej vbetowac (bet + bet + bet = ABC).

Mistyk 50rak to zadna próbka _ugly:
Na nl10 mozna spotkac mnostwo graczy, ktorzy wsuna z z TT+ AK AQ itp
Pograsz troche wiecje to zobaczysz ^^

I tutaj moim zdaniem popelniasz wlasnie ten blad, o ktory sie rozchodzi cala dyskusja. Jeszcze raz podkresle, ze gdy w teorii wiemy, ze gracz 1/1 gra tylko z nutsami, to nawet z KK nie ma co grac 4b/c na takiego gracza, bo jestesmy 20/80 w plecy. W praktyce czesto nie wiemy, czy to jest AA only, ale tendencje czesto nam daja informacje. A w momencie kiedy wiemy, ze on ma naprawde waski zasieg 3betowania, to czemu nie callowac by trzymac zasieg szeroko, i nie izolowac sie od lepszych rak?

Skoro moj poprzedni post był zbyt zawiły i skomplikoany podsumuje go w jednej linicjce:

KK TO ZAWSZE STACKOFF PREFLOP NA TYCH LIMITACH

No i na koniec
"- 4b/c z KK na nitow nie bedzie +EV"

Widzialem twoje filmy w dziale video z nl100-200 (tak tak mialem tutaj wyzszy status poprostu gram z innego affilite) i jestes dobrym graczem a to co napisales powyzej traktuje jak mala niezrecznosc.
Bo sorry ale ja nie widuje przy stolikach nitów na których moglbym zrzucic KK, no chyba ze znajde kogos kto ma 1/2 ale tacy poprostu nie istnieja praktycznie... kazdy nit, ktory ma zakres do 10% nie jest powodem zeby zrzucac na niego KK.

Chyba, ze naprawde mialbym staty i reada ze wsuwa tylko z AA... ale to jakas abstrakcja.
To znow jest cos, co nie powinienes mieszac. Moje filmiki nie maja nic do dyskusji. A dyskusja jest czysto teoretyczna i dlatego scenariusz takiego max.nita jest opcja, z ktora trzeba sie liczyc. Na dodatek jest naprawde masa graczy, ktorzy na wszystkich limitach we wiekszosci wariantow NLa tylko wrzucaja KK+ AI. Oczywiscie tez jest masa, ktora nawet wrzuci tobie 5bet blefa z 87s, ale o nich narazie nie mowimy. Jezeli wiemy, ze nasz przeciwnik ma super waski zasieg AIowania sie preflop, to nie ma co sie izolowac na taki zasieg. A jestem przekonany, ze QQ dla ciebie juz nie jest tak easy stack-off, jak KK, natomiast gdy pomyslisz dokladnie o range'ach, to QQ prawie sie rowna KK w momencie kiedy sadzimy, ze nasz przeciwnik pasuje AK na 4beta! A to jest cos, co sie czesto zdarza napewno do NL50 jeszcze.

Podsumowujac:
- nie mam na mysli nikogo obrazac, wiec mam nadzieje, ze nie odbierasz mojego posta ofensywnie
- nie ma co tez z twojej strony odpisywac agresywniej
- chcemy dyskutowac, wymieniamy zdania i staramy sie przedstawic argumenty

Na krotko, to moje argumenty anit all-the-way 4b/c z KK to:
- nie gramy max.EV!
- (bo) nie adaptujemy naszej gry do naszego przeciwnika
- moze nawet gramy -EV na niektorych
- gdzie na postflopie bysmy mogli grac +EV callujac ich 3bet tylko
- adaptacja, a wiec granie pod gracza, jest trudniejsza, ale napewno efektywniejsza od gry ABC (tak zwanego standardu) => standard /= najlepsze
- to znow nie znaczy, ze nigdy nie powinnismy grac 4b/c, moze nawet i w wiekszosci przypadkow tak powinno byc, ale to znow podkresla, ze call powinienen byc opcja
- chociazby z racji, ze chcesz grac max. EV

Czekam na twoje argumenty i moze z tego wyplynie dalsza dyskusja.

ja jeszcze jestem świeżak ale na nl2 i nl4 stackowanie z KK jest dla mnie opłacalne puki co :)

szok38

Ja mam tylko praktyczna uwagę odnośnie Rush FR Nl25. Bez statystyk stackowanie z KK przeciwko 100bb+ to marny pomysł . Jeśli już to ewentualnie w wojnie blindów.Ale u mnie doszło do tego ,że przestałem się na tym limicie w ogóle tam stackować .
Natomiast bez statystyk(bez readów) przeciwko wszelkiej maści niedokupionym easy .

MistyK Autor wątku
MistyK

Dzisiaj sytuacja - podbijam z utg z KK , typ jedna pozycje dalej gra mi raise (2% bet po 100 handach) ja 4bet on ai ... pokazal Asy.. Imo to byla sytuacja do 4bet/fold ~~ Czego ja sie tu moglem spodziewac? QQ :D?