Przejdź do forum
Dlaczego te AA ciag...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Dlaczego te AA ciagle przegrywaja?

93 Posty
43 Użytkownicy
0 Reakcje
10.7 K Wyświetlenia
amoratank
Poker Player

obserwacja jest fakt ze gdy ktorys z graczy ma AA to w 30-40% przypadkow inny gracz przy tym samym stole ma kk qq lub jj (mowa o full ringu)- nie trzeba tu byc mistrzem matematyki zeby stwierdzic ze zdarza to sie zbyt czesto niz powinno.

Wiesz to nie jest tak do końca po porostu zawsze od tych rąk dostajesz akcje dlatego tak wygląda że ciągle niby jest AAvsKKvsQQ.
Grając na poker stars 9 stolików zawsze ale to zawsze miałem ciągu jednej sesji akcje typu że trzymając kk stack off na preflopie i wpadałem na asy ( najczęściej 1-2 razy) To też mi dało do myślenia problem rozwiązałem foldując preflop :pokerface: oczywiście wszystko zależy od ilości akcji na stole i od przeciwnika.
Wcześniej sprawdziłem profit z tej ręki sugerując się opinią o nie zrzucaniu kk na preflopie i rzeczywiście na zielono było 0.51 centów :ayfkm:
Co do rigged soft pewności nigdy nie ma, ale każdy programista ci powie że jak zacznie się mieszać w algorytmach; zmieniać losowość jakie karty otrzymujemy i jakie pojawiają się na stole to wcześniej czy później pojawią się bugi typu że trzymasz dwa asy a na stolę pojawiają się trzy lub coś podobnego.

Odpowiedz
Cytat
skylookx
PokerStrategist

nie od dziś wiadomo że softy krecą byście nie wyszli z nl2

Odpowiedz
Cytat
DeeJay90
Oldschool Grinder

Napisane przez skylookx
nie od dziś wiadomo że softy krecą byście nie wyszli z nl2

:P

Odpowiedz
Cytat
Ayronn
Elite Grinder

Softy sa rigged, a AA sa przereklamowane, dlatego najlepiej grac je pod set mining :D

Odpowiedz
Cytat
innocent2102
PokerStrategist

Napisane przez mat2321
Witam, czy ktos jeszcze ma takie odczucie ze AA wcale nie sa takie dochodowe? w ciagu dwoch dni zdarzyłem przegrac AA pare razy z kk pare razy z qq, 99, jj i o zgrozo raz nawet poleglem z j8s. Prawie wszystkie spoty preflop. I tu nasuwa mi sie pytanie czy mam cholernego pecha i ta gra nie jest po prostu dla mnie czy moze sa ta celowe zagrania pokeroomow w celu wyludzenia rake (wiadomo gracz z aa nie szczedzi grosza a w zasadzie centa)? Moja kolejna obserwacja jest fakt ze gdy ktorys z graczy ma AA to w 30-40% przypadkow inny gracz przy tym samym stole ma kk qq lub jj (mowa o full ringu)- nie trzeba tu byc mistrzem matematyki zeby stwierdzic ze zdarza to sie zbyt czesto niz powinno. W teorii wszystko pieknie brzmi ze w przypadku nieskonczonej liczby rozdan z reka aa powinna ona byc dochodowa lecz moze macie jakies sposoby zeby do tej nieskonczonosci dotrwal jakos bankroll? Moze grac AA jakos bardziej spokojnie? Sam juz nie wiem :(

Wrzuć kolego screena z tymi przegranymi.

Odpowiedz
Cytat
doxdoxdox0
PokerStrategist

Co do rigged soft pewności nigdy nie ma, ale każdy programista ci powie że jak zacznie się mieszać w algorytmach; zmieniać losowość jakie karty otrzymujemy i jakie pojawiają się na stole to wcześniej czy później pojawią się bugi typu że trzymasz dwa asy a na stolę pojawiają się trzy lub coś podobnego.

:facepalm: :facepalm: :facepalm:

Odpowiedz
Cytat

Preflop: Hero is UTG2 with A♥, A♠
SB posts small blind ($0,02), BB posts big blind ($0,04), Hero raises for $0,08, 3 folds, MP3 calls, 2 folds, SB calls, BB 3-bets $0,36, Hero 4-bets $0,72, 2 folds, BB calls

Flop: ($1,76 - 44 bb) 9♣, 7♠, 5♠ (2 Players)
BB bets $1,16, Hero calls, BB calls

Turn: ($5,60 - 140 bb) 6♥ (2 Players)

River: ($5,60 - 140 bb) 5♦ (2 Players)

Bjutiful <3 Koleś 88 zmiażdżył AA stritem.

Preflop: Hero is UTG3 with A♠, A♣
SB posts small blind ($0,02), BB posts big blind ($0,04), Hero raises for $0,12, MP1 calls, 6 folds

Flop: ($0,30 - 7.50 bb) J♥, J♣, 4♠ (2 Players)
Hero checks, MP1 bets $0,15, Hero calls

Turn: ($0,60 - 15 bb) Q♣ (2 Players)
Hero checks, MP1 checks

River: ($0,60 - 15 bb) T♦ (2 Players)
Hero bets $0,60, MP1 raises for $1,20, Hero calls

QQ kolesia zjechało fullem moje AA. A takich sytuacji co nie miara.

Oczywiście sytuacja na stole wskazywała na pewne zachowania graczy, tak też sądzę, że dobrze postąpiłem w obu sytuacjach.

Patrząc na moje rozgrywki ostatnio dochodzę do pewnych wniosków, że grając za darmową gotówkę (tutaj akurat z 2$ udało mi się pomnożyć szybko do 45$) - na początku idzie bardzo ładnie grać, w ciągu bodajże 25min miałem 10$, karty szły jak głupie. Lecz po rozegraniu pewnej ilości rąk - pokerroom zbiera swoje żniwo i nawet mając piękne setupy na ręce - po prostu dostaje się po dupie, bo trzymając AA czy KK dostaje się od kolesia, któremu na riverze dochodzi do strita, fulla czy karety.
Dlatego raczej zrobię coś, na co każdy pokerroom liczy - wpłacę swoją kasę i zobaczę jak to będzie szło.

Nie wydaje mi się możliwe, żeby "umiejętności" gracza przemijały wraz ze wzrostem gotówki, bo już po raz 3 lub 4 na darmowej gotówce widzę przypadek, że komuś szybko ładnie szło, a potem mega swing i utrata prawie całej kaski.

Oczywiście ktoś mądry powie, że w pokerze downswingi są nieodłączne. Ok, czaje, racja. Lecz nie sądzę, że swingi dotyczą bezpośrednio graczy, lecz "okresu czasu". Bo stosując się do zasad "anty-downswingowych", czyli robiąc przerwę - nie ważne ile ona trwała, czy kilka dni, czy dwa tygodnie, ba - nawet półtora miesiąca - wracając do gry, utrata kasy na najpewniejszych setupach się utrzymywała.

Być może nie jestem super zaawansowanym graczem i popełniam błędy - do tego się przyznaję. Lecz nie wierzę, że moje umiejętności pryskają z dnia na dzień i występuje ich brak do momentu wyczerpania pieniędzy na koncie, zaś odnawiają się wraz z nowym bankrollem lol.

Czasem wiadomo człowiek reaguje śmiechem, aby się nie wkurwić, lecz po kilku absurdalnych sytuacjach dochodzi do momentu, gdzie śmiech wydaje się na prawdę pustym rozwiązaniem i nachodzi chęć na jeden wielki bojowy okrzyk.

Odpowiedz
Cytat
halunoman
Oldschool Grinder

za Preludiumm zrobiłem to samo na podobnej wielkości hh dla AA i KK z rozroznieniem na ogół zagranych rąk i Allin Pre

Dla AA wygladają prawieidealnie identycznie.

AA wszystkie

AA Allin Pre

KK wszystkie

KK Allin Pre

Odpowiedz
Cytat
innocent2102
PokerStrategist

Dawno nie widziałem gorzej rozegranej ręki.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez innocent2102
Dawno nie widziałem gorzej rozegranej ręki.

Zaiste grając przy stole przeciwko kolesiowi, który wcześniej K9s wchodził all-in pre flop zagrałbyś inaczej, bo spodziewałbyś się, że ma karty, którymi złoi Ci dupę. ;)
Będąc przez godzinę z kimś przy stole wiem, jakie spektrum rąk rozgrywa i jak często lubi blefować lub podbija z najniższą parą.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Wonszu92

Nie wydaje mi się możliwe, żeby "umiejętności" gracza przemijały wraz ze wzrostem gotówki, bo już po raz 3 lub 4 na darmowej gotówce widzę przypadek, że komuś szybko ładnie szło, a potem mega swing i utrata prawie całej kaski.

Lecz nie wierzę, że moje umiejętności pryskają z dnia na dzień i występuje ich brak do momentu wyczerpania pieniędzy na koncie, zaś odnawiają się wraz z nowym bankrollem lol.

kolego, wkleiłeś 2 rozdania z których jasno wynika, że nie jesteś królem pokera, trudno się dziwić styrany przez wariancje nie możesz odbić się od nl2

dużo piszesz o umiejętnościach, poproś jakiegoś gracza nl25 chociaż bo już nie mówie nl50-100 to ci powie jak to jest u Ciebie z tymi 'umiejętnościami'

Odpowiedz
Cytat
Najczarniejszy
Oldschool Grinder

Napisane przez Ayronn
Softy sa rigged, a AA sa przereklamowane, dlatego najlepiej grac je pod set mining :D

Najlepsza strategia+ powtarzaj: "Jestem zwycięscooą" x3

Odpowiedz
Cytat
sodiumnitrat
PokerStrategist

takie tematy powinny być z miejsca kasowane , płaczki z nl2, masakra :P

Odpowiedz
Cytat
doxdoxdox0
PokerStrategist

w tych drugich asach to jest po prostu lustrzane odbicie dobrego zagrania : D

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu
PokerStrategist

Mam prośbe by jakiś doświadczony gracz NL1K rozwiał moje watpliwości:
Założmy, że ja podbijam z AA do 3bb, przeciwnik o którym wiem, że light 3betuje gra mi raise do 9bb. I teraz:

Czy mam oddsy by callnąć AA pod setmining?
Czy postflop gramy fit or fold?
Warto 4bet bluffować z dwoma blokerami do AK?
Jak zachować się w wojnie blindów - nie lepiej vs steal odrazu foldować bo gracze mają tendencje do bardziej light 4betów i boje się, że mogę zostać outplayowany przez ręcę na które mam realne equity.

Odpowiedz
Cytat
Najczarniejszy
Oldschool Grinder

Poprawnie rozegrane AA

Odpowiedz
Cytat
skylookx
PokerStrategist

Napisane przez EmiyaKiritsugu
Mam prośbe by jakiś doświadczony gracz NL1K rozwiał moje watpliwości:
Założmy, że ja podbijam z AA do 3bb, przeciwnik o którym wiem, że light 3betuje gra mi raise do 9bb. I teraz:

Czy mam oddsy by callnąć AA pod setmining?
Czy postflop gramy fit or fold?
Warto 4bet bluffować z dwoma blokerami do AK?
Jak zachować się w wojnie blindów - nie lepiej vs steal odrazu foldować bo gracze mają tendencje do bardziej light 4betów i boje się, że mogę zostać outplayowany przez ręcę na które mam realne equity.

imo fold pre

Odpowiedz
Cytat
preludiumm
PokerStrategist

Napisane przez Durex86

Napisane przez Wonszu92

Lecz nie wierzę, że moje umiejętności pryskają z dnia na dzień i występuje ich brak do momentu wyczerpania pieniędzy na koncie, zaś odnawiają się wraz z nowym bankrollem lol.

kolego, wkleiłeś 2 rozdania z których jasno wynika, że nie jesteś królem pokera, trudno się dziwić styrany przez wariancje nie możesz odbić się od nl2

dużo piszesz o umiejętnościach, poproś jakiegoś gracza nl25 chociaż bo już nie mówie nl50-100 to ci powie jak to jest u Ciebie z tymi 'umiejętnościami'

This. Case closed.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez sodiumnitrat
takie tematy powinny być z miejsca kasowane , płaczki z nl2, masakra :P

Ja słyszałem, że Ty od urodzenia byłeś zajebisty w pokera, a NL2 i NL5 to znasz tylko z opowieści forumowych "płaczków". Te wszystkie pro z telewizji i internetów zaiste płacą tłuste tysiące za godzinę lekcji u Ciebie.

Jak widać niektórzy mają problem z niedowartościowanym ego, że muszą się mentalnie masturbować poprzez łechtanie słabszych i mniej doświadczonych graczy.

Oczywiście nie przeczę, że jestem mało doświadczony i robię błędy, bo tak jest. Ale w końcu człowiek się na błędach uczy i chyba nie ma osoby, która by grała nieomylnie w pokera. Czasem odnoszę wrażenie, że na tym forum jest konkurs na zajebistość i zapominanie o swoich pokerowych początkach. ;)

Odpowiedz
Cytat
89deny89
Elite Grinder

Jak nie chcesz żeby Cie wyśmiewali to nie wrzucaj tematu typu"czy aa jest dochodowe", poczytaj o wariancji, artykuły dla początkujących ,złap podstawy a nie zakładasz temat który wystawia Cię tutaj jako "błazna". To że trolle Cie tutaj pojadą miałeś pewne jak w banku.

Odpowiedz
Cytat