--- Pomysl: ---
trzech chlopa zebralo sie zeby pogadac o rozdaniach
--- Reailzacja: ---
osoby nalezace do grupy operacyjnej wstawiaja codziennie rozdanie lub dwa do oceny, wstawiajacy dodaje info o statach i ewentualnej dynamice jezeli jest, zadaje jedna osoba dziennie, jakby ktos mial uwagi to piszcie, ale prosimy o nie spamowanie tutaj rozdaniami ;p
--- Wazne: ---
uwagi hero dotyczace rozegrania schowane sa w spojlerach i oceniajacy czytaja je dopiero po swoich odpowiedziach i ewentualnie dodaja drugi komentarz
sory za literowki w tekscie, poprawialem juz kilka razy i caly czas znajduje
1. JJ
$0.1/$0.25 No-Limit Hold'em (9 handed)
Known players:
[tg]SB$26.35:///////;
BB$35.18:///////;
UTG1$10.00:///////;
UTG2$25.00:///////;
MP1$29.83:///////;
MP2$23.96:///////;
MP3$25.00:///////;
CO$23.82:///////;
BU (Hero)$25.00:///////;[/tg]
Preflop: Hero is BU with J:h, J:s.
6 folds, Hero raises to $0.62, SB folds, BB raises to $1.75, Hero calls $1.13.
Flop: ($3.6) Q:s, T:s, 9:d (2 players)
BB bets $2.50, Hero calls $2.50.
Turn: ($8.6) 2:c (2 players)
BB bets $6.00, Hero calls $6.00.
River: ($20.6) 3:h (2 players)
BB checks, Hero bets $10.00, BB calls $10.00.
Final Pot: $40.6.
ja zaczne i na poczatek chyba latwa lapa z wydaje mi sie prostym bledem, dynamiki wiekszej brak a popup polecial na skype, mowilem ze wstawie to rozdanie to juz poszlo, ale jak teraz o nim mysle to wydaje mi sie na tyle proste ze trza wrzucic to do spazzow i z banki
Results follow:
Spoiler
BB shows two pairs, tens and nines(9:h T:h).
Hero shows a pair of jacks(J:h J:s).
BB wins with two pairs, tens and nines(9:h T:h).
pre nie rejzuje bo nie chce stakowac 3bet 8 - fold 56
na flopie lapie ladnie, a gosc ma cbet 76 - fold na rejz 75 i tu mogelm rejzowac zeby dowiedziec sie co ma i nie nie byloby pozniej bolu glowy bo jak on daje olka to ja zrzucam, a po jego callu dostaje turna i darmowy river i gram dalej jak trafiam strita, plus taki ze rejzem moge zrzucic KK
wymyslilem jednak ze zagram na flopie cal bo on turna betuje juz 47 i ma x/f 63 a w razie czego na river ma cbet 20 i x/f 75, czyli chcialem zagrac smierdzacy float bo staty wydaly mi sie do tego idealne i stol nie najgorszy bo na river moge zrzucic KK i AA
dlaczego na river nie allin? a no bo 10 wyglada tu chyba najmocniej, przynajmniej tak mi sie wydawlo wtedy, nie za malo zeby nie pokazac ze chce go tylko zrzucic, a z drugiej strony nie dalem olka bo moze pomyslec, ze chce tylko zeby mnie sprawdzil i moze go to dodatkowo wystraszyc
dopiero pozniej pomyslalem co zrobie na rejz
zostalo mi 5 i wyglada ze musze foldowac
i dlatego wlasnie skrocilbym to rozdanie do rejzu flopa
2. QJo
$0.1/$0.25 No-Limit Hold'em (8 handed)
Known players:
[tg]MP3$25.43:///////;CO$31.40:///////;BU (Hero)$25.00:///////;SB$25.32:///////;BB$21.85:///////;UTG2$10.00:///////;MP1$15.00:///////;MP2$117.96:///////;[/tg]
Preflop: Hero is BU with Q:s, J:c.
MP1 posts deadblind, UTG2 folds, MP1 checks, 3 folds, Hero raises to $0.75, 2 folds, MP1 calls $0.50.
Flop: ($1.85) 3:c, 5:c, T:c (2 players)
MP1 checks, Hero bets $1.00, MP1 calls $1.00.
Turn: ($3.85) 9:s (2 players)
MP1 checks, Hero bets $2.30, MP1 raises to $6.50, Hero raises to $23.20, MP1 calls $6.75.
River: ($40.3) T:d (2 players)
Final Pot: $40.3.
drugie interesuje mnie w sumie bardziej bo tu mam wiekszy problem, gosc gra pierwsza reke po wejsciu na stol, zero info, jeszcze brak huda
Results follow:
Spoiler
Hero shows a pair of tens(Q:s J:c).
MP1 shows a full-house, tens full of fives(T:h 5:h).
MP1 wins with a full-house, tens full of fives(T:h 5:h).
gosc gra pierwsza reke po wejsciu na stol, a tacy czesto wrzucaja jakies spazzy np rejzuja z air bo zal tego 1bb stracic
flop std, turn dostaje rejz i biore go za blef/semi blef dlatego ze u takich ludkuf to norma, mam oesd, sredni fd i czesto grajace dwie over, ale za to tylko river przed soba i goscia ktory wlozyl juz polowe wiec pewnie wlozy reszte dlatego moj rejz jest pewnie duzym bledem
zastanawiam sie na callem bo potrzebuje 25%, a liczac ze 2over i trefl sa moimi outami mam 20 outow, nie podoba mi sie tez wsadzic tyle i foldowac ale chyba jest to najbardziej oplacalne przy tak niskim rejzie
jak zyc?