Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Notatnik grupy

22 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
1,345 Wyświetlenia
bambucza1988

--- Pomysl: ---
trzech chlopa zebralo sie zeby pogadac o rozdaniach

--- Reailzacja: ---
osoby nalezace do grupy operacyjnej wstawiaja codziennie rozdanie lub dwa do oceny, wstawiajacy dodaje info o statach i ewentualnej dynamice jezeli jest, zadaje jedna osoba dziennie, jakby ktos mial uwagi to piszcie, ale prosimy o nie spamowanie tutaj rozdaniami ;p

--- Wazne: ---
uwagi hero dotyczace rozegrania schowane sa w spojlerach i oceniajacy czytaja je dopiero po swoich odpowiedziach i ewentualnie dodaja drugi komentarz

sory za literowki w tekscie, poprawialem juz kilka razy i caly czas znajduje :rage:

1. JJ

$0.1/$0.25 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]SB$26.35:///////;
BB$35.18:///////;
UTG1$10.00:///////;
UTG2$25.00:///////;
MP1$29.83:///////;
MP2$23.96:///////;
MP3$25.00:///////;
CO$23.82:///////;
BU (Hero)$25.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with J:h, J:s.
6 folds, Hero raises to $0.62, SB folds, BB raises to $1.75, Hero calls $1.13.

Flop: ($3.6) Q:s, T:s, 9:d (2 players)
BB bets $2.50, Hero calls $2.50.

Turn: ($8.6) 2:c (2 players)
BB bets $6.00, Hero calls $6.00.

River: ($20.6) 3:h (2 players)
BB checks, Hero bets $10.00, BB calls $10.00.

Final Pot: $40.6.

ja zaczne i na poczatek chyba latwa lapa z wydaje mi sie prostym bledem, dynamiki wiekszej brak a popup polecial na skype, mowilem ze wstawie to rozdanie to juz poszlo, ale jak teraz o nim mysle to wydaje mi sie na tyle proste ze trza wrzucic to do spazzow i z banki

Results follow:

Spoiler

BB shows two pairs, tens and nines(9:h T:h).
Hero shows a pair of jacks(J:h J:s).

BB wins with two pairs, tens and nines(9:h T:h).

pre nie rejzuje bo nie chce stakowac 3bet 8 - fold 56
na flopie lapie ladnie, a gosc ma cbet 76 - fold na rejz 75 i tu mogelm rejzowac zeby dowiedziec sie co ma i nie nie byloby pozniej bolu glowy bo jak on daje olka to ja zrzucam, a po jego callu dostaje turna i darmowy river i gram dalej jak trafiam strita, plus taki ze rejzem moge zrzucic KK

wymyslilem jednak ze zagram na flopie cal bo on turna betuje juz 47 i ma x/f 63 a w razie czego na river ma cbet 20 i x/f 75, czyli chcialem zagrac smierdzacy float bo staty wydaly mi sie do tego idealne i stol nie najgorszy bo na river moge zrzucic KK i AA
dlaczego na river nie allin? a no bo 10 wyglada tu chyba najmocniej, przynajmniej tak mi sie wydawlo wtedy, nie za malo zeby nie pokazac ze chce go tylko zrzucic, a z drugiej strony nie dalem olka bo moze pomyslec, ze chce tylko zeby mnie sprawdzil i moze go to dodatkowo wystraszyc

dopiero pozniej pomyslalem co zrobie na rejz :) zostalo mi 5 i wyglada ze musze foldowac :facepalm: i dlatego wlasnie skrocilbym to rozdanie do rejzu flopa

2. QJo

$0.1/$0.25 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]MP3$25.43:///////;CO$31.40:///////;BU (Hero)$25.00:///////;SB$25.32:///////;BB$21.85:///////;UTG2$10.00:///////;MP1$15.00:///////;MP2$117.96:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with Q:s, J:c.
MP1 posts deadblind, UTG2 folds, MP1 checks, 3 folds, Hero raises to $0.75, 2 folds, MP1 calls $0.50.

Flop: ($1.85) 3:c, 5:c, T:c (2 players)
MP1 checks, Hero bets $1.00, MP1 calls $1.00.

Turn: ($3.85) 9:s (2 players)
MP1 checks, Hero bets $2.30, MP1 raises to $6.50, Hero raises to $23.20, MP1 calls $6.75.

River: ($40.3) T:d (2 players)

Final Pot: $40.3.

drugie interesuje mnie w sumie bardziej bo tu mam wiekszy problem, gosc gra pierwsza reke po wejsciu na stol, zero info, jeszcze brak huda

Results follow:

Spoiler

Hero shows a pair of tens(Q:s J:c).
MP1 shows a full-house, tens full of fives(T:h 5:h).

MP1 wins with a full-house, tens full of fives(T:h 5:h).

gosc gra pierwsza reke po wejsciu na stol, a tacy czesto wrzucaja jakies spazzy np rejzuja z air bo zal tego 1bb stracic
flop std, turn dostaje rejz i biore go za blef/semi blef dlatego ze u takich ludkuf to norma, mam oesd, sredni fd i czesto grajace dwie over, ale za to tylko river przed soba i goscia ktory wlozyl juz polowe wiec pewnie wlozy reszte dlatego moj rejz jest pewnie duzym bledem
zastanawiam sie na callem bo potrzebuje 25%, a liczac ze 2over i trefl sa moimi outami mam 20 outow, nie podoba mi sie tez wsadzic tyle i foldowac ale chyba jest to najbardziej oplacalne przy tak niskim rejzie
jak zyc?

Odpowiedz
Cytat
21 odpowiedzi
bambucza1988 Autor wątku
bambucza1988

edytowalem tyle razy ze az sie sam w koncu zacytowalem :facepalm:

ehh spalem dzis 4h i nie wiem co sie kreci, ide spac i nie zmieniam nic juz

pozdro :challenge

Odpowiedz
Cytat
Szpila77

wrzucajmy tylko jedno rozdanie dziennie, aby nie bylo tego zbyt duzo.

Danielsen nie czytaj co napisalem, napisz co myslisz, a pozniej przeczytaj moj spoiler.

odnosze sie do rozdania JJ cal 3bet IP

Spoiler

Pre
patrzac na jego 8% 3bet i fold do 4bet w 56% to wybieram call, raczej nie chce sie stakowac poniewaz jest to gracz tight pasive i wrzuci tylko lepiej, napewno nie zobacze tam TT tylko QQ+ AK a na ten range mamy 36%
jego zasieg PRE mysle cos takiego
QQ+,AKs,A5s-A2s,K9s,Q9s,JTs,T9s,98s,AKo,A9o,KTo,QTo

co do 3bet range to wiadomo kazdy ma inny, przedewszystkim aby bardziej poprawnie go okreslic musiabym znac OR i fold na 3bet HERO, ale srednio na 45%-55% range moglby byc jak wyzej, bo np KTs czy QTs bym callowal, a dopiero Q9s i K9s wrzucil do 3bet blef rangu, osobiscie lubie duzo brodway card callowac na szeroki range. I rozgrywac post flop.

flop
pierwsze co mi przychodzi do glowy to wykorzystac jego leak CB74% i fold to raise CB75% , ale co jezeli wsunie nam olka? to zrobi to z?

moze to byc taki range z rangu z flopa:
QQ+,K9s,Q9s,JTs,T9s,98s,AsKs,As5s,As4s,As3s,As2s,QTo,AsKd,AsKh,AsKc
mamy tu 49%, czyli mozna sie stakowac patrzac na dead money.

Turn
na flopie poszeld call na turnie spadl blank i po jego becie na turnie sadze ze nie mamy fold Equity na raise czyli zostaje call z czym moze wykonac kolejny CB?

moze troche optymistycznie
QQ+,Q9s,JTs,T9s,AsKs,Ks9s,9s8s,As5s,As4s,As3s,As2s,QTo
wszystkie FD AA i KK dwie pary i OESD i set QQ
mamy 36% equity a pot odds dostajemy 29% czyli call

River
Sadze ze QQ by betowal na river, ale moze chce zebrac jakies blefy i zagral check, czyli taki range gra chack/call

QQ+,Q9s,T9s,QTo

jest to 25 kobinacji z 34 na turnie, oczywiscie folduje wszystkie FD i OESD , natomiast dwie pary i over pary calluja oraz set QQ, patrzac glownie na CB na turnie to mozna odpuscic bet na river bo wszystko gorsze folduje a lepsze calluje tylko 35% zrzucisz a 65 sprawdzi ten bet. Aby ten bet byl profitowy musial bys betowac za 34% puli.
Twoj sizeing mi sie nie podoba bo foldequity nie tworzysz i pewnie nawet AI bys tego nie zmienil, a na ten range co nic nie trafil to wystarczy maly bet, bo po co wiecej betowac jak i tak wszystko cie sprawdzi a FD i OESD pasuje, to nawet wystarczy zagrac bet za 25%

oczywiscie AA,KK i dwie pary moglby CBtowac na river, ale sadze ze przeciwnik z W$SD 56% i agresji 24% na river zadko bedzie betowal over pary.

jezeli gdziesz sie z czym walnelem to sorki, juz jest nad ranem.

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988 Autor wątku
bambucza1988

szpila -> moj OR BU 59 , fold to 3bet 67 , 4bet 9

dokladnie mi tez o to chodzilo ze na river niewiele kart mu zostaje ktore moglbym zrzucic mimo ze ma fold 75 i co ciekawe wydaje mi sie ze gdyby mial AQ moglby sprawdzic a nawet AA moglby wyrzucic, dziwne
czyli jako rozwiazanie co proponujesz, 2x call i bet 25% na river? nie jestem pewny czy dobrze zrozumialem :)

edit:
powtorze jeszcze to co wczesniej pisalem ze nie podoba mi sie takie zagranie bo inwestuje ponad pol staka i tak naprawde nic nie bijac modle sie o fold, a na flopie gdzie on betuje 2,5 po rejzie chociazby do 6 $ wiem wszystko i kosztuje mnie to niewiele w porownaniu do 20$ ktore oryginalnie zagralem, przy okazji i tak moge czasami zobaczyc wszystkie 5 kart zbierajac do strita po jego callu tego rejza

masz jeszcze jedno do rozwiazania a najwyzej jutro zadanie da nastepna osoba, powiedzmy ze dalem na dwa dni jak tacy zapracowani jestescie _p:

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Yoł dwie sprawy:

1.Nie wygodniej będzie wam na skype choćby całościowo grupę prowadzić?

@szpila77 - skoro sam twierdzisz, że nic lepszego nie wyrzucisz betem na river to po co w ogóle betować? Co z tego, że masz fold equity 35% skoro to co on folduje bijesz. JJ ma tu zbyt duże sdvalue by zamieniać to blef + z uwagi na niski SPR villain z sdvalue gra tu x/call najczęściej. Ogólnie całe rozdanie niespecjalnie do mnie przemawia bo jeśli hero planował outplayować villaina z top range to powinien już na flopie raisować gdyż taki board świetnie wpada w jego calling 3bet range i jest realna szansa wyrzucenia AA które po 2 betach mogą na river być już commited i grać 'whatever x/call mode'

Pozdro i przepraszam jeśli przeszkodziłem :)

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988 Autor wątku
bambucza1988

Emiya no wlasnie o to mi chodzilo tylko jakos czytelniej to napisales
da sie na skype ale tutaj mozna zadawac rozdania i odpisywac w dowolnej chwili i tu wydaje sie to jakos czytelniej, dodatkowa sprawa ze czasami pomoze ktos spoza grupy co tez jest wielkim plusem bo im wiecej osob rozmawia tym wiecej mozna sie dowiedziec

Odpowiedz
Cytat
smoku

Cześć chłopaki.

Fajny pomysł, wydaje mi się, że może się to fajnie sprawdzać. Czy jednak nie lepiej, by ten temat był w blogach?

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Szpila77

Napisane przez bambucza1988
szpila -> moj OR BU 59 , fold to 3bet 67 , 4bet 9

dokladnie mi tez o to chodzilo ze na river niewiele kart mu zostaje ktore moglbym zrzucic mimo ze ma fold 75 i co ciekawe wydaje mi sie ze gdyby mial AQ moglby sprawdzic a nawet AA moglby wyrzucic, dziwne
czyli jako rozwiazanie co proponujesz, 2x call i bet 25% na river? nie jestem pewny czy dobrze zrozumialem :)

_p:

bet na river napisalem ze np 25% bylby dochodowy, ale EmiyaKiritsugu napisal po co wogole betowac, jak i tak nic nie bijesz, chyba faktycznie lepiej zagrac check back

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Napisane przez Szpila77
ale EmiyaKiritsugu napisal po co wogole betowac, jak i tak nic nie bijesz

Źle zrozumiałeś. Mi chodzi o to, że matematyka gdy masz rękę z showdown value jest trochę bardziej skomplikowana niż betując pure air bo bijesz pewną część range przeciwnika i np. jeśli jesteś przekonany, że villain:
-nigdy nie folduje lepszych rąk
-nigdy nie calluje słabszych rąk
To nie masz absolutnie żadnego interesu w betowaniu bo range które bijesz i tak gra x/fold i możesz realizować swoje equity grając check a lepszym rękom tylko dokładasz bbsy do puli.

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988 Autor wątku
bambucza1988

mimo ze gosc gra na river x/f 75 to nie wiem czy przy zagraniu za 25% mam fold equity na AA i KK bo do puli 20 bedzie musial dolozyc zaledwie 5, matematycznie spoko ale czy karty zrzuci? a dajac troche wiecej wychodzi juz taki bet jak postawilem i w zasadzie nawet bez sensu jest foldowac na rejz bo zostawiam sobie w staku 5 do 7$ zaleznie ile postawie - no ale trzeba foldowac bo nic nie bije wtedy

teraz wolalbym zagrac rejz na flopie i skonczyc od razu rozdanie tymbardziej ze nie jest to czysty blef bo mam jeszcze oesd, a jezeli jednak bylby call to rzeczywiscie nizszy sajzing na river niz dalem ale do 6 moze 8, check na river oznacza poddanie puli bo nie widze u niego slabszych kart niz moje poza AK jakims cudem - chociaz na to raczej za malo cbetuje turn

dzis powiedzmy ze poszlo nr 1 i nr 2 - QJo przechodzi na jutro, daniel juz masz zaleglosci :), ale pisz jeszcze co myslisz o JJ

edit:
smoku -> nie wiedzialem gdzie zalozyc temat, a tutaj pojawialy sie caly czas tematy o grupach, teraz poszukalem E-notes, Koncepty i rzeczywiscie tego typu analizy byly w blogach, jezeli trzeba to najwyzej prosze o przeniesienie do blogow no-limit

Odpowiedz
Cytat
doxdoxdox0

co do JJ to imo jak juz call 3beta pre to na flopie nie ma co raisowac (dla blefu) z takim sdvalue. w 3bet potach ludzie maja duzo wiekszy cbet, wiec masz latwy call raczej. jezeli on 2nd barreluje na blanku ze sporym sizingiem to tu masz juz latwy fold, bo na pewno nie ma gorzej, a z tego lepiej go raczej nie zrzucisz.

Odpowiedz
Cytat
Tenkjuu

bambucza prosil zeby dodac za niego nr2-QJo do oceny bo statusu mu nie starczylo (zobacz)

Odpowiedz
Cytat
Szpila77

Reke JJ mysle ze zamknelismy
Reka QJ zostala wstawiona do oceny przez coacha

to wstawie kolejna

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.5/$1 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]UTG2$43.75:///////;MP1$100.00:///////;MP2$42.34:///////;MP3$47.50:///////;CO$40.00:///////;BU$214.33:///////;SB$111.95:///////;BB$65.50:///////;UTG1 (Hero)$101.50:///////;[/tg]

Preflop: Hero is UTG1 with 5:s, 5:d.
Hero raises to $2.50, 5 folds, BU calls $2.50, SB folds, BB calls $1.50.

Flop: ($8) 5:h, 4:h, 3:h (3 players)
BB checks, Hero bets $5.00, BU folds, BB calls $5.00.

Turn: ($18) T:d (2 players)
BB checks, Hero bets $12.00, BB calls $12.00.

River: ($42) J:d (2 players)
BB bets $46.00(All-In), Hero calls $46.00.

Final Pot: $134.

https://polska.pokerstrategy.com/poker-hand-converter/handreplayer/hands/1050580/

Spoiler

to co sam zauwazylem ze bylo bledem to sizing za slaby, flop i turn

przeciwnik nie lubi foldowac duzo floatuje, agresja 50/50/54 WWSF49 i W$SD 51 te staty pokazuje ze przeciwnik lubi blefowac

Jak wy byscie to rozegrali?

Odpowiedz
Cytat
Tenkjuu

.

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988 Autor wątku
bambucza1988

55 -
na flopie jestescie w trojke, wiec trza sie chronic, sprawdza masa drawow i over par to gram na flopie min 75% czyli 6-6,50 do puli 8 i chce sie stakowac jak najszybciej

na turnie karta nie przeszkadza a w puli 20, gram dalej 75%+ czyli 15-16, na rejz musze callnac

na river w puli 50 a jego donk wynosi 38, powiekszone sajzingi robia tyle ze jego donk jest mniejszy, ale nie zmieniaja szczegolnie sily jego karty, donk all albo w pot na river to najczesciej nutsy lub second nutsy, ogolnie daje mu malo blefow, wiec mogl trafic JJ na river, czasami cos ciagnal od flopa, a skitrane nizsze sety bijesz, widac ze nie rejzuje bez pozycji tylko czeka do river i robi donka 4/10 sytuacji, warto zapisac ze ma taki styl na monstery

domyslalbym sie ze jestem bity w wiekszosci przypadkow ale nie umialbym zfoldowac

gorzej jezeli w takiej gierce mialbym najnizszego seta - bol glowy zwieksza sie dwukrotnie i moze zrobilbym hero fold

Odpowiedz
Cytat
doxdoxdox0

mi sie właśnie wydaje, ze linia c/c c/c donk to raczej busto drawy. nic od flopa nie weszlo, wiekszosc flushow z flopa by raisowal najpozniej na turnie, tak samo sety (wlaczajac TT). taka linia, jezeli to nie jest blef w postaci AhX ciagnietego przez 2 streety z nuts flush drawem i straight drawem, to moze byc tylko nut flush draw z flopa i moze JJ. imo call

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988 Autor wątku
bambucza1988

to chyba bedzie najktrotszy temat grupy jaki dotad widzialem :D daniel dwa dni zaleglosci i jutro jeszcze nowa lapka

mamo, tato dobrze zagralem? zle policzylem sajzingi i river wyszedl overbet :(

Known players:
[tg]MP1$28.83:///////;MP2$9.75:///////;MP3 (Hero)$31.99:///////;CO$25.49:///////;BU$26.55:///////;SB$10.00:///////;BB$25.83:///////;UTG1$20.31:///////;UTG2$53.67:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP3 with 5:s, 4:s.
3 folds, MP2 calls $0.25, Hero calls $0.25, 3 folds, BB checks.

Flop: ($0.85) 6:c, 3:s, 2:h (3 players)
BB checks, MP2 checks, Hero bets $0.70, BB folds, MP2 calls $0.70.

Turn: ($2.25) 7:h (2 players)
MP2 checks, Hero bets $2.00, MP2 calls $2.00.

River: ($6.25) J:d (2 players)
MP2 checks, Hero bets $6.80, MP2 calls $6.80.

Final Pot: $19.85.
Results follow:

Spoiler

Hero shows a straight, seven high(5:s 4:s).
MP2 shows a pair of jacks(J:s A:s).

Hero wins with a straight, seven high(5:s 4:s).

edit:
oczywiscie reka to zart, a nie do oceny, pozdro i piszta cos

.

Odpowiedz
Cytat
Szpila77

Napisane przez bambucza1988
to chyba bedzie najktrotszy temat grupy jaki dotad widzialem :D daniel dwa dni zaleglosci i jutro jeszcze nowa lapka

mamo, tato dobrze zagralem? zle policzylem sajzingi i river wyszedl overbet :(

Known players:
[tg]MP1$28.83:///////;MP2$9.75:///////;MP3 (Hero)$31.99:///////;CO$25.49:///////;BU$26.55:///////;SB$10.00:///////;BB$25.83:///////;UTG1$20.31:///////;UTG2$53.67:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP3 with 5:s, 4:s.
3 folds, MP2 calls $0.25, Hero calls $0.25, 3 folds, BB checks.

Flop: ($0.85) 6:c, 3:s, 2:h (3 players)
BB checks, MP2 checks, Hero bets $0.70, BB folds, MP2 calls $0.70.

Turn: ($2.25) 7:h (2 players)
MP2 checks, Hero bets $2.00, MP2 calls $2.00.

River: ($6.25) J:d (2 players)
MP2 checks, Hero bets $6.80, MP2 calls $6.80.

Final Pot: $19.85.
Results follow:

Spoiler

Hero shows a straight, seven high(5:s 4:s).
MP2 shows a pair of jacks(J:s A:s).

Hero wins with a straight, seven high(5:s 4:s).

edit:
oczywiscie reka to zart, a nie do oceny, pozdro i piszta cos

.

Co tu pisac, samograj NH :)

dawno nie widzialem reki nad ktora nie trzeba sie wogole zastanwiac :)

Odpowiedz
Cytat
danielsen32

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

Known players:
[tg]BU$29.74:///////;SB$12.05:///////;BB$16.04:///////;UTG1$31.04:///////;UTG2$19.34:///////;MP1$21.44:///////;MP2$25.00:///////;MP3$71.70:///////;CO (Hero)$25.35:///////;[/tg]

Preflop: Hero is CO with 8:h, 8:d.
4 folds, MP3 raises to $0.75, Hero calls $0.75, BU folds, SB calls $0.65, BB calls $0.50.

Flop: ($3) 3:c, 2:d, 5:c (4 players)
SB bets $0.50, BB folds, MP3 calls $0.50, Hero calls $0.50.

Turn: ($4.5) 7:h (3 players)
SB checks, MP3 checks, Hero bets $2.00, SB folds, MP3 raises to $4.00, Hero calls $2.00.

River: ($12.5) 8:c (2 players)
MP3 bets $6.40, Hero calls $6.40.

Final Pot: $25.3.

Nie poddałem tej ręki na turnie ponieważ uważałem, że jeżeli gość miałby 4,6 to pewnie przebijałby na flopie a nie sprawdzał taki mały bet.
x/r na turnie wyglądał na seta, lecz koszt calla i jego szczerość na river skusiła mnie do sprawdzenia (może A7), river w pierwszej chwili chciałem zagrać raises all in lecz patrząc na agresję na river i W$SD skłoniło mnie tylko do sprawdzenia, nie podejrzewam tam flashdrow obstawiam 77.

Odpowiedz
Cytat
danielsen32

trochę późno ale wyrażę swoją opinie.
Moim zdaniem bet na river jest bez sensu, ponieważ sprawdzi Cię tylko lepsza ręka, chyba że masz info na gościa, że lubi callować drugie pary dużo dochodzi do SD i mało wygrywa. Moim zdaniem check jest ok.
to jest do rozdania JJ

Odpowiedz
Cytat