Przejdź do forum
Czy wszystko idzie ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Czy wszystko idzie w dobrym kierunku?

7 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
939 Wyświetlenia
ahanusek
Poker Player

Witam.
Rozegrałem na razie dość małą próbkę na Everescie(niecałe 4,5k) grając MSS, na razie wyniki są niezłe chciałbym jednak pokazać staty i dowiedzieć się co mam poprawić oraz czy moja granie nie jest zbyt tight. Zastanawiam się przypadkiem czy moje niezłe wyniki nie są spowodowane up-swingiem i czy ma się spodziewać za niedługo bolesnej korekty.

6 odpowiedzi
musashi87
Oldschool Grinder

na forum jest specjalny dział gdzie należy wstawiać statystyki do oceny:
https://polska.pokerstrategy.com/forum/board.php?boardid=229

polecam także:
Jak wstawiać statystyki do oceny

a w szczególności:

Po ilu rękach wstawiać statystyki do oceny
20 - 30k rąk to już jest w miare rozsądna próbka. Przy ilościach mniejszych niż 10k szczególnie jak grasz tight mogą wyjść jakieś odchylenia lub pewnych rzeczy jeszcze nie będzie można zauważyć.

4,5k rąk to mizerna próbka szczególnie w przypadku run-gooda i ciezko cokolwiek powiedzieć o Twoich statystykach

ahanusek Autor wątku
ahanusek
Poker Player

No właśnie dlatego wrzuciłem wątek tutaj, gdyż próbka jest za mała, żeby wrzucić ja do działu ze statystykami.

Juniorski90
Oldschool Grinder

Grasz zbyt tight.
Nie powinienes wogole jako pierwszy limpowac. Jedynie jak bylo przed toba kilku limperow, a masz np. niska pare to wtedy limpujesz pod seta, ale nigdy jako pierwszy.
Ogolnie wiecej 3betuj, a szczegolnie na buttonie.
Za malo stealujesz i za malo bronisz blindow gdy ktos stealuje.
Za czesto cbetujesz.

musashi87
Oldschool Grinder

Napisane przez Juniorski90
Grasz zbyt tight.
Nie powinienes wogole jako pierwszy limpowac. Jedynie jak bylo przed toba kilku limperow, a masz np. niska pare to wtedy limpujesz pod seta, ale nigdy jako pierwszy.
Ogolnie wiecej 3betuj, a szczegolnie na buttonie.
Za malo stealujesz i za malo bronisz blindow gdy ktos stealuje.
Za czesto cbetujesz.

wyciąganie wniosków o 3becie i to na konkretnej pozycji z próbki 4,5k hendów ile miał szans do 3 betu na butonie przy takiej próbce 100? :ayfkm: i raz na sto 3betował... może poprostu nie miał czym 3 betować

Takie dywagacje moim zdaniem nie maja sensu i wnioski któe się wyciąga na podstawie tak małej próbki często mogą być błędne a w konsekwencji prowadzić do pogorszenia jakosci gry

Juniorski90
Oldschool Grinder

Zanim zrobi odpowiednia probke to troche minie, a napewno dobrze wiedziec od poczatku co i jak. 3betow z BU nigdy za wiele. Zawsze jest z czym 3betowac, wazne zeby miec na kogo.

Aimboy
PokerStrategist

Mi osobiście chce się napisać, że grasz zbyt tight i żebyś troszkę poluźnił grę, jednak jeśli to jest skuteczne i umożliwia ci osiąganie solidnych wyników, to może jest to dobre rozwiązanie.