Przejdź do forum
Nl10 Fr Bss 105K

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Nl10 Fr Bss 105K

7 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
408 Wyświetlenia
arturreter
PokerStrategist

Witam,

rozegrałem dotychczas 105 k rąk (56k na nl5 i 48k na nl10)

przejście na nl10 było bardzo korzystne i prawie każdą sesję kończyłem na plusie między 1 a 2 BI.

jednakże od ostatnich dwóch tygodni mam straszne problemy z grą i każdą sesję kończę na sporym minisie 1,2 BI.

Może to jest przejściowy downswing (pojawiło się więcej bad beatów niż to było wcześniej) ale mimo to chciałbym prosić o analizę moich statystyk aby dowiedzieć się co mógłbym poprawić w swojej grze.

z góry dziękuję za analizę :)

6 odpowiedzi
shovi
Oldschool Grinder

Link jest do wykresu, nie wiem czy o to Ci chodziło ale raczej z samego wykresu się nic nie wyczaruje :rolleyes:

Mogę tylko powiedzieć: popracuj nad czerwoną linią

arturreter Autor wątku
arturreter
PokerStrategist

już wszystko jest tak jak powinno:)

shovi
Oldschool Grinder

No na pierwszy rzut oka to zdecydowanie za mało steali (żeby trochę podciągnąć czerwoną) i ciut za mało dobijasz do Shd, przez co możesz tracić też value :)

I ogólnie wydaje mi się, że grasz zbyt tight. Wręcz nitowato. Ja bym poluźnił trochę grę

oscosc
Oldschool Grinder

Pierwsze co sie rzuca w oczy z malo grasz z Co, Bu, Sb. Grasz ch/r tylko z nutsami co jest bledem i zbyt czytelne. Musisz krasc wiecej pol ip jak przeciwnik czeka do ciebie, na fr czesto odpuszczenie cbeta oznacza poddanie reki. Czerwona linia to jest wyzszy poziom myslenia w tej grze tak wiec nie przywiazuj do tego wagi na nl10 i tak zawsze bedziesz na minusie tam.

zychuwdt
Oldschool Grinder

Płaska charakterystyka otwarcia, więcej otwieraj z CO, BU (steale trochę podciągną ci red line).
Ogólnie strasznie wąsko grasz, praktycznie to już stadium nita :f_biggrin:
Cbet flop i turn: spory gap pomiędzy nimi.
Przy tak wąskim otwarciu powinieneś częściej dochodzić do showdownu imo, wszak twój range otwarcia jest super mocny.
Callujesz tylko pockety pre-flop, to może być bardzo czytelne i twoje sety mogą nie zostać spłacone (chociaż to dalej micro także może przesadzam _p: )
Możesz więcej 3-betowac z pozycją, u ciebie nie ma różnicy na early czy też buttonie.
Staraj się zlikwidować limp, w szczególności na SB.

rusher88
PokerStrategist

Siema.

Nie limpuj!!

Mozesz wiecej grac jako Raise 1st w sumie z kazdej pozycji, bo obecnie grasz mega tight.

STEALUJ WIECEJ! Ty prawie w ogole tego nie robisz.

Betuj vs check flop przeciwnika.

Vetuj vs check turn przeciwnika.

Czyli floatuj, bo prawie tego nie robisz.

Nie cbetuj az tak duzo. Wtedy musisz foldowac wiekszosc swoich cbetow na raise + jestes bardzo podatny na floating.

Donbetuj czasami.

Staraj sie mniej foldowac na cbety. Wiecej walcz o poty w ktorych jestes. Masz tak tight image, ze czesto bedziesz dostawac kredyt na reke.