Przejdź do forum
czy mozna granie SS...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] czy mozna granie SSS traktowac jako prace

45 Posty
27 Użytkownicy
0 Reakcje
3,683 Wyświetlenia

Jak ja przeczytałem arty też myślałem - kurde to jest matematika, będę miał kasiury na alkohol, pierdoły i inny alkohol, a tu pupa. Da się utrzymać, ale się nie utrzymasz. Po pierwsze granie 6h jest medium na jeża realne. Mnie męczy granie >1,5h. Poza tym po pierwszych porażkach zobaczysz, że te SSS ma też weaki ;]

PS tylko nie rzuć roboty po wygraniu 100$ ;]

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

robote rzucic che juz od dawna :D
co do tej nauki 6 h dziennie .. chcialbym zeby to bylo takie proste :rolleyes:

potrafie sie koncetrowac przez dosc dlugi okres
2,5 grania SSS, przerwa godzinna i znowu 2,5h i tak codziennie
Musze tylko zrobic cudowne rozmnozenie zeby z 50$ zrobic 150$ (nie pytajcie jak) :)

mam tylko nadzieje ze nie strace 20BI na poczatku z AA na reku :)

znajomy mi mowil ze jeszcze powinny byc w tabelkach info dotyczace kradziezy blindow ... jednak nie widze nigdzie.
Tzn ze majac dopiero status zloty oplaca sie krasc blindy ?
Bo rozumiem ze jesli w statusie zlotym dopiero jest info o kradziezy blindow
tzn ze na nizszych limitach kradziez jest nieoplacalna ?

billabong8
PokerStrategist

jezeli ty chcesz rzucic robote dla pokera to zycze ci powodzenia klego
smiechu warte !!!

SJS
SJS
Elite Grinder

rubinat, trzymaj pracę do póki ją masz. Najpierw nabuduj rolla i przy chociaż NL50 myśl czy dasz radę się utrzymać z pokera.

Napisane przez SzKKKK[/Poza tym po pierwszych porażkach zobaczysz, że te SSS ma też weaki ;]

Możesz powiedzieć gdzie?. Za cholerę nie mogę ich zobaczyć.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez billabong8
jezeli ty chcesz rzucic robote dla pokera to zycze ci powodzenia klego
smiechu warte !!!

robota do dupy .. pracuje tylko dlatego zeby utrzymac sie w szkole ....
nie mam wielkich wymagan finansowych wobec siebie ...
praca nie ma zadnego zwiazku z moja przyszloscia (informatyka)
zapieprzam na magazynie poki co za marna kase ...

takze kazda odmiana jest przyjemna

odpowiedzcie mi co do tych kradziezy blindow prosze

pozdrawiam

avril1991
Oldschool Grinder

Napisane przez rubinat
robote rzucic che juz od dawna :D
co do tej nauki 6 h dziennie .. chcialbym zeby to bylo takie proste :rolleyes:

potrafie sie koncetrowac przez dosc dlugi okres
2,5 grania SSS, przerwa godzinna i znowu 2,5h i tak codziennie
Musze tylko zrobic cudowne rozmnozenie zeby z 50$ zrobic 150$ (nie pytajcie jak) :)

mam tylko nadzieje ze nie strace 20BI na poczatku z AA na reku :)

znajomy mi mowil ze jeszcze powinny byc w tabelkach info dotyczace kradziezy blindow ... jednak nie widze nigdzie.
Tzn ze majac dopiero status zloty oplaca sie krasc blindy ?
Bo rozumiem ze jesli w statusie zlotym dopiero jest info o kradziezy blindow
tzn ze na nizszych limitach kradziez jest nieoplacalna ?

Kradziez bez statystyk jest nie efektywna

TthreeO
Oldschool Grinder

nie dasz rady... no wai!
słowo TILT u ciebie będzie na poziomie dziennym... w pokerze chodzi o to byś czuł komfort grając najlepsza gre jaka jestes w stanie nie obawiając się ze przegrasz 10BI pod rząd... gdy BĘDZIESZ MUSIAŁ wygrać (a tak się stanie jak poker zostanie twoim zrodlem dochodu) to zostaniesz bankrutem

hoolender
PokerStrategist

Odpowiem Ci może o tym utrzymaniu.
Probowac utrzymać możesz grając bss na NL10.Sądze że sss to pewnie NL50.
Ale to nie takie piekne jak sie wydaje.
Swingi, nieregularnosc doplywow pieniedzy, niepewnosc. Kilka dni na minusie i stres dosc duzy. Tak ze nie polecam takich prob.

GoodReason
Oldschool Grinder

Napisane przez TthreeO
nie dasz rady... no wai!
słowo TILT u ciebie będzie na poziomie dziennym... w pokerze chodzi o to byś czuł komfort grając najlepsza gre jaka jestes w stanie nie obawiając się ze przegrasz 10BI pod rząd... gdy BĘDZIESZ MUSIAŁ wygrać (a tak się stanie jak poker zostanie twoim zrodlem dochodu) to zostaniesz bankrutem

wyczucie dramatyzmu pierwsza klasa :D

Na pewno warto mieć dodatkowe źródło utrzymania poza pokerem, żeby nawet przy dłuższym downswingu mieć za co żyć :)
A jak już ktoś się uprze i będzie chciał zarabiać tylko na pokerze, to trzeba wydzielić sobie, która część bankrolla jest na grę, a którą w każdej chwili w razie potrzeby można wypłacić. Nie ma co grać pieniędzmi na życie, bo to się może źle skończyć ;)

Ja po 4 miesiącach grania SSS zacząłem przyjemnie zarabiać (w poprzednim miesiącu 300$, w tym 1k $) i chcę prez najbliższy czas co miesiąc wyciągać ok 1k $, z pełną świadomością, że raz mogę zakończyć miesiąc na -500$, a raz na plus 2.5k ;)

Natomiast przez pierwsze 3 miesiące gry nie ma co myśleć o zarabianiu, tylko o poprawianiu swojego skilla, tak żeby w przyszłości móc wygrywać.

Utrzymywanie się z poksa nie jest dobrym pomysłem co innego 'ugrać kase na powiedzmy dana rzecz typu tv or jakieś fajne wakacje". Faktycznie co niektórzy utrzymują się z pokera i rzeczywiście można na tym zarobić nie małe pieniądze ale trzeba pamiętać o zdarzeniach losowych typu (ODPUKAĆ!!!) wybuch gazu w mieszkaniu/bloku/brak prądu przez miesiąc etc i co wtedy ? pójdziesz do sąsiada "pracować" lub do rodziny ? Wtedy jesteś pod presją i wpadasz w tilt aż bankrutujesz, choć prawdopodobieństwo małe że taka rzecz się wydarzy to trzeba założyć że może wystąpić.
Tak naprawdę gdybym ja osobiście myślał o utrzymywaniu się z poksa musiał bym grać co najmniej na NL200++ BSS i być wygrywającym graczem wtedy można o tym pomyśleć. :)

Gomez224
PokerStrategist

Dla mnie poker to tylko dodatek do wykonywanej pracy. To się na prawdę fajnie mówi a będę grał w pokera i z tego żył, ale

Jeśli wynajmujesz mieszkanie to musisz je opłacić im większe miasto tym więcej to kosztuje, opłacić rachunki : woda, gaz, prąd, media. Coś zjeść trzeba, ubrać się no i piszesz że jeszcze szkołę opłacić. Patrząc na te wydatki to musiałbyś pewno ok 4 tyś zarabiać miesięcznie żeby wszystko miało ręce i nogi. Co natomiast zrobisz jak w jakimś miesiącu wyjdziesz na - ?. Zwróć uwagę że za te zarobione pieniądze nie masz zagwarantowanego ubezpieczenia zdrowotnego (no chyba że wykupisz sobie prywatne to luz) ale jak trzeba będzie pójść do szpitala to lipa zapłacisz z własnej kieszeni. Nie idą Ci składki na emeryturę (chodź jak by tak się zastanowić to nie wiadomo czy te co się płaci, posłużą do jej wypłacenia _o: ) co za tym idzie warto też samemu o to zadbać. No i jak widzisz ta kwota 4 tyś. może się okazać za mała.

Decyzja należy do Ciebie, ale warto to przemyśleć. Ja podałem tylko kilka istotnych faktów.

Ja osobiście bym się nie pisał na poker = praca. Za bardzo bym myślał żeby wyjść na + co z pewnością odbiło by się na jakości gry i na pewno wkradł by się tilt co nie byłoby pożądanym efektem. Gdy grasz ze świadomością że to tylko dodatek to sprawa wygląda zupełnie inaczej.

kNoq001
PokerStrategist

przede wszystkim aby zaczac traktowac pokera jako prace, trzeba miec zaplecze finansowe na kilka miesiecy, tzn ugrac najpierw w tego pokera troche kasy i odlozyc ja na czarna godzine (czyt. czarne miesiace) kiedy to gra nie bedzie sie kleic, wtedy masz jako taki komfort psychiczny, ze nie bedziesz mial mysli "musze wygrac to rozdanie"

imho zaczynajac dopiero przygode z pokerem zapomnij o takich wyzwaniach

thefoe
Oldschool Grinder

wszystko zalezy od tego ile teraz wyciagasz pracujac. Pracujac za jakies minimum to rzeczywiscie trudno o tym nie myslec.
Proponuje zaoszczedzic na poksie 3x obecnej wyplaty i dopiero wtedy myslec o zwolnieniu sie.

medzikone
PokerStrategist

Powiem Ci z doświadczenia:
We wakacje, mając spoko pracę na wyspach grywałem sobie codziennie przed pracą sss NL30. Spoko pieniądz zarobiłem w ciągu trzech tygodni. Grałem na luzie, bo nie musiałem na nic odkładać, wszystko dla przyjemności, zero presji. Teraz chciałbym uskładać taki roll, by wypłacić z 500$ minimum i powiem szczerze, że im mocniej się o tym myśli podczas gry, tym czujesz większy ciężar.
Tak jak koledzy mówią: stwórz kapitał (roll baze) i nadwyżki sobie wypłacaj. Wtedy jakoś to się będzie trzymać kupy.

hoolender
PokerStrategist

Napisane przez Gomez224

Jeśli wynajmujesz mieszkanie to musisz je opłacić im większe miasto tym więcej to kosztuje, opłacić rachunki : woda, gaz, prąd, media. Coś zjeść trzeba, ubrać się no i piszesz że jeszcze szkołę opłacić. Patrząc na te wydatki to musiałbyś pewno ok 4 tyś zarabiać miesięcznie żeby wszystko miało ręce i nogi.

Zagalopowałeś sie chyba :f_biggrin:
Absolwenci uczelni cieszą sie jak 2,5k dostana na swiezo po studiach a zyc tez trzeba. Wracac do swoich miast sie nie oplaca bo ciezko o prace jak ktos z mniejszego. Wiec skazani sa na wielkie miasta.

Dość czesto widzę na forum pytanie: "ile zarabiacie z pokera?" :D
Zwłaszcza jak ktoś zaczyna grać. A od zaczęcia gry do zarabiania to dość daleka droga. Inaczej ma sie kwestia dorabiania. Jak jesteśmy naa utrzymaniu rodziców i dorabiamy na własne prtzyjemnoci. Bo dorabiac w hurtowni w nocy, albo rozkładac towar w sklepie w nocy to ja juz wole grac.
Zreszta widzę ze i praca w biurze projektowym na studiach z aspektu finansowego tez do lukratywnych zajec nie nalezy. Rzuca jakieś ochłapy a wymagają żeby być na każde zawołanie. Tyle co koledzy zarabiaja w miesiac to ja przez 10 dni stycznia zarobiłem w pokera.

Napisane przez SzKKKK
Po pierwsze granie 6h jest medium na jeża realne. Mnie męczy granie >1,5h.

Granie 6 godzin to nic nadzwyczajnego, kwestia wprawy.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

nie spieszy mi sie do "zbijania kokosow"
4 lata zajelo mi zdobycie mistrza polski w UnrealTournament (taka gra :) )
Chcialbym w przeciagu 4 lat, grajac czesto, cos osiagnac
Powiekszyc swoj kapitał
Wiem co to wytrwalosc i dazenie do celow .. tego mi nie brakuje :)

najwazniejsze pytanie teraz ... wazne dla mnie by uzbierac pare opini ...
wedlug " nowych" zasad SSS , krasc blindy czy nie ?
grac ta tabelka "stara" czy dostosowac sie do aktualnej tabeli ktora jest
w artykolach, gdzie nie ma nic o stealach/re-stealach

Kmedi1979
PokerStrategist

gratuluje MP! spokojnie a bedzie dobrze! poza tym skoro jestes dobry w unreala to czemu Cie nie oplacaja sponsorzy itd. tylko jakis magazyn ?
ale dasz rade!! jedna rada BM BM i jeszcze raz BM powodzenia

powodzenia

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

nie oplacaja bo za slaba scena.. to nie cs ...
mam cel i bede mocno do niego dazyc ... moim zdaniem to juz spora czesc sukcesu

napiszcie mi co z tymi stealami ?

kNoq001
PokerStrategist

steale rob na podstawie statow na danego przeciwnika