Napisane przez TthreeO
nie dasz rady... no wai!
słowo TILT u ciebie będzie na poziomie dziennym... w pokerze chodzi o to byś czuł komfort grając najlepsza gre jaka jestes w stanie nie obawiając się ze przegrasz 10BI pod rząd... gdy BĘDZIESZ MUSIAŁ wygrać (a tak się stanie jak poker zostanie twoim zrodlem dochodu) to zostaniesz bankrutem
wyczucie dramatyzmu pierwsza klasa
Na pewno warto mieć dodatkowe źródło utrzymania poza pokerem, żeby nawet przy dłuższym downswingu mieć za co żyć
A jak już ktoś się uprze i będzie chciał zarabiać tylko na pokerze, to trzeba wydzielić sobie, która część bankrolla jest na grę, a którą w każdej chwili w razie potrzeby można wypłacić. Nie ma co grać pieniędzmi na życie, bo to się może źle skończyć
Ja po 4 miesiącach grania SSS zacząłem przyjemnie zarabiać (w poprzednim miesiącu 300$, w tym 1k $) i chcę prez najbliższy czas co miesiąc wyciągać ok 1k $, z pełną świadomością, że raz mogę zakończyć miesiąc na -500$, a raz na plus 2.5k
Natomiast przez pierwsze 3 miesiące gry nie ma co myśleć o zarabianiu, tylko o poprawianiu swojego skilla, tak żeby w przyszłości móc wygrywać.