Domyslam się, że takie tematy i pytania już były choć nie umiem znaleźć. Standardowa sytuacja: trzymamy KK bet, przeciwnik raise, my re-raise a on allin, my call. Rzut okiem na staty- przeciwnik wydaje się być ogranięty. Już wiem, że tarfiłem na asy choć jeszcze nie ma SD... Znowu. 10. raz w ostanich dniach. Czy naprawdę allinować pf z KK jeśli przeciwnik gra w miarę tight? Jesli ma absolutne podstawy to zestackuje się z innym deep stackiem pf tylko z KK, AA więc maksimum mam splita z królami. Zaczynam wątpić w króle przy dużej agresji przeciwnika preflop. Mam pecha, czy po prostu np po 4-bet allin grającego w miarę tight przeciwnika te króle ukochane zrzrucić? 10BI to 1/4 mojego rolla, przegrana przez króle. Niby w artykułach napisane, że na full ring zawsze jestesmy gotowi zagrać AI z KK, ale przestaję być co do tego przekonany...
Polecam pasowac tez AA preflop. Jeśli przeciwnik jest tak przebiegły jak ty to zestakuje sie z nami tylko majac AA, wiec wartość oczekiwana wynosi 0$, a biorac pod uwage rake bedziemy na tym na minus!!
Powaznie, wiem co mowie!
Macie zajebiste poczucie humoru
pytam tylko czy są jakieś murkowate statystyki przy których mozna domyslać się, że przeciwnik allinuje tylko z asami, czy też mozna to okreslić tylko na podstawie obserwacji i włąsnych notatek a wy mi wyjeżdżacie z pasowaniem króli
bo "3-bet flop w PT" to za słabe jest, potrzebaby wskaźnika jeszcze większej agresji pf by na jego podtsawie określić zakres przeciwnika, jakiś wskaźnik allin pf i po dużej próbce patzre a tam 0,5% no to dziękuję królom. Pytam z ciekawości i tyle, nie mam zamairu płakac w rękaw
w sumie zapomnaiłem jeszcze, że często ludzie z którymi gram stackują się z AK
Ja zrzucalem i wszyscy sie smiali a teraz gram nl400 ♠_p:
Wyrzucaj jezeli jestes pewny, ze przeciwnik by tak zagral tylko z KK/AA, przy czym pamietaj o 2 sprawach:
- przeciwnik moze grac 4bet/fold z AK/QQ np dlatego fold w takiej sytuacji do 4-beta bedzie duza strata i lepiej wtedy wrzucic shove
- jak juz zagrales 4-bet i byl on wysoki to pomimo tego ze przeciwnik ma AA/KK to i tak lepiej sprawdz, bo moze akurat mu cos odwalic i zagra shove z AJs (chodzi mi o sytuacje typu ty raise do 5bb bo byl limper on Cie przebija na 15bb, Ty go na 35bb on wrzuca olka i wtedy masz easy call. Mysl o spasowaniu jezeli Twoj 4-bet byl mniejszy niz 27-30bb )
@up - Jeżeli mówimy o FR. Albo o SH vs nitbox 10/9, 3-bet poniżej 1.00, to wtedy tak.
Bo na SH to jest insta stack off all day, all nite, do 150 BB w ogóle jedziesz bez namysłu, bo ludzie wbijają bez problemu z AK/QQ. I nie ma czegoś takiego jak 4-bet/fold z KK, to jest po prostu wyrzucanie kasy w błoto! (no chyba że masz 100% ready na nitboxa, ale to jedyny przypadek raczej!)
Polecam grac na FTP tam sie mozesz stackowac z 22 na AA i przewaznie 22 wygrywaja ♠_thumbsup:
Poszukaj tematu: "podykutujmy o zrzucaniu kowbojów", który kiedyś założłem. Ogólnie słuchaj się Enta - dobrze gada :P.
Gdy grasz na limitach nl10 i mniej, to raczej nie zrzucaj praktycznie w ogole króli, bo goscie moga miec np. AK/QQ. Na wyzszych: gdy mam gości z 4betem 1 często zrzucam KK. Gdy mam ogarnietych regow i wiem, ze stackuja sie z AA/KK, przy czy nie rozszerzaja swojego zasięgu 4betu i 5betu luźną grą preflop, to robię np.
- 4bet/fold (gdzie 4bet nie jest 3,5x, tylko 2,3-2,4x poprzedniego podbicia)
- call 3beta i raise cbet, gdy na flopie nie ma A
Generalnie patrz na staty - musisz byc pewien, ze zrzucasz na zasieg {AA,KK}. Potrzebujesz duzej probki rozdan. Inaczej bedziesz marnował kasę zrzucając KK na QQ.
I właśnie takich informacji potrzebowałem zamiast głupich docinków.
A kolegom od rad "fold AA" też radzę przeczytać wspomniany temat, bo warto
Podyskutujmy o zrzucaniu kowbojów
Z tematu post Mati Kosa
Zorander dobrze pisze. Jak my robimy 3-bet i dostajemy 4-bet od TAG'a, to możemy pomyśleć nad zrzuceniem, bo zakres do 4-bet na FR to tak naprawdę KK+ (albo i AA). A że sami trzymamy KK, to szansa, że przeciwnik też ma KK, jest właściwie zerowa. Natomiast jeśli tylko dostaliśmy 3-beta, to ofc musimy zrobić 4-beta i wtedy już nie ma odwrotu - trzeba scallować shove, choć i tak grając przeciwko TAGowi z reguły na SD zobaczymy to, czego zobaczyć nie chcieliśmy. Grając jeszcze NL25 na Bossie miałem chyba 4 all-iny pf z KK i 3x się nabiłem na AA - coś w tym jest. I nie ma tu głupiego gadania w stylu - sytuacja gdzie AA i KK są na raz w rozdaniu jest znikoma - bo właśnie to w tych sytuacjach przeciwnik będzie chciał się stackować, niestety ale taka jest prawda. Staty są bardzo przydatne.
Czyli jednak nie zwariowałem. Rzadko bo rzadko ale KK czasem warto zrzucić jeśli mamy statystyki, gramy z okreslonym graczem. Szkoda, że w materiałach szkoleniowych PS (przynajmniej tych do silver) o tej marginalnej sytuacji nie wspomnieli, to byłbym kilkanaście BI do przodu.
kiedys zrzucilem KK preflop dwa razy w ciagu 20 min na tego samego goscia na tym samym stole w sytuacji BU/CO, z kolei na niektorych gram 4bet/call z AQ+/TT+
poker to gra ludzi, nie kart!
aa, jeszcze jedno, im wyzej grasz tym rzadziej mysl o zrzucaniu KK, na niskich limitach ludzie nie maja duzego pojecia i nie graja 4bet bluffow, stackuja sie z KK+ bo widzieli wsopa i wiedza, ze "tak trzeba", podczas gdy na wyzszych limitach czesciej zobaczysz FPS call 3beta z AA i wrzucanie stacka z JJ/AQs
mowie o ringach, shorthanded duuuuuzo rzadziej zdarzaja sie okazje do takich rozwazan
jak gralem na fultilcie turnieje i mialem KK to przeciwnik przewaznie pokazywal AA.
Pamietam serie 10 turniejow gdzie 10 razy mialem QQ, 10 razy sie stackowalem i przeciwnik mial AA, i ani razu nie wygralem.Ale przeciez poker na internecie nie jest zrigowany...... Mialem pecha....... A wczoraj meteor ominal moj blok ^^ I mialem szczescie..... wyrownuje sie
Napisane przez cARALooH
A wczoraj meteor ominal moj blok ^^ I mialem szczescie..... wyrownuje sie
pierdolisz?
Napisane przez bieron
Domyslam się, że takie tematy i pytania już były choć nie umiem znaleźć.
Kliknij tutaj ♠_evil:
Ja dzis przegralem dwa razy swoje AA vs KK. All-in'y na preflopie K na flopie. I co w takim razie, pasowac asy ?
Napisane przez fessnic
Ja dzis przegralem dwa razy swoje AA vs KK. All-in'y na preflopie K na flopie. I co w takim razie, pasowac asy ?![]()
Ile razy na Cake'u wchodziłem AI przy AA i jak wyskakiwał typek z KK lub QQ nawet to na flopie K/Q, a jak byłem kilka razy w odwrotnej sytuacji to było podobnie z tym, że turn/river dochodził A
Tak to już jest. Ktoś musi przegrać, żeby ktoś mógł wygrać.
Napisane przez Wojaq
Napisane przez fessnic
Ja dzis przegralem dwa razy swoje AA vs KK. All-in'y na preflopie K na flopie. I co w takim razie, pasowac asy ?![]()
Ile razy na Cake'u wchodziłem AI przy AA i jak wyskakiwał typek z KK lub QQ nawet to na flopie K/Q, a jak byłem kilka razy w odwrotnej sytuacji to było podobnie z tym, że turn/river dochodził A
Tak to już jest. Ktoś musi przegrać, żeby ktoś mógł wygrać.
Na FTP as "nie dochodzi"