Nie tylko conentory podbijam o 3bb, moje podbicia uzalezniam jeszcze od pozycji npz CO oraz BU wszystko i prawie zawsze podbijam o 3bb jeśli nie było do mnie limpera, a z UTG i Middle podbijam o 3,5/4BB chodzi o to, ze mając pozycję i dobre karty CHCĘ mieć kogoś w pocie, dlatego będąc np na BU i mając AK podbijam tylko o 3BB bo chce żeby któryś z blindów dał mi jakąś akcję.
Pobijanie z późnych pozycji tylko 3bb ma jeszcze inne bardzo fajne zalety, po pierwsze, nasze steale stają się znacznie tansze a przy tym przynoszą nam w long runie większe zyski, po drugie jeśli mamy dobre karty a na blindach siedzi jakis maniakalny 3betor to też dzieje sie bardzo fajna rzecz a mianowicie: Gracze ci są zazwyczaj na tyle leniwi, ze 3betują wciskając przycisk bet pot, i kiedy ja obstawiam tylko 3bb mam znacznie lepsze oddsy, zeby sprawdzic tego maniaka , szczególnie kiedy mam pozycję.
O 2,5/3BB podbijam jeszcze jak na blindach siedzi short, ale to tylko taka mała wskazówka która chyba nie wymaga wyjasnień
Podsumowują, podbijanie tylko SC o 3bb było by prawdopodobnie czytelne, ale oczywiście nie powiedziałem zeby podbijać o 3bb TYLKO z SC i tak jak napisałem wyżej, jest jeszcze kilka czynników które wpływają na nasz preflop bet sizing co łącznie raczej nie pozwoli naszym przeciwnikom tak łątwo nas odczytać