Przejdź do forum
BSS SH Suited Conne...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] BSS SH Suited Connectors

12 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
728 Wyświetlenia
Strimer

Gram na limicie 0.10/0.25 NL choć ten nie różni się wcale od 0.05/0.10 NL.
Pytanie tyczy się suited connectors. Czy podbijamy preflop z pozycji tylko z connectorami typu 45s+, czy także agresywnie rozgrywamy connectory z dziurami typu 46s+ lub 47s+. Bo wiadomo że taki karty mają potencjalnie szansę na streighta, niższe.

Pytam bo jestem na connectorach do tyłu po 17k rąk, a rozgrywam je agresywnie tylko z pozycji i o ile nikt nie podbije to limpuje bez pozycji. To poprawna gra ? Rozgrywam tylko 45s+ i 46+ większych dziur nie gram.

11 odpowiedzi
szok38

Nie zrozumiałem przedostatniego zdania.Jako pierwsi konektorów nigdy nie limpujemy.Na normalnym stole mając za sobą w miarę normalnych;) spokojnie podbijaj z CO 75s+.Przy dwoch limperach bedąc na sb mozesz dolozyć z konektorami.Przy jednym lepszymi opcjami są chyba albo podbić albo fold.Skoro nie idą Ci na razie konektory to daruj sobie te z dwoma dziurami.Mozesz je ewentualnie uzywać(J8s +) do kradzieży z Bu jeśli na SB i BB siedzą tagi i murki.Pozdrawiam

NIE limpuj konektorów! Kolorowe conectory mają duży potencjał i dobrze sie nimi gra o duże pule, dlatego juz preflop powinieneś budować pulę, a ki9edy limpujesz i coś trafisz to wygrasz tylko małą "pulkę" :)

Ja osobiscie lubię mieć jak najwięcej graczy w puli kiedy mam SC, dlatego nie musisz podbijac o 4BB+1 za limpera, jeśli masz np 2 limperów przed sobą i masz pozycję, to podbij o 3BB, wtedy dasz odds dla blindów i dla limperów, i masz piękny wielki multiway pot a do tego nie zainwestowałeś zbyt dużo w rozdanie i jeśli nic nie trafisz to nie musisz o to walczyć zbyt silnie :P

Kolega wyżej podał dobry pomysł, niestety jest jedno "ale" co do niego: to stanie się czytelne, że mając SC dany gracz ZAWSZE podbija do 4 BB, a mając AT+, KQ, 22+ podbija 4 BB + x BB / limper. Ewentualnie rób różnicę o 1 BB niżej, to wtedy będzie to trudne do zauważenia, najlepiej mixować swoją grę, to wtedy przeciwnicy się nie połapią co trzymasz i jak trafisz swojego monstera, to Ci ładnie oddadzą pieniążki ;)

Nie tylko conentory podbijam o 3bb, moje podbicia uzalezniam jeszcze od pozycji npz CO oraz BU wszystko i prawie zawsze podbijam o 3bb jeśli nie było do mnie limpera, a z UTG i Middle podbijam o 3,5/4BB chodzi o to, ze mając pozycję i dobre karty CHCĘ mieć kogoś w pocie, dlatego będąc np na BU i mając AK podbijam tylko o 3BB bo chce żeby któryś z blindów dał mi jakąś akcję.

Pobijanie z późnych pozycji tylko 3bb ma jeszcze inne bardzo fajne zalety, po pierwsze, nasze steale stają się znacznie tansze a przy tym przynoszą nam w long runie większe zyski, po drugie jeśli mamy dobre karty a na blindach siedzi jakis maniakalny 3betor to też dzieje sie bardzo fajna rzecz a mianowicie: Gracze ci są zazwyczaj na tyle leniwi, ze 3betują wciskając przycisk bet pot, i kiedy ja obstawiam tylko 3bb mam znacznie lepsze oddsy, zeby sprawdzic tego maniaka , szczególnie kiedy mam pozycję.

O 2,5/3BB podbijam jeszcze jak na blindach siedzi short, ale to tylko taka mała wskazówka która chyba nie wymaga wyjasnień

Podsumowują, podbijanie tylko SC o 3bb było by prawdopodobnie czytelne, ale oczywiście nie powiedziałem zeby podbijać o 3bb TYLKO z SC i tak jak napisałem wyżej, jest jeszcze kilka czynników które wpływają na nasz preflop bet sizing co łącznie raczej nie pozwoli naszym przeciwnikom tak łątwo nas odczytać

lukasz728 napisał
Nie tylko conentory podbijam o 3bb, moje podbicia uzalezniam jeszcze od pozycji npz CO oraz BU wszystko i prawie zawsze podbijam o 3bb jeśli nie było do mnie limpera, a z UTG i Middle podbijam o 3,5/4BB chodzi o to, ze mając pozycję i dobre karty CHCĘ mieć kogoś w pocie, dlatego będąc np na BU i mając AK podbijam tylko o 3BB bo chce żeby któryś z blindów dał mi jakąś akcję.

To wszystko wyjaśnia, też tak zacznę robić, bo trochę za dużo kasy tracę na stealach :P

pockety też tak podbijasz? z jednej strony fajnie jak dostaniesz od kogoś akcję a z drugiej nawet jak masz AA i do gry wejdą oprócz Ciebie 3 osoby to nie jesteś w najlepszej sytuacji...

Strimer Autor wątku
Strimer

Ten sposób moze być dobry na wyższych stawkach, ale u mnie się nie sprawdzi bo na każdym stole mam conajmniej z 2 graczy przy stole 5 max z VPIP ponad 45. Uwierz mi sprawdzą prawie ze wszystkim :P

Ok, to connectory gram dalej tak jak grałem z tego wychodzi.

Cyjus

to graj tight agressive - wowczas na vpip'ach 45% ci sie to oplaci .. a connectory moze lepiej limpuj bo tacy kracze wchodza z k6 off i chwyca jedna pare i leca z tym do konca co niezawsze moze ci sie oplacic... sam rowniez gram agresywnie z siuted connectorami z max jedna dziura ale to juz na nl50 - mniej maniakow ;) wieksze zyski :P ( no chyba ze zaczynam sie robic loose agressive to trace na tym )

Strimer Autor wątku
Strimer

Myślałem już nad zTAGowaniem się konkretnie tylko wysokie w kolorze i wszystkie pary. Ale nie lubię tego stylu :P Jednak chyba będę zmuszony do takiej gry na tym limicie. Byłbym wiele więcej do przodu gdybym tak grał. Dzięki za rady i pozdrawiam.

molekpl

gran na nl20 i z mojego doświadczenie i grasz bardziej Tight tym masz wiekszy profit, bo ludzie b. czesto dokładaja z any2 i jak kolega napisal trafiaja pare i juz ich z rozdania nie wyrzucisz, Wiec TAG to do nl 50 mysle ze najlepsza strategia.
Pozdro

simon1989

Też ostatnio chciałem grać LAGiem na NL25 i powiem szczerze, że mój wykres dosta zawalu. Ok -6BI do tyłu. Ludzie sprawdzają z any two czasami i zwyczajnie nie jets się w stanie ich wyrzucić z rozdania a jednak grając LAGiem często trzeba wyrzucać z rozdania lepsze ręce. Dlatego na niższych limitach postanowiłem grać TAG-a i nie przejmować się zbytnio tym. Vpip obecnie mam na poziomie 10-15, a pfr podobnie bo nie limpuje na stole SH a profity ogromne. W dwa dni +7BI na spokojnej grze bez jakichś niepotrzebnych podbić na pf.

Dobra rada z mojego doświadczenia. Na niskich limitach nawet na SH gra TAGiem przynosi znakomite efekty i myślę, że na poluźnienie gry przyjdzie czas na wyższych limitach.