staty pochodzą z limitów od nl2 do nl50 nei wiem jak w hm'e wyfiltrowac staty w popupie z poszczególnych limitów. Proszę o ocenę tego i o wskazówki. Bo coś jest źle na pewno ale samemu trudno mi oceniać.
Z góry dziękuje
Siema.
Problem w tym, ze gra na NL2 a 50 rozni sie znaczaco.
Na NL2 'raise CB 9" jest zupelnie OK, chociaz mzoe byc wiekszy, a na NL50 to jest po prostu malo.
Oczywiscie, moge przeanalizowac to, co widze tutaj, na tym screenie, ale to nie bedzie dla Ciebie zbyt pomocne. Postaraj sie odfiltrowac tylko limit, o ktory Ci chodzi - ja tez zapytam jak to zrobic w HM1 i odpisze Ci tutaj, jak sie czegos dowiem.
no właśnie nie wiem jak to zrobic bo pokazują sie wszystkie ręce w bazie, szukałem ale nie bardzo to ogarnąłem. Obecnie najwięcej handsów jest tam z nl5 i nl25 najmniej z nl2 i nl10 jakieś niecałe 70k z nl16 z nl50 to tak symbolicznie z 20k chyba tylko ;p
Siemka Blelol.
Nie wiem jak to dokładnie było w HM 1.
Hud options --> HUD filters --> Odznacz "Includes hands from other limits"
(domyślnie jest zaznaczone)
Teraz filtruj ręce z limitów. Otwierając rękę z nl2, będziesz miał swoje staty z tego limitu. Analogicznie wyżej
Pozdro.
znalazłem z nl25 na tym mi zależy
pierwsze 30 k rak to jechałem -20bb/100
ogólnie to idzie lepiej bo troche ogarnołem. powiedziałem sobie ze jak zrobie 50 - 80k rąk z 3bb/100 to ide na nl50 roll by nawet od biedy był tylko mindset kiepski :/
ogólnie to co ja widze.
troche tight
za mały risefirst z co troszke za mały z bu.
3bet bardzo face up
za mało 3 betu z blindów
za mały steal z sb (nie lubie grać z sb)
vs steal tragedia ale oop nie umiem poprostu grać moge bardziej 3 betować z blindów to na pewno.
jakis cr na river by sie przydał
vs miss cb oop moze wiecej uderzac
za mało f to cb ?
rise cb 9% ale mój call to tylko pp z late ATs - AQs AJ-AQo więc ciezko tu jakiś blef robić
tak to widze więc na nl50 się nie pcham bo lubie swoje $$
PS:
jak można mieć 3 bet z ep
Napisane przez blelol
znalazłem z nl25 na tym mi zależypierwsze 30 k rak to jechałem -20bb/100
ogólnie to idzie lepiej bo troche ogarnołem. powiedziałem sobie ze jak zrobie 50 - 80k rąk z 3bb/100 to ide na nl50 roll by nawet od biedy był tylko mindset kiepski :/
ogólnie to co ja widze.
troche tight
To nie znaczy ze zle. Zaraz zobaczymy co i jak.za mały risefirst z co troszke za mały z bu.
Ja bym powidzial ze sporo za maly z SB, troche za maly z BU - pewnie moze byc wiekszy i troche za maly z CO :).3bet bardzo face up
Masz plaski 3bet, co nie jest do konca dobre, bo widac ze nie grasz pozycyjnie. Nie powinienes 3betowac tego samego range z MP vs EP, co z BU vs EP, tym bardziej co z BU vs CO!![]()
za mało 3 betu z blindów
Raczej po prostu nie bronisz blindow prawie w ogole. Z pewnoscia znajdziesz spoty do 3betow i calli, tylko ze chwile musisz nad tym posiedziec, aby pomyslec kiedy 3betowac i co, a kiedy callowac. Nie staraj sie tego zwiekszyc na sile bo trzeba miec wiekszy 3bet.za mały steal z sb (nie lubie grać z sb)
To akurat zle. Mylisz troche stealowanie z 'graniem'. Jesli masz odpowiedniego gracza do stealu, to czesto automatycznie nie wymaga on od Ciebie gry postflop. Dam ekstremalny przyklad. Stealujesz 72o vs gracz fold BB 90%. On calluje i tak na prawde mozesz praktycznie zawsze grac XF flop jesli nie trafisz, o ile jego staty/board nie sugeruja inaczej. Po prostu on folduej tak duzo i czesto, ze Ty robisz profit samym stealem.vs steal tragedia ale oop nie umiem poprostu grać moge bardziej 3 betować z blindów to na pewno.
To juz napisalem wyzej :).jakis cr na river by sie przydał
![]()
Mysle ze ogolnie jakas agresja by sie przydala ;).vs miss cb oop moze wiecej uderzac
Ogolnie grasz super malo vs miss CB i powinienes to zmienic. Jesli nie wiesz kiedy/gdzie itd. to dodaj sobie statystyke check/fold to popupa. Generlanie 3/4 przypadkow na Twoich stawkach, kiedy agresor zagra check zamiast cbetu, to bedzie mial dosc weak range i jesli nie zagra od razu check/fold, to czesto i tak bedzie sie dalo go zrzucic.za mało f to cb ?
Jesli pytasz czy 'za malo fold to cbet' to nie. Masz relatywnie spory fold vs CB.rise cb 9% ale mój call to tylko pp z late ATs - AQs AJ-AQo więc ciezko tu jakiś blef robić
Czemu? Callujesz PP + jakies BW. To jest czesciej mniej istotne niz moze sie wydawac. O co mi chodzi? W zasadzie o to, ze masz statystyke 'fold CB to raise' + masz statystyke CB%. Jesli jakis gracz cbetuje powiedzmy 75% flopow, to bardzo czesto masz autoprofitowy raise vs jego CB, o ile on nie gra super tight -> wazniejszy jest range gracza, ktory robi CB, niz to co Ty repujesz. O tym malo kto mysli, o ile nie robisz jakiegos tragicznego riase![]()
tak to widze więc na nl50 się nie pcham bo lubie swoje $$
![]()
PS:
jak można mieć 3 bet z ep![]()
![]()
![]()
Siadles na FR raz czy dwa razy :).
Poza tym:
waski range 4betu.
bardzo malo stealujesz limpowane poty
ogolnie popatrz na spoty w ktorych grasz bet-bet i bet-bet-bet. Po prostu tworzysz gap miedzy CB F a T, ktory pewnie czesc graczy jakos bedzie umiala wykorzystac ( floatujac np. )
Dzięki trochę ogarnę i za jakieś 40k może wrzucę znowu.
Mam jeszcze takie pytanie. Jak mogę zrobić żeby statystyki wyświetlały mi się np z ostatnich 30k rak albo z ostatnich 2 miesięcy. Bradzo bym tego potrzebował.
Czyli tak wnioskuje priorytety do poprawy
- steal
- resteal
- 3bet
- agresja na turn i river (tylko jak)
Akurat 4 bet fajny bo dużo ludzi na tych stawkach ma 3 bet albo 2 albo około 10 a tacy często foldują o ile nie maja AA i KK
Napisane przez blelol
Akurat 4 bet fajny bo dużo ludzi na tych stawkach ma 3 bet albo 2 albo około 10 a tacy często foldują o ile nie maja AA i KK
No wlasnie, skoro folduja, to czemu nie 4betujesz?
Poszukaj takiego okienka z opcjami.
Masz tam też opcję ile miesięcy ma brać HM pod uwagę