Przejdź do forum
Obrona blindów vs a...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Obrona blindów vs aggro

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
456 Wyświetlenia
cin3q

Witam.

Jak grać vs gość który steeluje z częst. 45% , a na moje light 3bety wrzuca stacka prawie zawsze. Zastanawiam się czy nie jest wyjściem okazjonalnie 3bet Push zasadzić typowi, żeby on miał decyzję po swojej stronie. Call na steel też nie jest super opcja , po pierwsze bez pozycji ciężko mi się gra przeciwko niemu ponieważ jest bardzo aggro Cbet F/T/R 80/78/78 po 2,5k rąk, a luźno calldownować się z nim nie mam zamiaru. Czuje że typ nieźle mnie exploituje na blindach od pewnego czasu. Fold to 4bet mam na poziomie 48. Zaznaczam, że gram 40BB w stacku. Wszystkie rady mile widziane.

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
blewap

Cześć,

On stealuje z po BU, CO, SB 45%? Czy to jest jego łączny steal (średni steal)?
Jak tak to jaki ma steal pozycyjny?

Jaki ma saizing steala z konkretnych pozycji?

Jaki on ma fold to 3bet? Czy coś calluje na 3bety?

Jakie ręce i jaki range on 4betuje (PP, Axs, brodwaye, SC)?

3bet push wg mnie to najgorsza opcja bo ułatwiasz mu mega sprawę. On może grać steal wtedy za 2 - 2,5 bb i co Ty chcesz wrzucać stacka 40 bb?

Jak on dużo stealuje z SB to powinieneś zacząć grać mu call i luźniej calldawnować. On wtedy ma trudne spoty, bo nie może stealować 45% i barellować z taką frekwencją dochodowo, bo ma tyle air w rangu że to głowa mała.

Jak on stealuje z 45% z BU i dużo 4betuje to musisz ograniczy light 3bety. Wyznaczyć sobie po prostu range który grasz na niego 3bet/fold i 3bet/call. Na niego ja bym grał na początku 1/3 czasu 3bet/fold a 2/3 czasu 3bet/call, żeby za szybko się nie dostosował i żeby zobaczyć jak strategia się sprawdza.

Przykładowy range:

3bet call: 66+, AJo+, ATs+, KQs, KQo - 128 komb.

3bet fold:A9s- A7s, ATo - A8o, KTs, KJs, KJo - 68 komb.

Pozdrawiam.

PS. A i najważniejszę :) Wyznacz sobie jakiś plan i konsekwentnie się go trzymaj! Bo najgorsze na niego jak zaczniesz za bardzo kombinować i myśleć on mnie tu expoatuje i on wie że ja wiem itd. Bez fancy play na niego :)

Odpowiedz
Cytat
cin3q Autor wątku
cin3q

Napisane przez blewap
Cześć,

On stealuje z po BU, CO, SB 45%? Czy to jest jego łączny steal (średni steal)?
Jak tak to jaki ma steal pozycyjny?

Jaki ma saizing steala z konkretnych pozycji?

Jaki on ma fold to 3bet? Czy coś calluje na 3bety?

Jakie ręce i jaki range on 4betuje (PP, Axs, brodwaye, SC)?

:)

Ad 1 BU:59, CO :28 , SB:68 Chodzi mi głównie o CO i BU
Ad 2 2,5 BB z każdej pozycji
Ad 3 CO call 3 bet 0/4bet 33, BU call 18 /4bet 27, SB call 30 /4bet 8
Ad 4 Ciężko mi określić jego range nawet mniej więcej generalnie wydaje mi się że tu chodzi bardziej o dynamikę między nami jak calluje to trafiam na jakieś PP albo na brodwaye, lub premium hands , ale jego range musi być zdecydowanie dużo szerszy

Odpowiedz
Cytat
cin3q Autor wątku
cin3q

Napisane przez blewap
PS. A i najważniejszę :) Wyznacz sobie jakiś plan i konsekwentnie się go trzymaj! Bo najgorsze na niego jak zaczniesz za bardzo kombinować i myśleć on mnie tu expoatuje i on wie że ja wiem itd. Bez fancy play na niego :)

Hehe, dokladnie blewap wiem o czym piszesz i to mnie pewnie wpędza w marginalne sytuacje, dzięki za odpowiedź przeanalizuje spoty dokładnie bo widzę że dużo na nich tracę.
Pozdro

Odpowiedz
Cytat