Przejdź do forum
Analiza bazy - leak...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Analiza bazy - leakfinder

16 Posty
10 Użytkownicy
0 Reakcje
919 Wyświetlenia
mgrudzie
Oldschool Grinder

Nie wiedzialem gdzie ten temat zalozyc, ale mysle ze jak ktos zajmuije sie swoimi leakami to pewnei tutaj zaglada wiec :

Chodzi mi o to ze od czasu do czasu warto robic analize swojej bazy , no i ludzie wrzucaja tutaj swoj popup czy tez screena z hm.

Mi chodzi o cos innego, chodzi mi o liste leakow ktore moznaby poustawiac w filtrach i przefiltrowac baze pod katem okreslonych zagran.

Sam nie wymysle tego w calosci ale wspolnymi silami i z pomoca trenerow moznaby calkiem ciekawa liste zrobic. Przerobieniem tego na filtry moge zajac sie sam:)

HM ma dostepne kilka filtrow domyslnych takze ich nie trzeba powielac :P
Ok wiec licze na liste leakow i jakies pomysly ciekawe.

Narazie do glowy przyszlo mi cos takiego:
- barellowanie z reka slabsza niz TP (ustawiamy w more filters cbet = true
/turnbet=true itp, i w hand values odpowiednia sile reki)
- gra z fd/oesd
- jestesmy pfr i nie cbetujemy, ale sie nie poddajemy
- gram 'one and done'
- nie jestem pfr i gram call flop z reka slabsza niz TP

...

15 odpowiedzi

Myślę że lepiej zacząć od filtrów preflop - do nich potrzebna mniejsza próbka, bo takie sytuacje zachodzą częściej:

• call in position
  • call 3bet
  • did 4bet
  • coldcall z blindów
  • 3bet z blindów

Jak coś jeszcze wymyślę to dopiszę :)

kondziorf
Oldschool Grinder

wstaw popupa, bo nawet nie wiadomo gdzie szukac, a kombinacji filtrow jest bardzo duzo

babel92
Oldschool Grinder

Napisane przez kondziorf
wstaw popupa, bo nawet nie wiadomo gdzie szukac, a kombinacji filtrow jest bardzo duzo

to właśnie chodzi nie o analizę gry mgrudzie, tylko uniwersalne filtry dzięki którym można wyłapać typowe leaki ;)

kondziorf
Oldschool Grinder

ok, to moze gra na blindach: zaznaczyć BB i/lub SB, VPIP=true i jechać po kolei sytuacje preflop. Bo normalnie z HM nie wiemy jak dochodowo tam gramy, gdyż winrate z tych pozycji jest głównie tym co musimy oddać co kółko

babel92
Oldschool Grinder

to bardzo ogólny filter i nie wiem, czy z bazy 50k rąk chciałoby Ci się przeglądać po kolei 10k rąk :D Właśnie chodzi o to, żeby zebrać do kupy filtry, które wskażą nam ręce, w których popełnia się typowe/najczęstsze/najkosztowniejsze błędy :)

Jak znajdę dłuższą chwilę to sam też coś skrobnę ;)

kondziorf
Oldschool Grinder

gdy jest duzo rak przefiltrowanych to mozna cos wywnioskowac tez wtedy z wykresu

mgrudzie Autor wątku
mgrudzie
Oldschool Grinder

no jasne, mozna tez wywnioskwac ze statow. ja tak robilem wlasnie z blindami i mi wyszlo ze agresja wtedy jest duuuuzo mniejsza - jakies 15% i tez kilka innych statow mozna dodac i zobaczyc jak to wychodzi

Co do blindwar: wybieramy pozycjię SB/BB, VPIP = true i raport 'Holecards'. Tam możemy zobaczyć na jakich grupach rąk tracimy grając z blindów. Można jeszcze do tego filtra dodać 'coldcall = true' lub 'did 3bet = true' - wtedy mamy podział na pasywną obronę blindów lub 3bety.

Nevrex
Elite Grinder

Sprawdzaj sobie struktury flopów np. Cbet = True, flop Axx/monoboard.

Inny ciekawy filtr, call cb flop = true, fold to 2nd barrel. Mnóstwo nie potrzebnych spotów być może odnajdziesz ;)

Cześć mgrudzie.

Pomysł mlekiem i miodem płynący, odezwij się proszę do mnie na prajwie, pogadamy o tym jak możemy Ci pomóc w jego realizacji.

Pozdrawiam

mgrudzie Autor wątku
mgrudzie
Oldschool Grinder

wyslalem zaproszeie

afajer
Oldschool Grinder

Temat zywy?

Ja proponuje na przyjrzenie sie PP 22 - 88, w roznych sytuacjach.

Z innej beczki - co ile K rak robicie analize? 50k zostalo przyjete za standard po tym jak pisali wlasnie o takiej wartosci w artach z HEM'a. Ja juz robie po 30 K.

Ile K rak chcecie miec, zeby robic analize tendencji dobrych graczy z Waszych baz ?

panedek
Oldschool Grinder

panowie nie analizowalem do tej pory mojej gry w taki szczegolowy sposob wiec pytam jako zielony.. te wszytskie ustawienia to w podstawowym HM czy w aplikacji leak buster?

salyk
Oldschool Grinder

Napisane przez panedek
panowie nie analizowalem do tej pory mojej gry w taki szczegolowy sposob wiec pytam jako zielony.. te wszytskie ustawienia to w podstawowym HM czy w aplikacji leak buster?

To wszystko można zrobić w HoldemManagerze :f_thumbsup:

I jak z pomysłem mcgrudzie? IMO interesujący.

Jak ustawić filtry by sprawdzić i analizować sytuację gdy dostajemy donka?